marsvinsutställning...!

idag åkte jag o mamma till linköping för att jobba lite på marsvinsutställning, men när vi kom dit behövdes vi inte ;o så vi gick mest runt och tittade på alla djuren, typ 100+ marsvin :) vi hade pratat med en uppfödare innan, eller ja, mamma har ringt till flera, för vi behöver en ny teddyhane. så, vi hade tingat en av pernilla holmbergs, Abbylines har hon. så, vi stod länge o väl och valde mellan den hon då tyckte var bäst, och hans helbror. öhm. haha vi visste verkligen inte vilken vi skulle ta, så kom några andra duktiga uppfödare och gav sin opinion. en råkade vi börja snacka häst med, och herrejisses :O han har varit tillsammans med min förra ridlärare, fött upp sveriges tredje bästa gångartshäst, halvblod... och femte bästa... öh. massa bra tips till hingstuppfostran!

iaf. vi köpte en teddyhane från abbylines... som vi döpte till ypsilon ^^ så, nu har vi Abbylines Ypsilon gåendes hemma i en bur :) när vi just köpt honom var det gurkätartävling, så då ställde vi upp :) men han var så skärra och chockad och allt, så han hann inte ens börja förrän en annan redan ätit upp :( w/e han var söt :)

det var även en drive-in-petclass, inofficiell, som han fick vara med i.... och hon som dömde ba "oj vilken sötis, han var ju jättesöt, vilka vackra ögon... typ :) jättefina ord :) fick en rosett för att vi var med xD

sen var jag domarsekreterare åt minna thomé. först dömde hon skinny.... öh. jag vill INTE ha en skinny längre. dom var lite öckliga, så jag satt o höll emot kväljningar xD medan jag skrev ner det hon sa :) sedan kom vi till "min" ras, teddy.
dom var fina, alla faktiskt :) såg vanligaste felen osv. FÖRRESTEN! corren var där, och eftersom jag inte her corren kan väl nån hålla utkik efter marsvinsreprotage på måndag? han fottade 2393984823 kort hos minna o mig, vill veta om jag är med i tidningen... igen xD

nej, men jag vill läsa artikeln. nu ska jag kolla fördigt på melodifestivalen. detta inlägg är flummigt, men så är det ju min blogg också:)

US-mötet

kom just hem från us-mötet, vi öh, gled ifrån ämnet en aning, precis som alltid(A) men lite bra bestämdes. sedan slog vi ihjäl tid ett tag medan vi väntade på julias föräldrar, som inte visste att vi väntade (Y) NÅGONS blåsthet hade smittat av ssig på någon, säger INTE vem den blonda smittsamma är (A)

då när vi väntade kom vi på att jag inte fått nåt pris när jag vann i lördags (as usual, hehe) så vi rotade lite i polluxlådan (Y)
blev denhär, då jag inte kände mig attraherad av de fina sminkväskorna i silverfolie :S

så nu är drivrutinerna installerade, och jag ska provköra den :L harebäst sålänge ;*

sportlovet är slut...

...och jag är trött och dålig på att blogga. känner liksom hur kalaskul det här inlägget blir. ska nog slänga in en bild som stamningshöjare. sådärja.

fredag den 13:onde !

hahahaha idag borde man ju ha otur ^^ men faktiskt har jag känt mig frisk (nåja, allt är relativt)  och så :) efter skolan blev det ut till gammalskeda och ponniskutt :) har saknat honom massor! jag och mamma skulle rid tillsammans idag, för första gången på ett halvår typ. (sist fick jag damp och skrek åt henne o massa, sen har hon inte velat rida med mig av nån konstig anledning...) iaf. ponnisen varväldigt pigg, men också rätt lätt för att vara han :D v ired i skogen och travade o galopperade litegranna, och cherris var värsta gunghästen, haha x) ett galoppsprång för honom var typ en meter x) haha han är för söt. sedaan drog vi på lite för att han skulle gå framåt, o då jävlar ;) men jag får ju stopp på honom nu, typ när jag vill, utan så jättestort problem :) jättebra, och sen påtygeln i traven direkt efter avsaktningen :D känns asbra, han är så duktig min lilla älskling :) kan nog bli träningar på årk för oss  iaf nästa vecka :D

och sen, sofia, måste jag vara glad tillbaka :D Fick också MVG på läsförståelsen svenska på nationella proven :D tjolahopp :D


bara för att jag är så söt och ser ut som pippi långstrump på bilden ;D

hemma igen från ridprovet.

kom just hem, det gick bra :) tror att alla kommer komma in :D
dock fick jag kbara kritik jag redan visste om, typ att jag är ett kontrollfreak xD
alla verkade snälla, så tror det blir en bra ridprofil nästa år. uj så flummigt jag skriver, är lite stressad. ska bara äta jättesnabbt och sedan vara nere vid resecentrum vid 5... en halvtimme dit...
bråttombråttom ^^

halvnervöst ^^

jamen nu sitter jag här i mitt rum, klockan är lite över ett. gick från skolan typ vid halv kanske, så jag skulle hinna hem och äta och byta om innan jag far vidare till Ridprofilsprovet :) jag är inte så jättenervös för att inte komma in, men mest för att jag inte vet vilka som ska vara med xD haha :P jag har blivit lugnad av alla som redan går ridprofilen i en veckas tid ungeför, att det inte kommer bli så farligt, men vi får väl se:P gjorde en 10-poängsvurpa idag på idrotten, som en planka rakt på mage (Y) måste varit väldigt snyggt... hm. jag fick lite ont i huvet av smällen typ, trodde det gick över men tydlign inte, ska äta nu och passa på att ta lite huvudvärkstabeltter på en gång :)

hoppas bara att jag inte ramlar av eller nåt nu... hahaha ha det bra, hör av mig sen om jag hinner innan jag ska till Dellie :)

