...jullov?

Hoppsansa, här har det blivit jullov, minsann. Kör igång igen efter nyår med en ny, bättre lista, som jag håller mig till. Bra pang bom
gott nytt år.

God jul!o-m-g

dålig grej med att bo själv: man måste tvätta. min tvättid började för 50 min sen, och jag har inte ens samlat ihop kläder. Får göra det nu halvt i panik...... Gillar inte att tvätta, gillar inte tvättstugan... gillar inte källaren och GILLAR INTE ATT ANDRA PORTENS LÅS ÄR SÅ KÄRVT.

Första gången

Idag var första gången jag åkte av Chester. Senaste gången jag trillade av var på en tävling med Olga. Har alltså ingen vana inne direkt. Hur gick det då till?
Vi var ute och galopperade i vintermörkret. Jag bromsar. Han tycker jag är dum och svänger istället. Där är en snövall med lite skare i. Det tänkte inte poni på, och störtar ut på snöklädda åkern. Med mig nästan under. Han gjorde sig inte illa, inte jag heller (tack Gud för snön som fallit) och Chester påbörjar vägen hem. Utan mig. Mitt ute i skogen står spökrädda lilla jag, och tvingas nu gå förbi ett ställe ensam TILL FOTS som jag kan garantera att jag upptäckt det övernaturliga på. Och min häst skenar hemåt längs landsvägen. I panik ringer jag mamma som får skynda ut och ta emot hästen när han kommer, och på vägen hem hittar jag delar av utrustningen... Man kan ju säga att det som tog mest stryk idag var mina tyglar och hästens mun. Fattar ej hur dom kan slita av lädertyglar med munnen, måste ju göra grymt ont.

Iaf, hela och fina är jag och Chester och en upplevelse rikare. Dont do this at home kids.

Tunga

Varför börjar hästar vifta med tungan? Min häst har i princip ALDRIG gjort det innan, men började i förrgår och fortsatte igår. Varför? I ena mungipan bara dessutom. Enda skillnaden var att jag hade på honom en halsförlängare, som satt slappt. Känns ologiskt att han börjat därför?
Han var i all fall asfin igår, bortsett från tungan. Stadig form i trav, utan att ge sig iväg när jag skänklade på, utan ökade bara trycket kändes det som. Kalasglad Emily på en kalasfin ponny.

Fråga+svar

heej! varför går inte du med oss i skolan längre?

För att: När jag gick i skolan kände jag en sån jävla press varenda dag, att jag var tvungen att kämpa så mycket för att ens ha nån att sitta brevid. Min mentor tog det aldrig på allvar, menade på att "dom är pojkar, har inte börjat intressera sig för tjejer än" ah jo tjena? Ville inte ha 20 beundrare utan några människor som respekterade mig för att jag var människa. Nu kommer några som gick i min klass under ettan och tvåan tycka att jag är dum i huvet etc för ni tycker att ni försökt få mig att känna mig med i gruppen osv. Tack för era försök, det var snällt gjort. På riktigt.
Det fanns ju andra som faktiskt sket fullständigt i att jag satt i rummet. Jobba 2 och 2 blev jobba 3 och emily själv, vilket jag tolkat som att ni fan inte vill ha mig där. Fri placering blev fullsmockat på alla rader utom min. Tack killar! luktar jag illa eller är det tjejbaciller? :S
och så raster, jag delar 0 intressen med er. nollnollnoll. Skyller därför på ingen där. Luncher kan jag knappt räkna hur många jag dels blivit "glömd" på, eller fått plåstra fast mig som ett as för att ha nån att äta med.
jag vet att jag reagerar för starkt på det, att jag borde skita i det osv, men det är inte jag. Jag analyserar ihjäl mig själv. Många tänkte säkert inte ens på att det var så. Hur eller som, allt som hände i skolan gjorde att jag trivdes sämre och sämre, jag började må enormt dåligt av att gå dit. Jag drabbades av utmattningssyndom, utbrändhet, för jag hade för mycket stress och press på mig. Därför slutade jag, för den utbildningen gjorde mig inget gott. Alls. Just då.

