DM IMORRN

Jag tävlar imorrn. DM.
MÖHÖHÖ
har inte packat så mkt än, men har inte så mkt att packa. typ det jag ska ha på mig + mat och tillbehör. Åker hemifrån strax efter sex, käkar frulle i överums stall...

samling i hedas cafeteria 10.00, kort info, jag startar 11.00. jag tror vi är 7 ponnyryttare, 3 st går till distriktsfinal. av dem tre åker en till Enköping för riksfinal. Mitt mål för dagen är att göra så bra ifrån mig som möjligt och hoppas på att inte komma sist. Det är en spännande tävlingsform, jag åker dit för att tävla på en häst jag aldrig ridit förr, blir jag ändå en av de tre byter jag häst IGEN till en ny. Skitcoolt. det blir verkligen ett rytartest, inte ett "jag presenterar en välriden häst bra"-tävling. Great.

Önska mig lycka till så hörs vi imorrn!

Överum är bra

LOL tror jag är jobbigaste människan någonsin. Jag tävlar LektionsryttarDM i Heda på söndag. Igår sket sig allt och jag hade ingen skjuts. Fan. Kollar startlista... EN TJEJ FRÅN ÖVERUMS HSF SKA VARA MED! Så öh. Jag ringer henne. "eh hej, såg att er dotter skulle tävla på söndag... har ni en plats över i er bil..?"

Jag tror att man inte frågar sådant om man är normalt funtad. Jag gjorde iallafall, och jag är sjukt glad över att de var vänliga nog att säga ja. Gillar snälla människor. Den familjen jag ringde lite extra mycket just nu. Klockan typ halv åtta på deras klubb. Vadsomhelst bara jag kommer till Heda. Nu är jag taggad som ***.

let's play the waiting game

jag duschade för drygt 20 minuter sedan. Nu sitter jag här i en badrock med en plastpåse på huvudet. om 7 minuter ska jag gå och skölja ur blonderingsklegget. Hur många tror att det blir bra?

Det känns trots allt lite riskabelt. visst, jag har blonderat hår typ 48 ggr förut. eller ja. 10 iaf. det har inte blivit dåligt förut.. eller jo. men det behöver jag ju inte låtsas om. nu har jag iallafall i det några minuter till innan jag sköljer ur det så kanske man ser nån skillnad färgmässigt.

Jag hatar btw "finns det varmvatten". Jätteirriterande. Jag kanske bara är för van vid att bo i centrum med fjärrvärme och allt, men det här är dagens I-landsproblem.

jag är inte alls SÅ intresserad

Det är morgon. Jag sitter och klipper håret. det är najs. Jag lyssnar på "Det fattas en tärning". För typ femte gången. Tror jag har läst den 2-3 ggr och lyssnat på den ja, två gånger snart. Den är bra. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag relaterar mig själv till Puck eller inte. Jag tror inte jag gör det så mycket.

Dagens lästips: Det fattas en tärning av Johanna Thydell


goda vanor

hej klockan är ett och jag funderar på att vända tillbaka dygnet.
bra idé eller inte?
Lovar att mamma tycker det verkar skitsmart.
Jag antar att det här är ett jätteintressant inlägg redan nu så forsätter med mer värdelöst vetande

började snacka med en tolvåring och en tioåring  på msn igår, ascoola! Typ lika mogna som jag och mina kompisar i min ålder! JÄTTESKUMT!

OBS OBS MYCKET VIKTIG INFORMATION!

Under helgen har minst en hacker lekt omkring på Ungdomar.se. Han eller hon har kommit över alla användarnamn, emailadresser och lösenord. Ni som har samma lösenord på ungdomar.se som på andra ställen på internet bör byta snarast.

Det här är anledningen till att sidan ligger nere.

Jag har um-abstinens, först bortrest hela helgen, kommer hem "YES nu ska jag logga in på um!!!!"
och möts av en tillfälligt stängd sida. skitkul. Men är inte lika frustrerande nu när jag vet varför.

@ hemma

har kommit hem
är jättetrött
ska rida typ snart
är jättesugen på att äta något jätteonyttigt, chokladbollar ttiep.
msn laggar
internet laggar
allt laggar.

drar en sammanfattning av kursen senare.

Helgen!

I helgen är jag inte hemma, jag åker på kurs!
det blir alltså inget bloggande förrän på söndag kväll som tidigast!
Ha en kalasbra start på lovet så ses och hörs vi snart!


jag jag jag
hej hej hej
här får ni nåt
att titta på så
ni slipper sakna
ihjäl er efter mig.

