Karina Möller-träning!

Red mitt livs fjärde karinaträning idag, inriktning sits. Det var härligt. Hon hade faktiskt inte så mycket att anmärka på, min sits som för ett år sedan var uppbyggd runt att jag klämde som en idiot med överskänklarna (och utan det blev 100% instabil) är nu ok!

Det jag ska träna på är:
Hålla högerhanden stängd
öka uthållighet

Ganska najs längd på lista mot förra årets helrenovering av sitsen, detta grejar jag nog på ett halvår va ;)

Nu skall jag sova, det är hög tid för det nu tycker jag. Godnatt!

Klubbmästerskap hoppning 2009

Igår var det klubbmästerskap i hoppning på min ridklubb, jag gjorde två starter. En i en framridningsklass (LD-10) och så KM i LD. Den första starten var jag inte helt säker på att jag skrev upp mig på ens, men tydligen, haha. Blev en ganska hastig framridning på ca 15 minuter. Tack och lov hade hästen varit i hagen hela dagen så han va lite framskrittad i alla fall.

Det är sporrförbud och tack vare min korta framridning var jag inte helt nöjd med hur lösgjord hästen var. Han var stel som en planka i kroppen och välte i svängarna. Detta bådar inte gott, tänkte jag.

Väl uppe i ridhuset blev hästen kanonpigg och tog verkligen tag i hindren. Det gillar vi.
Såhär såg då banan ut, jag går igenom den som det blev när jag red + hur jag tänke innan. Det skiljer sig 

Ju gärna åt litegrann.

Jag kom i vänster varv mot hinder nummer ett. En egentligen ganska elak sväng mot första hindret, de flesta hästarna vill gärna tippa lite inåt. Sedan 21 meter, ca 5-7 språng beroende på häst (ja, jag red storhäst och tävlade mot en shettis i förklassen), på båge till en blåvit oxer. Det tittar gärna våra lektionshästar lite på, och den hoppas mot publiken. Lite extra ben om alltså. Sedan blir det en sort snett igenom, hinder 3-4, 11 meter emellan. Jag red det på 3 språng i grundomgången, det kändes liite nära.

Sedan ut, runda hindren och svänga runt upp till en fristående oxer. Jag personligen tycker att det kan vara lite klurigt med en så lång väg, eftersom så mycket kan hända med galoppen. Här jobbar jag alltså med att behålla engagemang i galoppen utan att hästen går iväg och blir för lång. Jag lyckades inte riktigt någon av rundorna och fick ett väldigt stort men fint språng båda gångerna.

Kort sväng till trippelbarr. Här glider de flesta hästar utåt. tänk på att rama in och om möjligt komma lite nära hindret för att lättare nå över. Jag kom riktgt nära, väldigt fel och fick ett superstort språng rakt upp i luften. På något underligt vänster kom vi ändå över utan att riva. Lång väg igen ner till hinder 7, samma tanke som till 5, ännu viktigare med att vara snabb med att få rak häst eftersom man kommer lite ur sväng.

Målgång.

Omhoppning hinder 2-6. Jag red i stort sett likadant som i grundomgången men plockade bort språng där jag kunde. tex 2 språng mellan 3 och 4. så snäv sväng som möjligt runt hindren upp till femman och en alldeles för snäv sväng till trippelbarren. Dock lyckades jag vara felfri och snabbast i båda klasserna och vann både förklassen och KMet! Känns riktigt bra med tanke på att jag inte ridit ordentligt sedan veckan innan gymnasiet slutade. Jag är nöjd med resultatet men till nästa tävling skall sitsen tränas upp. Tur för mig att det inte var stilbedömning igår! ;)


blurk

idag känner jag mig enbart dålig och elak. jo. så är det. Tack och lov så har affären stängt så jag kan inte gå ner och köpa godis att kasta i mig. tursamt.

det blev inte ngt M igår, inte idag heller. Blir tokig på dessa planer som är baserade på vädret. allvarligt. kan man ens planera så? Längtar så in i helvete tills jag får ett eget fordon så jag inte är så beroende av mamma och hennes bil hela tiden. Blir tokig.