Dock saknar jag det jättemycket nu, fast det var så uselt då. I vår kanske jag börjar plugga igen på deltid eller så, men vi får se. Kanske byter jag skola till och med. Någonting som funkar för mig.

Var nu gulliga och tolka inte detta som att jag hatar varenda en av er personligen. Jag gör inte det, jag saknar ju er för tusan! men jag förstår att ni undrar varför jag inte går kvar. Det beror inte på en enda person utan hela grejen med att va ensam tjej och därför mer utsatt (ska det va så?) och en mentor och lärarkår som inte tar på allvar.
"ja hon verkar ju lite ledsen, och jag tycker hon verkar ensam, men jag tänker att det nog inte är min sak"

min poni + ektorpets dressyrstall

Min poni har blivit jätteduktig. Är glad. Dock står han idag men så är det ibland :) Vill få ordning på transport och så, så vi kan komma iväg och träna ordentligt, just nu rider vi ju bara så gott det går i skogen... Men han har lagt på sig flera kilo musker, mest över rumpan :)
Skulle vilja höra av mig till hans förra ägare och typ berätta lite hur det går, men jag hittar dem inte någonstans?! Är det någon som vet var ektorpets dressyrstall tagit vägen? Blir förvirrad när företag och familjer bara försvinner sådär :s

Grönt kort

Igår var jag, julia och mikaela på grönt kort-utbildning! Fräscha uppdateringar till nästa års gröntkort-reform. Att ta grönt kort kommer alltså nu kräva mer studietimmar och kringkunskaper, inte bara bläddra i TR. Bra om ni frågar mig, då kommer det förhoppningsvis vara kunnigare människor ute och tävla, och tävlandet blir trevligare för både deltagare och funktionärer.

Nytt för 2011 är också att ingen kommer få en grön plastbricka som intyg. Istället får ni en plupp i TDB. Den kommer bli nödvändig för att skaffa licens i framtiden. 

Tråkigt nog blev jag yr och väldigt matt igårkväll, så inget jobbande för mig idag :c Blir tokig, jag vill ju jobba. Ge mig en ny kropp eller så.

Silverbengal

Jag älskar snöleoparder. Jag älskar snöleoparder. Jag älskar snöleoparder så mycket att jag stod och tittade på en sovande snöleopard i en timme på kolmorden och hade gåshud på kroppen. Larvigt va.

Min katt är liiiiite lik en snöleopard i färgen. Men bara lite. Har hittat namnet på kattrasen jag ska skaffa så småningom. Silverbengal. Tänk en tamkatt som är tecknad som en snöleopard. Så vackert. Chihuahuas kan ju typ snart se slutet som senaste trenddjur. Snart tar silverbengaler över! 

bild lånad från http://catsofaustralia.com

arg

När man missar bussen för att busschaffisen inte pallar vänta med att åka till tiden som står utsatt på tidtabelln blir man arg. Sådär arg att man stör sig på en hel massa grejer på vägen hem. Som till exempel hundägare som röker när de är ute med hunden. Mammor som röker när de går med barnvagnen. Tycker att ingen bör röka. Jag själv skulle aldrig bli tillsammans med en rökare. Jag mår inte bra av det, och OM (mot förmodan) jag någonsin skulle få barn skulle jag absolut inte vilja att detta barn inhalerar nikotinrökångor dagarna i ända. Oansvarigt av föräldrar och djurägare att utsätta sina barn för det, anser jag.

Buss

buss till mormor om 15 minuter. Borde kanske göra mig i ordning. Ja.
Baaajs imorgon måste jag gå upp astidigt för att hinna ta ut hästar innan sju. Längtar inte.


Fullt upp!

