Blogglov!

Jag har haft blogglov - Dåligt internet, klent om tid. Nu skriver jag iaf. Men inte så mycket. Jag har badat med min ponny, på riktigt liksom, vi har simmat! Det är något av det roligaste jag gjort i mitt liv. Faktiskt.

Idag hoppade vi lite. Chester var duktig och min stil har förbättrats. Jag är glad. Idag hoppade vi typ 110. Mycket nöjd.

Jag hoppas alla haft det lika bra som jag har! Imorgon åker jag till kolmården och är där till lördag, vet inte om datorn slinker med eller inte. Åter lördag kväll, hur eller som.



110! ♥ Helt oredigerad och så, men det fanns inte tid... ♥

Datorfria dagar.

Jag har glömt min dator i Åtvidaberg. Bra Emily. Du är beroende av den. Jag har dock klarat mig relativt bra från abstinensbesvär osv. Nu blev det för svårt och jag bad snällt om att få låna mormors dator. Mormor är snäll.

Igår åkte jag och mormor och mamma till min mosters familj i V-vik och grillade och åt hallon. Sen gick vi på bio, Harry Potter och Halvblodsprinsen. Den var bra. Jag hade ju hört en "falsk spoiler" så jag satt och var asförbannad halva filmen för att de ändrat historian så "fel" person dör. Men sen mot slutet insåg jag att jag faktiskt blivit trollad. Skönt det, men... då hade ju det gått redan 2 timmar avfilmen. Maha.

Filmen var som de andra, ganska mycket mer hångel i denna film än de tidigare. På sina ställen satt alla i salongen och skrattade. "Sir?!" säger jag bara. Roligaste i hela filmen. Jag störde mig på att Bellatrix är så slampig och ful i filmen, boken säger att hon har svart, långt blankt hår och är riktigt vacker. I filmen ser hon lite prostituerad ut, med sin läskiga sminkning och konstigt lockiga frisyr. Menmen.

Film blir inte som böcker, om man inte gör en film på ca 10 timmar, men... det gör man inte. Ingen orkar kolla. Haha bra Emily. Jag är yr. Jag bloggar i en dialog med mig själv. Men det blir bra.

Idag åkte Lill-Tanja och Lillja på betäckning/inkörning. De var duktiga på att bli lastade, och jag bestämde mig för att stanna hemma. Nu ska jag... göra något. Ja. Snart kommer mer presentation av mig, eftersom några nya har hittat hit. Ha en fortsatt bra kväll, och ät mycket godis!

Nu är det kväll.

Jag ska nog städa litegrann, kanske dricka lite te. Mormor sa att hon hade något gott, med pyramidformad påse och typ fruktbitar i! Jag ska smaka, men det lär väl gå åt typ tre sockerbitar som vanligt. Healty girl.

I morgon ska jag till biblioteket och hämta ut min bok. Den heter MVG i allt! och är skriven av en kille som kom till Sverige med de värderingar man hade i hans hemland, och blev toppstudent, gick ut gymnasiet med 20,0, och just MVG i allt. Boken tar upp allt ifrån studieteknik och planering till hur man väljer nya vänner i klassen som främjar ens betyg. Det där med att välja vänner låter lite grymt men jag tror att boken är sjukt nyttig! Mer om den imorrn ♥

Nu ska jag städa och prata med Sofia, hon verkar ha panik, stackaren. Jag hoppas hon kommer iväg till läkare snart.
SOFIA ÄR MIN BF FÅR EVER ÄND EVER! Hon får inte vara allvarligt sjuk, men även om hon är ska jag supporta och supporta! LÄS SOFIA: gå till VC!

19/7

Åh. Jag tittade på bilder från 2007 - jag kan förstå att folk oroade sig för min hälsa. Jag var ruskigt smal. Eller ruskigt och ruskigt, men ja. På ett sätt saknar jag det utseendet, på ett annat vet jag att jag har mer normal kropp nu. Det här med utseende tar kål på mig.

Jag vill ha ett idealfritt samhälle. Enda sättet att skapa det är att skita i allt kroppsligt, att få nog många att strunta i om de ser ut som Hej-kom-och-hjälp-mig. Nu säger någon snart att "det är vad überfeministerna vill". Kanske vore det skönt, men å andra sidan får jag stora skälvan av att tänka mig ett skönhetsidealfritt samhälle - hur skulle det se ut?!