Imorgon förmiddag ska jag iaf till en nyvaken M, vet ej om jag får skjuts eller om jag ska gå. går jag kommer jag gå vilse. och JO det går att gå vilse i åtvidaberg. i typ långbrott och basthagen.

Nu borde jag diska och städa lite. typ rensa kylskåp också. Då blir mamma förvånad om jag för en gångs skull faktiskt städade när jag var ensam hemma. ska nog göra så. Julklapp liksom. Borde iaf inte blogga när jag mår som jag gör nu. Det är punker överallt. Verkligen överallt. Och jättekorta meningar. heh.

Sov gott, imorgon är det klubbmästerskap i hoppning och vi får se om jag lyckas placera mig i år igen ;P

En annorlunda julblogg

Jag vet inte exakt hur många från teknikcollege som följer min blogg, men om ni sett mig springa runt i verkstaden med en skitkonstig metallgrej, eller kanske sett erik stå och bända på den, så vet ni vad detta inlägg ska handla om. Sagan om mitt bett

Jag köpte ju ett pelhambett på strömsholmstävlingarna i somras, kom hem och provade det och... insåg att min häst hade för mycket tänder. för bred helt enkelt. Jag tog med bettet till verkstaden och bad min lärare om hjälp. Han fixade bettets överskänklar så de inte klämmer längre, och jag fick hem bettet strax innan jullovet för att testa för andra gången, och vet ni vad. Min häst trivdes något otroligt bra. Han går på tyglen som en liten klocka, och gångarterna kom verkligen tillbaka. Helt fantastiskt. Verkligen. Toppen. Underbart.

Tidigare denna morgon red jag några minuter. I grimma och grimskaft. Japp. Det gick bra. Väldigt bra faktiskt. Chester trivdes som ett barn när tomten kommer, och jag testade det där med att hoppa barbacka, något jag inte gjort förut. Ni som sett min häst vid hoppning vet varför. Det vore lite som att vilja begå självmord. Idag var chester dock kanonfin, och jag kände att jag nog kunde ramla mjukt i all snön om det ville sig illa. Så galopp och hopp över hinder, i grimma och grimskaft. Härliga härliga ponny.

Imorgon ska jag rida ordentligt, med sadel och träns. Fast jag ska vara tidseffektiv, vilket jag inte är så bra på, för på eftermiddagen ska jag till M igen. Det känns som om det var länge sedan sist. Jag funderar på att ändra relationsstatusen på FB, men nä, det får vänta till imorgon. Internet är lite segt idag.

Underbara underbara ponny. Med Pippi Långstump på ryggen.


...


igår var en bra dag.

vinter gör hästarna galna

Jag vet inte riktigt vad som flugit i hästarna idag. Tanja bockade loss här vi hoppade över en snöhög, Chester visade att han kan göra stoppsladd och Lillja gjorde en kullerbytta genom grinden och sprang tunt över hela gården. Hon blev även kär i Chester och vägrade gå tillbaka till mammahäst och hagen. Den enda som höll sig lugn var unghingsten. Eller nej, det gjorde han inte heller. Han och Chester stegrade mot varandra i hagen idag och landade över en stor sten, övertäckt med snö. Storebror försökte gå över den och tyckte att det var yttert märkligt att en snöhög kan bjuda på så mycket motstånd och hålla fast bakbenen så. Tänk så tokigt det kan bli.

Jag har inte koll på hur länge sen det var jag skrev nåt här. Jag har haft fullt upp, och det ska ni vara glada för. Jag har fått reda på 2 betyg, och båda är MVG. Nu är det ok att gratulera. Imorgon slutar skolanoch på kvällen sen ska jag hem till M. Tror det kan bli jättemysigt. Nej pappa du ska inte bli morfar än på ett par år, det är lugnt.

cha cha bloggien

ojoj, idag var det brandlarm i skolan. Det lät högt. HejdåJag saknar lite inspiration just nu. I alla fall skrivinspiration. Det kanske kommer en första vlog här så småningom, skall misslyckas med att vara rolig. Nu tror jag idol börjar snart igen, ska kolla lite på det och tigga mer pepparkakor av mormor. haha, tjockis jag är.

Vem tror ni vinner, calle, tove eller erik?


RSS 2.0