Luciahelgen har inneburit fullt upp för min del. Planering, jaga deltagare, mer planering, lite stress... Och lite mer stress. Bloggen har blivit lidande (frågan är hur lidande ni blivit som sluppit mitt gnäll?) Kompenserar dock med en video från showen. Poänghoppningen blev "utmana US!" och jag och Julia red för US, Emma och Ida utmanade. Självklart såg jag och Julia till att hålla ställningarna, ehehhe. Dock kämpade andra laget på bra, med sina tittiga och taggade hästar.
Numret var enligt publiken uppskattat i alla fall, vad jag hört :) Håller ni utkik kanske det kommer film på dom andra också, superhjältarna vs tomtefar och tomtemor. Tillsvidare får ni nöja er med superman och ninjahorse.
Hörde några i publiken låta lite förvånade och typ "oj, är det där Anntess...?" eftersom hon brukar va lite tittig och stoppig och så... men heter man Emily och är tävlingsmänniska ut i fingertopparna får hästen faktiskt ta och göra som jag vill. Har funkat hittills ;)

morgonstund har guld i mund

Åh, glömde berätta. Idag hjälpte jag till på sp..någontings idrottslektion. Julias klass alltså. De skulle rida! Det gick jättebra och alla i mitt lag kunde trava själva. Blev grymt sugen på att ha en gymnasienybörjargrupp. Borde ju utvecklas kanonsnabbt. I alla fall. Ställningen mellan lagen var 1-1 när jag och julia skulle visa the real ridskolegymkhana-deal. i full galopp slalom var jag övertygad om att jag och lou lou skulle vinna. Min vita springare. Men på nåt underligt vänster hade julia fått fart i Isabella, och vi kom samtidigt i mål. Summa: vi är lika bra.

GO GO GO

Chesterplutt

Idag har jag ridit igen. Travade en runda, lite kondition. Några kilometer sådär. Jag har inte lagt ner så mkt fokus på traven innan, mest skrittat och galopperat. MEN nu har jag ju fått ett lite nytt intresse för dressyr, och då måste ju hästen ha trav! OCH när man är så mörkrädd som jag så känns det lite mindre läskigt i skogen när man travar hela vägen :$ spökena hinner liksom inte med att sikta in sig på mig när jag svischar förbi.

Ska försöka få till en sån här runda en gång i veckan ungefär, tror det blir mycket bra. Och jag överlever skogsmonstren.

Dag 7 - Min bästa vän

Min bästa vän skrev jag om igår ju.
Hon är nyss fyllda 18, jättesöt fast hon tror det ej, lika knas i huvudet som jag är, et cetera.
Hon får köra bil och dricka alkohol och även rösta ifall det skulle behövas. Hon får se knäckebrödsdansen på youtube.

Hon får även lyssna på delar av mitt oändliga gnäll.
En bra tjej. Kommer dock bli arg om någon gör så hon har mindre tid över för mig. Yes box.

önskelista del 2

Nintendo 64 med kablar och handkontroll(er)

lite olika marioparty64-kassetter

Hårklippning


Dag 6 - Vad är vänskap

Vänskap är som Julia och jag. Jag kan vara ironisk och dryg och rent utsagt elak, men hon tar inte åt sig och är likadan tillbaka. För hon och jag vet att vi ääääälskar varandra no matter whaaat. Typ.

Kriterier för vänskap ska uppstå
-Ngt form av intresse (för man ska börja prata)
-gärna liknande humor eller personlighet
-tillit

Ungefär kanske?
Är ganska säker på att de supersecrets hon får veta ej läcker vidare och vice versa. Hoppas jag. FATTA VILKET ANSVAR DU FICK NU NÄR JAG HÄNGER UT DIG SÅHÄR POSITIVT.
tycker bilden är gorgeous men det tycker inte du. Slipp då. ♥

det började halvseriöst

gick vidare till...
...som fortsatte till serious face. Är arg om nån undrar vad det föreställer.
Tänkte sedan försöka mig på något charmigt! Föddes tyvärr utan charm. Resultat:


fake it 'til u make it

Var en sväng i linköping idag, skulle fixa lite på tandställningen. Gick runt lite i affärer medans jag väntade på bussen. HM har en klänning i guld och svart som jag sett på bild innan, tyckte den var grymt snygg. I HMs kollektionfoton ser den inte fin ut. Irl såg den ok ut. Irl satt den skitdåligt.