Tjejer och killar ÄR olika av naturen. Ingen kan säga något annat. Våra kroppar är bra på olika saker, vi är olika starka. Tjejer lämpar sig bättre för en viss sorts jobb, killar för en annan. Det enda som man kan kräva ska vara lika för båda könen är lönen. Lika lön för lika arbete. Det borde bara självklart.

I vissa av mina inlägg känner jag mig som en moraltant. Sure. I vissa sammanhang är det nödvändigt, moraltantandet. Jag får väga upp det med nåt roligt inlägg ikväll, men vad? ^_^


Uh, seg tjockisdag.

Idag har verkligen varit en skitseg dag. Jag har typ bara legat i sngen och slösurfat, och lyssnat på HP och dödsrelikerna.
Jag råkade se en tråd på ett forum som handlade om senaste filmen, värsta spoilern. Blev arg. Jag tänker inte säga varför, eftersom jag då kanske spoilar för nån annan. Dooh.

Nu sitter jag iaf här och bara latar mig, mormor håller på att göra lax. Det ska bli gott att variera, jag lever ju nästan på chokladbollsdeg nu... Haha, jag kommer bli en riktig liten tjockis snart! Nu ska jag muta en av mina msn-kontakter att hjälpa mig med bloggen, innan det är dags för mat! Kika in här då och då för att se förändringarna!

Lill-Tanja med en nyfödd Lillja vid sidan, pappa heter Malte.
Lill-Tanja > Lillja

Dagens/veckans bok

Är Harry Potter och Dödsrelikerna. Jag läste den när den just kommit, på engelska. Nu ligger jag och allmänt segar och lyssnar på den, på svenska. Jag är på cd 19 av 22, så snart är jag klar. Det passar bra, eftersom jag imorgon kan hämta nästa bok jag beställt från biblioteket! ♥

Jag berättar mer om den när jag hämtat den, imorrn eller på tisdag. Det ska bli spännande att se hur nyttig boken är!


=)

Jag måste bara visa mina zuperskillz i Photoshop. Jag kladdade lite, för att se ungefär hur det kasnke ser ut sen.
Vad tycker ni, ska jag fortsätta vara blondie?


Vad gör du med ditt hår?

... är något många frågat. Svaret är lite... inte så vanligt. Jag är inget fan av massa produkter. Jag har två olika sätt att tvätta håret, med Biltemas schampoo, eller med speciellt schampo som passar till balsammetoden. Efter det gnuggar jag in Biltemas balsam, och har i typ några minuter. Sedan sköljer jag ur, torkar håret lite med handduk och borstar ut det, så det blir rakt och otrassligt.

Känner jag att håret blir helt åt helvete och torrt och hemskt, har jag i solrosolja. Eller annan matolja, är inte så kinkigt. Ibland om jag har tråkigt kan jag spreja ner håret med "Sjöbogårdens man och svanssprej". Det är bra.

Då och då blonderar jag. "Jane Hellen MOOD 102 Askblond" är nyansen jag använder, första gången hade jag "solblond", det är därgör mitt hår är lite gult, men jag är glad ändå.

Jag har aldrig klippt mig hos frisör. Jag klipper mig själv, har alltid en sax brevid mig på skrivbordet och klipper bort kluvna hårtoppar när jag ser dem.


Mitt hår idag, snart dags för att fixa färgen.

Ska jag blondera om, eller ska jag färga allt som utväxten är ungefär? =)


kvällsrutiner

jag har suttit ute med datorn i två timmar och kollat på hästarna så de inte går på staketet vi inte har el i. nu är jag inne, och småäter. Snart ska jag lägga mig i sängen, jag hade tänkt hitta något spännande att skriva om, men jag har helt enkelt ingen inspiration just nu. Jag håller på och pratar kodning med Sofia (länk finns i infon till vänster) och hon säger att jag är virsta pro på det. I själva verket är hon minst lika mkt pro som jag, kolla liksom hur hon gjort sin blogg nu? kalasfin. typ utan min hjälp.

Jag har allmän idétorka, vad borde fixas på min blogg?

Asiatiska barn

är så söta. Vi hade ponnyridning för en dansk familj idag. Chester var barnponny och Tanja var föräldraponny. Det var ganska lyckat, förutom den lilla del, att de danska barnen hade grymma problem med att förstå mig. Jag kan inte minnas att jag någonsin haft problem med att förstå norska och danska, så jag blev lite chockad, liksom, kan jag göra något när hon inte förstår vad jag säger när mina standardrepliker i situationen är:
"så, nu håller du i dig antingen i sadeln *peka* eller i tyglarna *lyfta på dem* såhär håller du. *pilla på barnets händer tills hon håller dem rätt*"
"Ska vi börja gå?" - här kan ni ju förstå, hon ser oförstående på mig, och jag kan inte komma på några fornsvenska synonymer. Lyckligtvis står hennes pappa och filmar, så han avbryter för att översätta åt mig. Efter några varv brukar jag fråga hur det går, om dt känns bra osv. Vet ni vad, jag struntade i det.