Kägelkrossarna FTW!

nu har jag kommit på ett namn till mitt, anton och johans ungdomskorplag :) jättefint (H) tyvärr slog jag så jävla dåligt idag, blev så sur på mig själv. -.- skrapade ihop typ 135 eller nåt, och jag slog väl typ ETT bra slag... yeeh. andra serien kan jag till 69 på åttonde rutan eller nåt, och jag undrade varför jag la ner tid på att försöka. allmänt deppdag, men jag vet varför. maten var lite konstig, och jag orkade inte äta så mycket. ont i huvudet, flum med nikolina hela dagen (JÄTTELÄTT :L) xD och allmänt... öh. blond.

sedan på träningen kom aldrig micke, och jag led av bristande entusiasm, men lyckades nästan göra en armhävning, vem kunde tro nåt sånt om mig? (H) imorgon kommer jag dö av träningsvärk i armarna/skruldrorna, som vanligt. jag kommer aldrig bli stark :D


imorgon äre nationella prov, jag har köpt godis, och på fredag är det ridprov till ridprofilen, skulle vilja att det var några utifrån,  men icke. vad jag vet iaf. sedan på kvällen äre us-kväll hos dellie, och jag vet inte hur jag ska ta mig dit. Jättelätt, jättekul. snart ska jag ta mig till stallet för hopplektion, som antagligen kommer gå rätt dåligt, med tanke på hur min hjärna fungerar just nu -.-

puss och kram på alla, och hoppas ni är mer oblonda än jag är idag xP

underbart skitsnack.

det är så härligt. jag har varit i stallet sedan jag var sju typ, och nästan aldrig riktigt känt att jag passar in. alltid blir man på ett eller annat sätt nertryckt, eller bara allmänt dumförklarad. helt i onödan. jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att bli accepterad? jag har aldrig varit direkt taskig, har hjälpt till (och i mina yngre dagar var jag kansk ebesserwisser utan att jag tänkte på det) både med stalljourer, aktiviteter och teorilektioner. ändå räknas inte mina åsikter och kunskaper?

jag fick foderhäst som jag hade på ridskolan, en jättefint typad ridponny. vad händer? massa råd man aldrig bett om, massa åsikter om hur jag bör hålla min häst. det värsta är väl ändå att alla vet så mycket bättre, och har åsikter bakom min rygg?

jag kräver inte att alla ska låtsas vara trevliga och glada att se mig. jag vet att det inte är så. men var inte så falska! det räcker med att säga hej. jag menar, det tillhör vanligt folkhyfs. de flesta unga i stallet är bra, men jag har ju känt mig utfryst av vuxna? ._. då är det illa.

nu har det blivit bättre, och vändpunkten var konstig. när jag tog med min halvstörda häst (förlåt chester, men du är för glad åt hoppning för vårt bästa) på tävling, och folk insåg att jag faktiskt hade en häst med potential för allsvenskorna?! är det inte lite random, att jag inte rider så mycket bättre än jag alltid gjort, men att jag har en någorlunda fungerande häst gör att jag kan vara lite mindre utanför? det är sjukt. när jag tänker såhär undrar jag varför jag inte bytt klubb för massor år sedan. men ibland känns det ju bra. oftast dåligt. det ska inte vara så att man undrar varför man öht ens kom till stallet? så ska det inte vara.

VARFÖR ÄR DET SÅ JÄVLA ILLA ATT DET GÅR BRA FÖR MIG?
vad är det som sticker i ögonen på er? att jag utvecklats lite snabbare än era döttrar den här terminen? de kommer ta ifatt. att min häst är ohalt, tillskillnad från eran? jävligt bra anledning att ogilla mig, måste jag säga. att jag kämpar som ett djur med min teorigrupp varje vecka, för att hålla pli på dom, och som tack får någon enstaka träning gratis? jag orkar det inte. det fungerar inte. någonstans. den här texten är jävligt självdestruktiv, tror jag, men ack så sann. senaste två åren hat jag allvarligt funderat efter VARJE gång jag varit i stallet, på varför jag åkte dit. felfelfel.

jag är kvar på klubben året ut, tillsammans ska vi bli Östergötlands ungdomssektion 2009. sen vettefan vilken klubb jag åker till.

WOOOOHOOO!

idag har jag kört bil! sjukt kul, nu vet jag varför det är s å bra att bo på gård :D har tom kört själv :D asså jag är BRA JU! haha först skulle mamma kolla så det funkade att köra på åkern, och jo... det gjorde det. så bytte vi plats och hon skulle lära mig alla pedaler o så :P gick vällan... sådär :D bilen hade lite eget liv där ett tag, men jag lyckades köra typ HAHAHHA jag vet inte, lite flummigt. det jag minns är att bilen rulade framåt och jag fick panik eftersom jag stod i uppförsbacke och inte gasade var jag visste... så jag typ panikade och sa "ptrooo" till bilen xD vad säger man, en gång hästtjej alltid hästtjej xD

men sen ville mamma göra nå annat, så jag fick köra själv :D och jag måste nog säga att jag är grymt duktig för att bara kört en gång :L så körde jag lite, är expert på att starta nu xD dock vet jag inte hur man stänger av bilen, den dör ju ändå alltid till slut så (A)

RSS 2.0