Gick vidare till Lindex och hittade en liknande klänning. Dubbelt så snygg och dubbla priset, som det ska vara. Men vem härmade egentligen vem, HM eller Lindex?
DAM
Fotot från H&M får mig bara att tänka på en kampanj för unicef, faktiskt... Gillade inte stylingen och tycker modellerna är för smala.

dag 5 - Vad är kärlek

Kärlek är när man tycker om någon jättemycket, för mig finns flera. Man kan känna kärlek till en kompis, en familjemedlem, ett djur, eller en potentiell partner.

Shit jag är verkligen grym på att utveckla mina tankar. Ne. Klart slut hej och hå.

Dag 4 - Det här åt jag idag, del 1

Frukost: Två skivor Fiberrost
Mellanmål: två stora bitar saffranskaka och en chokladboll
Visar gott omdöme idag. Skyller på att jag fortfarande är mystiskt sjuk och mår jätteilla när jag äter, och just i detta nu ska laga en stor rejäl lunch. Med broccoli. Mums.

Klubbmästare wöwöwö

idag beslutade jag mig för att, trots illamående, gå till stallet och tävla dressyr. Strök mig dock från LA:1. MEN LB'n kändes usel. han gick knappt i form, var stel och tog inte skänkel. Hörnpasseringar, vad är det när man kan gena? Skrapade ändå ihop 195 poäng, och undrade vad tusan domaren bedömde egentligen. Tvåan i klassen hamnade på 194 poäng. Surt, jag hade hellre sett att vi kom delad etta.

I alla fall, två prisutdelningar, en för KM till häst och en för serien, utan häst. Hederspris var halsduk från agria, kul med sånt på klubbtävlingar också :)

Själv gillar jag halsdukar med fransar bättre, men ändå, äran som räknas osv

Dagens outfit:
- Svart collegetröja "sponsrad" av teknikcollege <- fick tröjan och byxor när jag köpte ett halvt par skor
- grårutiga/svarta ridbyxor från GeKås <- stora storlekar, 170 i mina :s
- tävlingsskjorta med kort ärm från börjes <- Köpte på gbg mässan förra året MYCKET BRA KÖP!!!

Dag 3- mina föräldrar

Mina föräldrar bor inte ihop. Jag har bott hela mitt liv med mamma, som skämt bort mig så gott hon kunnat och kan. Utan mamma skulle jag inte rida, inte vara som jag är idag, eller vara ägare åt världens finaste ponny. Varje dag mockar, släpper ut, släpper in och fodrar hon. Och byter täcken. Och lämnar in transporten på lagning, och skjutsar oss på träning och tävling. Det är mamma jag ringer när jag är ledsen. Mamma. ♥

Min pappa har jag inte träffat så många gånger, men har kontakt på facebook. Tror han hade varit en bra pappa under min uppväxt. Men. Det som ligger närmast i tiden nu är väl att lära känna bättre, även fast det är en ganska.. konstig situation, som jag inte orkat med än.

Önskelista del 1

Fiberwig & Sniper
Imju mascarapaket, kicks 249:-

Ställbar provdocka

Strykjärn, gärna lite modernare än detta

Symaskin med basfunktioner

Ridlektioner


pengar till körkort

Sybehör, trådar, nålar, knappar etc

bajs

jag har mått illa hela dagen, och när jag slutat må illa (efter sådär fem timmar) har jag ätit och så har det blivit ännu värre. Alltså. Ingen praktik idag, och ingen ridning. Usch. Jag vill verkligen rida, känns som om jag missar jättemycket nu, när jag missar EN gång. Fråga inte, jag är nog bara opepp idag. Och så himla himla himla trött på min mage som inte kan uppföra sig som folk trots att jag äter regelbundet och nyttigt.dag 2 - Min första kärlek

Alltså, pass.

midnight

Jag var astrött idag. Ungefär vid halv fem. Då la jag mig i sängen och läste och sov kanske en halvtimme? Nu är klockan mitt i natten, jag måste gå upp SENAST sju, passa bil och träna, och jag KAN INTE SOVA.