Jag gick runt lite planlöst på åkerna medan hennes mor travade runt på nordsvensken. efter ett tag bytte mamma av mig, och frågade pappan om flickan ville trava. Så fick mamma jogga runt lite, och se till så flickstackarn inte åkte av. Hon stannade och hoppade av så var det nästa tjejs tur, hon skrittade bara. Tack och lov.

Jag var såklart gott föredöme ur säkerhetssynpunkt, ledde häst i foppatofflor (klogs på danska) och shorts. Och tröja.
Jag sprang in och tog på mig ryttarhoser och red min pärla. I dressyrsadeln. Utan stigbyglar. Jag hoppade lite. Jag har saknat det.

Nu har jag utelämnat fakta. Jag var god förebild ur säkerhetsperspektiv, ty jag red med klogs. Eller kløgs kanske, vet inte. Whatever. Jag lyckades ha riduppehåll fyra dagar. Happy snap for me.

Update, allt är bra.

Haha, jag undrar vad som egentligen var felet... Nu är allt som vanligt igen! En dag, då ska jag förstå och bemästra datorerna, en dag...


Ny bakgrund!

Haha, min blogg är cepe. Eller jag är. Jag har fixat lite med designen, och all of a sudden kan man inte blogga med normal text, utan all text är tjock?! HAHA något gick lite fel. Jag får se om jag är smart nog att fixa det eller om jag måste anlita proffshjälp.

Jag funderar på att dra hit lite annonser osv, och se om jag får lite pengelipengar, ty pengakåt, det är jag nu. Vi ska till Ullared snart, jag vill köpa massa smink och kläder (hej tjej) och dessutom träna massa extralektioner med Chester. I brist på sommarjobb låter jag min blogg vara reklampelare, sorgligt.

Jag har btw ny bakgrund, den är tillfällig. jag ska snart byta ut den mot en personligare, så snart jag orkar, hinner och det fungerar. Datorer är inte riktigt på det klara med att det är JAG som bestämmer, mihi. Snart skall jag bevisa min makt över dem. Först ska jag äta upp resten av min chokladbollssmet ♥


Tjock och lycklig.

Åh, ibland blir jag kär i mig själv. När jag kollade min vikt på VC hade jag tappat lite, så vad gör jag nu? Jo, jag trycker i mig en hel chokladbollssmet. Själv. Orullad. Direkt från bunken.

Det är gott, men jag har lite kramp i käkarna nu. 100 g smör är en ganska bra energikälla, men inte sjutton gör det att jag orkar gå omkring. Usch. Jag är just nu villig att prova diverse häxkonster för att bli frisk. Det finns ingen som vet vad man ska göra när det känns som om man ha cement i knäna?

Nu är jag inte med längre!

Jag har ont i alla leder från höfterna och nedåt. Jag är trött, och min hals känns som sandpapper. Jag kan inte röra mig.
Nu är jag inte med på denhär skiten längre! Kroppen, BLI FRISK NU!


Hälsorapport

Jag vet inte om någon riktigt missat det här med att jag är sjuk. Mycket sjuk. Så sjuk att mamma efter en vecka ringde VC och bokade tid. Där tog vi prover, för halsfluss och körtelfeber. Båda visade negativt. Skönt det, men hade jag haft halsfluss hade jag ju fått pencillin, och blivit bra inom viss tid. Nu vet ingen riktigt vad för sjuk jag är, bara att jag ska vila tills jag blir bra. Härligt. Chester har fått sommarlov, jag red inte igår och idag är jag riktigt ridsugen. Haha, så beroende jag är.

Mammas bästa kompis kommer om en timme med sin dotter på fyra år. Chester blir ponnyridningshäst, och det är väl lite lagom vilsamt för honom. Skrittpromenad liksom. Med unge på max 20 kg på ryggen. Rena sommarlovet jämfört med att kånka runt på tjockismig. Aw. Plutten. Jag saknar honom, trots att han inte försvunnit någonstans. Jag hoppas jag blir frisk snart, jag blir alldeles för sentimental av att inte göra något.