Nej, barbasonen är inte den yngsta

Just som jag stod och borstade tänderna hör jag hur ett par killar i övre tonåren går förbi utanför. De låter väldigt nyktra, och diskuterar barbafamiljens uppbyggnad. Det går inte ihop i mitt huvud. Boyz don't do barbafamiljer.

Killar, har ni någonsin funderat på vem som är vad i barbafamiljen, i nyktert tillstånd?


Min dag!

min dag idag börjar egentligen lite igår. Jag satt och åt och plötsligt knakar det till i munen och jag tuggar på nåt skithårt?! Gissa vad, det innersta fästet till tandställningen hade lossnat. Imorse ringde jag tandregleringen och kollade om jag kunde komma dit under dagen och fixa till det lite kanske, och det kunde jag. så snart som möjligt. Klockan var då kanske 7.52, näste buss gick 8.07. jag siktade på 8.35 eftersom jag klockan åtta inte hunnit mer än  bara typ äta. kom in till Lkpg 9.18 och blev klar med tandställningsfixet vid halv typ. Sen ut och kolla när nästa byss hem går... 10.39. Bra. 70 minuter kvar, det är iskallt, regnar, ruggigt och typ ingen affär har öppnat än heller.

Brunch @ donken?
Gick iaf dit, kollade in genom fönstret och en hel jävla gymnasieklass om inte mer hade "rast" eller nåt där. orkade inte köpa toast. drev runt lite tills klockan blev 10, gick in på kretsboden (ja det är mitt stammisställe), såg en fin människa därinne. När den såg att någon i dess egen ålder kom in verkade denne person bli lite awkward och mest bara vilja ut därifrån. Sicken tönt.

Jag kollade iaf på den snurran där det ALLTID hänger nåt snyggt, valde ut två tröjor, provade dem. satt skitfint. får bara inte få så mkt kraftigare överarmar, haha. Båda tillsammans kostade 30. Klart överkomligt.

Drev runt lite till, hittade till monki som jag verkligen aldrig sett förut, helt skumt! gick inte in, de var lite sena med att öppna. kollade lite på hm, men hittade inget direkt. young hade skitmkt rea, men jag fick känslan av att vara i turkiet igen när jag kom in. det var inte positivt. jag kollade lite snabbt, inget av det slog mina fynd på kretsboden så gick ut igen.

Gick och satte mig i busskuren. Frös. Väntade. Frös lite till. Åkte hem. hade för lite pengar på kortet så betalade kontant. klev av bussen hemma. gick hem, bytte om, smsade klassen som inte orkade vänta på mig. puss och kram. gick hem igen, åt äpplen, gick tillbaka till skolan. kollade på en film på engelskan, alien. idrott, box. emily är som vanligt femte hjulet under vagnen och dessutom klenast. Var kanske lika bra att jag inte fick hålla mitsar åt nån. jag hade flugit in i väggen. tycker alla är så läskigt starka. kan inte ha varit jobbigt att hålla åt mig iaf!

Vore trevligt om jag en skoldag då och då slapp känna att jag är ivägen och onödig. har hänt enstaka gånger men det är långt ifrån varje dag. tänk gärna på det. tack och hej.


störande msn-personligheter

Jo jag bloggar om detta med anledning av tråden på ungdomar.se.

En kille i min klass har just fått internet hemma. Han har således just skaffat msn. Det är rätt soet hur "svårt" msn faktiskt kan vara. De allra flesta i vår generation är ju faktiskt uppvuxna med detta... så vi har ju wätt lätt för oss om man säger så.

Som nybörjarchattare kan man göra en del fel.
tillexempel vibba INNAN man säger hej.
säga något. vibba. "där eller" vibba.

Nej nej bara nej.
gör inte det.
pro tip från auroraemily till alla er chattare där ute.

kvällsföreläsning

nu ska jag byta om till joggingbyxor, sen ska jag iväg på en kvälsföreläsning för caroline carlstedt. Allt för ett MVG i specialidrott a ;D

Hoppas alla har en bra kväll, när jag kommer hem igen vid åtta väntar matteboken (yay men sånt händer om man är fö rmycket sjuuk..)

godnatt

Nu är jag astrött, efter en lång dag med skola, bowlinghall och rom-möte.
Jag funderar på att duscha, men det får nog vänta till imorgonbitti. Jag orkar inte vara vaken mer.

Prov på gammelgrekisk litteratur imorgon, skönt att det inte var idag men hur mycket mer har jag hunnit läsa på nu? :S

Godis my dear!

Willys har asbilligt lösgodis, gissa vart jag går nu?


Sen blire plugg, jag har planerat dåligt och har prov på antikens grekland imorrn, litteraturgrej. BRA. mycket bra.