Förresten vet ju några av er mitt framtida drömyrke, och att jag senaste veckorna hållit utkik efter en undervattenskamera. Igår när jag läste en av mina stammisbloggar såg jag en kamera hon köpt som jag inte sett tidigare. En från Fujifilm som finns i svart, rosa, grönt och blått. Jag ska övertala min mormor eller mamma att köpa en åt mig, grön såklart då ^^
Länk till min favoritblogg: http://foki.blogg.se

Alltså nej, nej, bara nej.

Yuck.
¤ Jag kom just hem från affären. därinne möttes jag av en mindre trevlig syn. En pojke, kanske något år äldre än jag. Vid panten. With pants.
¤ När jag kom ut kom två kraftiga herrar gåendes mot mig. De såg ut som typiska MC-knuttar.
¤ En annan dag gick en man en barnvagnspromenad.

Vad har dessa personer gemensamt?

Jo, ingen av dem bar tröja.

Vad är det som gör att vissa människor av manligt kön gärna blottar sin överkropp offentlig? Vad?! Det finns situationer då man kan skippa tröjan. Hemma. I duschar/omklädningsrum. I simhallar. På stranden. Ev. på landet. Inte i "innerstan" (om man nu kan säga att Åtvidaberg har en innerstad, men centrum iaf). Helst inte i normala offentliga sammanhang heller. Jag ger blanka sjutton i om ni är snygga eller inte, i vissa sammanhang är det inte okej. Även om ni är sjukt snygga, så nej, nej, bara nej.

Vad skulle man tänka om en tjej gick omkring i BH eller en liten bikinitopp (OBS MINIMAL) på stan eller i affärer? NEJNEJBARANEJ. Inte helt osannolikt skulle orden "slampa," fjortis" eller "hora" svischa förbi i huvudet.

Sveriges befolkning; Vänligen bär tröja.


Äldrevård i Sverige.

Sverige är ett bra land. Här ser vi till att gamla människor får bra vård. Det finns många äldredomshem, där våra gamla släktingar har det bra.
NAAAAT

Min mormorsmor är 94. Hon är lite virrig, och har efter min mormorsfars död flyttat in på äldreboende. innan har mormor lagt ner många timmar varje dag på att ringa doktorssamtal osv, tampats med vårdpersonal som förbiser hennes krämpor osv.

Det som satte fart på hennes egentliga psykiska (och fysiska) åldrande var när hon bröt benet i början av året. i flera dagar låt hon på akuten och fick ingen mat, bara någon påse näringsdropp. De behandlade henne så av ingen anledning, hon skulle opereras. Operationen kunde lika gärna göras samma dag eller dagen därpå. Det gick minst 4 dagar.

Då tappade hon aptiten helt. på en hel dag åt hon en minimal protion havregrynsgröt, en halv potatis och en köttbulle. resten sov hon. Låter detta hälsosamt? Om en tonåring följde den dieten två månader skulle personen i fråga klassas som anorektisk, och det skulle bli stort pådrag från vårdsidan.

Nyligen bröt hon benet igen. Den här gången behövde hon "bara" vänta på operation typ en dag. Så ringer en sköterska. "Om Er släkting slutar andas under operationen eller tiden efter, ska vi då göra hjärt-lungräddning eller ska vi låta bli?"

 Jag vet inte om jag ska skriva lol med stora bokstäver eller ej. Det var liksom... vad hade de tänkt sig att man skulle svara? Nej kanske? Hade en yngre person slutat andas hade man inte brytt sig om vad föräldrar/kontaktperson sade, man hade helt enkelt gett HLR. Rädda liv. Hade en yngre person brutit benet eller bara vara i akut behov av apoperation, inte fasen låter man h*n vänta närmare en vecka utan mat?

Appropå mat. Han den läskiga mat-personen som var med i Let's Dance, han ooch några andra högt uppsatta matkunniga smakade mat från äldreboende. De klarade inte av att äta den. Maten till äldre är till och med VÄRRE än den skolbarn får. Jag har inte ätit på äldreboende sedan jag var i dagisåldern, så jag kan inte riktigt uttrycka mig om den maten, men detta läsår har det varit 50/50, om jag lyckats äta skolmaten eller inte.

Hur behandlar vi våra äldre egentligen?
Det var DE som såg till att vi hamnade där vi är idag.Utan deras slit och eviga sparande hade samhället inte sett ut såhär. DE var en viktig del av utvecklingen. DE såg till att du och jag hamnade här. Borde inte de belönas?

BRUM BRUM från eldorado

det är nog mitt favoritgodis atm.

Vad ska jag göra med mitt hår?

Hugga av?
Blondera om?
Göra mörkare?
Köpa random balsam/hårkur?

Alla förslag mottages tacksamt.

... ja, det här är ett meningsfullt och intressant inlägg.

fortsättning på TVÅL's prylar

jag har hittat något jag är ganska säker kommer dyka upp hos mina vänner som presenter så småningom.
lol, nu försade jag mig. men whatever, de är ju för söta?



ser ni?
myket söta, väldoftande TVÅL-cupcakes, som är just tvålar.
mitt hem kommer i framtiden invaderas av produkter från TVÅL, det känner jag på mig...

TVÅL

jag har gått och förälskat mig i ett märke. det är inte ofta det händer, direkt. TVÅL är ett märke som startats av ett svenskt par i Kanada. deras produkter ser ljuvliga ut, och har soliga namn. Det är nästan så jag måste beställa, jag ska ju köpa ny uppsättning smink snart, kanske blir minst hälften från TVÅL?

Hur eller som, nu ska jag googla runt lite och kolla efter mer grejer... Fast är det lite lite flummigt att köpa smink på sommaren? det är ju vinter största delen av tiden här, ocha då är jag ju inte såhär brun. kanske bor jag i ett solarium i vinter, vi får se. Nu ska jag dricka choklad. hej så länge!

natt

lol, detta är sinnessjukt. jag sov till 12 idag. vi åkte hit vid 23. jag diskade. sedan ät jag glass och plockade in disken. nu sitter jag här o väntar på att mamma ska skölja färdigt marsvin, som vi badar. de ska säljas imorrn. klockan är 02.52. jag är inte trött. lololololololololololool

fast lite flum är jag kanske.

min kusin har kommit hit

virsta soetisen assåeh!

nä, men han har en liten stol som han tar hjälp av när han klättrar upp i sin säng, som är mycket skrymmande och står mitt i vardagsrummet. när mormor snubblat över stolen för typ sextiotrettonde gången, går vi ut ur rummet. snart hör vi honom:
"titta nu kommer ni förbi allihopaaaaaa!"
*går in och tittar*
"men hörrö, är det mysigt att ha stolen i sängen?"
"aaaa" *stort glatt leende*

aaaaaaaw

lördag och min dag nr 6000 ♥

idag ska sofia komma hit, hon ska komma om bara några minuter. jag har massa att göra innan, packa liten piffig väska, fixa mig så jag blir soet (no homo) eller iaf inte luktar illa, (fortfarande no homo), ta fram flytvästar osv... vi ska göra det vi är bäst på, ro.

igår hade jag namnsdag, Aurora. jag funderar på att byta till det någon gång i framtiden,som tilltalsnamn alltså.
idag fyller jag 6000 dagar. jak er gamal. eller inte så värst, mest är jag nog flum. alltså, ´jag tror detta är ett b ra sätt att tappa läsare, uppdatera dåligt och när man väl gör det, skriva helt meningslösa inlägg. öh,
typ
eller nåt

äsch.

jag ska göra allt det där jag borde göra så kommer rapport från dagen senare ♥

elektricitet

elektricitet är enligt min källa elektroner som strömmar enkelriktat i metalltrådar, oftast överdragna med plastmaterial. elektricitet driver dagens samhälle, eftersom våra liv kretsar så otroligt mycket kring el-apparater. vid åskväder kan elnätet slås ut, i synnerhet de gamla på landsbygden.

idag åskade det här. enormt mycket. efter att ha gjort en tråd på ungdomar.se vågade jag ändå surfa på internet, då många sagt att det inte är någon fara, så länge ingen sladd är ansluten till datorn. jag kom ändå till den kritiska punkten, strömmen hade gått, och datorns batteri var slut. hurra. vad gör man nu? kollar på tv? njäää, ingen ström. lyssnar färdigt på ljudboken? nä, vafan, ingen ström. läser en bok? kan funka, såvida himlen inte är så igenmulen att inget ljus kommer ner på min bok. elektriciteten är viktig. med abstinensliknande besvär går jag ner, äter en smörgås. sörjer mitt tomma datorbatteri. tvingar, med mammas hjälp, mormor att ringa och felanmäla, så vi kan få tillbaka strömmen.

två långa timmar går. sedan, som genom ett trollslag, tänds lamporna. ELEKTRICITET; LJUVA ELEKTRICITET!
i med laddninssladden till datorn, fort som attan!

jag tror jag är beroende.

btw blev min kusin som jag knappt visste fanns vän medmig på facebook idag. känns lite skumt. Antar att det är saker jag får vänja mig vid.

RSS 2.0