Ibland kommer man för sent.

Ibland kommer man helt enkelt för sent. Något drar ut på tiden (dålig nattsömn, ge hästarna vatten) och man blir sen. Oj. Vissa människor ser till att alltid ha minst en halvtimme extra på sig för at säkert komma i tid. Stundtals önskar jag att jag vore sådan. Stundtals inte.

Imorse kom jag en kvart för sent till ridprofilen. Vi hade en vikarie jag blivit mer eller mindre mobbad av under hela min uppväxt i stallet, fram tills dess hon flyttade därifrån. Fem år var jag livrädd för denna människa, som är minst 5-6 år äldre än jag. Nu är hon tillbaka. Hon har säkerligen förändrats till det bättre, alla gör konstiga saker under sin uppväxttid. Jag också. Och du.

Saken är den, att jag fick den konstigaste utskällningen någonsin imorse. Dubbla budskap. "ska du komma såhär sent är det ingen vits med att du kommer" nähä, ok, ska jag gå hem igen då? "man kommer inte för sent och är spydig"

Jag ger upp. Jag är uppfostrad att svara på frågor jag får, jag vill inte att någon trycker ner mig. Jag har fått nog av sådant. Särskilt från henne. Jag gör inte saker i onödan. Om det nu inte är nån vits med att vara på en lektion om man kommer sent, är man då spydig om man frågar om man ska gå?

Herregud, jag fattar ingenting. Ponnystackaren vars man jag skulle rycka den lektionen hade blodig hårbotten när jag kom dit. och helt kal. brevid står denne vikarie som blivit intryckt i väggen mer än en gång den här morgonen. Ponnyn stegrar och hon säger åt mig att ta över "den galne" Stackars ponny. Jag blir alldeles ledsen i hjärtat när jag tänker på det. Jag har svårt att respektera "kunniga" som kallar en häst dum när den egentligen har helvetiskt ont.


Fluminlägg. Men jag är upprörd. Härligt sätt att starta en skolvecka på. Jag vet att du vet att jag inte gillar dig. Men det ger jag blanka fan i.

Har kommit på en jättebra sak för övrigt.

Kan inte någon ha en såndär fin halloweenfest där man ska klä ut sig till nåt, typ vampyr?
blev jättesugen på att göra det efter att ha sett denhär videon ♥

FINNS BARA 1 SAK JAG ÖNSKAR MIG

över huvud taget.
En mopedbil. Nu har jag funnit den.
Jag kan verkligen rekommendera alla mina läsare som tänkt (eller inte tänkt) ge mig en julklapp; var delaktiga i en enda stor klapp; EN MOPEDBIL ♥

Det är viktigt för mina studier.

Obvious blonde is obvious.

Idag hade jag verkstad istället för CAD. wätt smidigt, jag har ju varit sjuk ganska mycket. Sååå... Jag svetsade! Svetsning = smält metall.
jag lyckades:
bränna hål på metallbit och svetsa fast den i bordet
få metallbitarna att lukta bränt
svetsa på metall som inte är lämplig
känna på en metallbit jag nyligen svetsat på.

Så nu är jag ett par erfarenheter rikare!

Dagens tips: Har du just hettat upp metall några hundra grader, vänta mer än 3 minuter innan du tar på det med oskyddade fingrar.


Vinst är bra vana.

Igår var, som vissa redan vet, Maja här och red Chester! Det gick kalasbra, tyckte jag iallafall, vet inte exakt hur bra hon tyckte det gick... men han var inte alls så bråkig och busig som han kan vara, och det var svårt att tro att det var första gången Maja satt på honom. Skruttponnyn ♥

Sedan, byta om fort som attan och åka till ÅRK med Maja. BUS cup i finspång!
Laget bestod av M, L, P och F. Och jag då. Ingen hade pluggat, de yngre tjejerna visste knappt ens vad vi skulle göra... Ja, utom F som jag nog tror pluggat litegrann ;)

Själva tävlingsmomentet gick bra, Jag och F blev lite oense stundtals, L hade svårt att avgöra vad av den ordkaskad som fullkomligt vällde ut ur laget hon skulle skriva, så jag formulerade alla meningar åt henne så vi fick med det relevanta. Lagarbetet fungerade sådär, det skulle inte skadat om vi vore lite mer uppmärksamma på varandra... Men man kan inte få allt.

När själva tävlingsmomentet var slut var det en halvtimmeslång väntan, där jag och mitt lag från förra året dirkuterade kroppsformer. Päronform, äppleform och... sparris?

Väl samlade satt jag av konstig anledning med mitt gamla lag istället för nya... Vi pratade lite om hur det känts tävlingen i år mot förra året. Jag grämde mig över att jag var så dålig och uppenbarligen svarat jättefel på en fråga. BU HU. Verkligen inget globen för mig iår, var jag säker på.

Nu till presentationen av pristagarna. Fjärdeplatsen minns jag inte vem som fick, förlåt.
Tredjeplatsen, ÅRK lag... 3? eller 1? minns inte er siffra, dåligt av mig, förlåt.
Andraplatsen, med samma poäng som vinnarna... Brokind, förra årets treor! Grattis brokind!
Förstaplatsen... Jag hade slappnat av, jag tyckte vi inte gjort så bra ifråån oss...
"För andra året i rad, Åtvidabergs RK lag 2"
Hej hå Emily, göra om förra årets bragd. Eller vad man ska kalla det. Jag blev chockad. Och skakade. Jättemycket. Undrar hur segerbilden som togs ser ut. En mycket skakad chockad Emily försöker le på kort. Jag såg nog vettskrämd ut, haha.

Tyvärr hörde jag lite gnabb eller vad man ska kalla det. "det var tack vare ***"
Nej. Vi jobbade som ett lag. Ingen var helt ohjälpsam, INGEN VAR ENSAM DEN BÄSTE. Alla i laget hjälpte till, ingen hade kunnat svara rätt på alla frågor själv, vi hade inte vunnit om inte alla var med. Alla var lika bra, och tillsammans vann vi. Alla var lagets stjärnor. ♥


Nu är det bara för mig att se till att mitt lag vinner nästa år igen va ;D

En sportig fredag

Idag har jag varit übersportig. På lunchen spelade jag pingis! eller ok, 3 st skulle spela pingis och jag hade inget att göra... så Adam gjorde sitt bästa för att vara en god lärare. Han var bra lärare. Jag var däremot urusel elev, och jag avundas Adams tålamod.

Sen på idrotten var det.. öh. Plågsamt. Orientering. Whatever tänkte jag, hur svårt kan det vara, fick ju mvg- i nian liksom... Gymnasiet har högre krav. Vi joggade som idioter, letade kontroller i panik. Är 100% säker på att kontrollerna var nerplockade. Blir tokig. Vi lyckades nog bara ta 5 av 11. Inte ens G. Dåligt.

Vi kom dessutom tillbaka för sent, hann med bussen med nöd och näppe. När jag kom hem var det bara att ge sig ut och rida. Vill meddela att min ponny inte längre drar mot hinder. Inte okontrollerat iallafall. Inte mot småenar i kohagar iallafall. Imorgon kommer Maja hit och rider, får se hur det går :)

Nu är det Idol, vem tycker vi är bäst ikväll?

Hittils har ju bara Niklas, Rabi och Karolina varit, av dem tycker jag nog Niklas faktiskt.
Vem tycker du?

ord som får skabbigt att låta fint.

Idag har jag spenderat lite pengar i en begagnathandel. Köpte kläder begagnat. Använt. Tidigare brukat. Kasserat. Härligt, eller hur? Det konstiga är, att i vissa estet-kretsar är det ju lite småfränt att handla sådant. Fast då heter det ju Second hand, det låter ju faktiskt lite finare. Lite mer... modemedvetet och socialt accepterat.

Fredag...

...som känns som en lördag.
Idag har jag ridit Chester igen. Det gick fint. Jag har träningsvärk.
Nu ska jag snart iväg och fixa en hage, sen blire Idol.

Gött med såhär mycket intressant läsning va?


Vet ni vad?!

Jag har blivit godkänd av videofy.me!
Skall detta firas med en vlog tycker ni?


Jag funderar hur eller som på att ändra om i bloggen lite. Ska jag byta ut gamla headern mot denhär, och ska jag i så fall också ändra färgtemat på övriga bloggen?
Eller ska jag rentav göra headern i svartvitt och behålla mitt nuvarande grå tema?


Långhelg!

Idag har vi studiedag, imorgon också! Det är alltså en riktig långhelg som väntar! Den ska spenderas med matteboken och så ska jag börja sätta igång Chester igen. Stackarn har inte fått göra så mycket under dehär två veckorna jag varit sjuk...

Men matte då. Det är klippt omöjligt för mig att få in i huvudet varför (4b)^2 * (-b) + 1 = 1-16b^3.
Haha. Det går nog bra, jag har gått tillbaka till kapitlet innan som det nya kapitlet bygger på. Jag förstår inte hur jag ska lyckas klara ens G i A+B, än mindre i E!

RSS 2.0