Jag har knappt ätit på ett dygn pga spindeljäkeln Evert, första halva dygnet kunde jag inte äta för det kändes som om jag skulle äta spindlar då, och nu andra halvan av dygnet kan jag inte äta för jag mår för illa. Har väl ätit några knäckebröd och lite spaghetti, men jag är döhungrig och skulle ge vad som helst för att få äta nu utan äckelkänslor av spindlar i munnen eller illamående. Skulle hemskt gärna kunna sova också...
Det jobbiga med att vara uppe mitt i natten är att jag är för trött och seg för att orka göra ngt (plugga, städa, diska, etc) och eftersom jag bor i lägenhet är det nog inte så uppskattat att jag ställer mig och dammsuger nu. Nä. Så istället värmer jag mig på datorn, mår illa och önskar att jag fick i mig nåt i magen. Härligt.

Dag 1 - Presentation

Jag heter Emily Broman, föddes 29/1 1993. Jag har alltid bott i Åtvidaberg, så jag är ett litet kolmårdstroll hela jag. Jag har gått ett år på teknikcollege på bildningscentrum facetten, men av olika anledningar har jag slutat. Idag postas ansökan till nya gymnasiet! Jag bor själv i en lägenhet några hundra meter från centrum, för att slippa pandla så mycket. På fritiden rider jag minst en häst om dagen. Jag är ganska påhittig och har ett driv, och är inte rädd att säga vad jag tycker. På gott och ont. Så har jag alltid varit, vilket passar ganska bra i föreningslivsarbete.

En pryl jag inte skulle klara mig utan är datorn. Varje dag måste jag sitta vid datorn en stund, kolla citeringar på forum, kommentarer på bloggen och kanske blogga? Kaos för mig när min dator slutade fungera för en månad sedan...


Min humor är ofta väldigt ironisk, vilket kan göra mindre mentalt begåvade människor lite osäkra på vad jag menar, vissa tror att jag är seriös och tror därmed att jag är dum i huvudet. Deras förlust, men tyvärr har jag låtit det påverka mig. Därför kan jag vara ganska blyg när jag träffar folk jag inte känner, då kan jag uppfattas som dryg och att jag kanske är helt ointresserad av att vara social, fast jag inte är det. Känner mig ibland som Ann-Katrin i bonde söker fru. Jag är ganska virrig och glömmer ofta saker, är ganska usel på att planera och hoppas ibland att hushållssysslor ska göra sig själva.

Bild på present: Personlig almanacka
När jag läst mina 2500 gymnasiepoäng ska jag utbilda mig inom hästnäringen. Unghästutbildare, beridare eller instruktör. Under sommaren 2011 siktar jag på att gå ridledarkursen, så håll tummarna för att jag kommer in!
I julklapp önskar jag mig bland annat symaskin, strykjärn och provdocka, för jag vill börja sy lite mer seriöst. Jag har alltid varit påhittig och hittat nya lösningar, det ligger i min natur. Jag blir ofta inspirerad av tv-program eller andra bloggare, och ofta håller det i sig. Förutom det önskar jag mig lite kläder, en soffa, ett tangentbord, ett tävlingsset till min ponny i ngn fräsig färg som inte är röd eller orange... önskar mig en väldans massa! Min största last är väl att jag MINST äter min egen vikt i godis varje år, om jag inte slutar nu kommer jag om 10 år äta ohyggliga mängder...

Chester


Det här är min ponny Chester. Han är född 98 och importerad från Holland av familjen Fernberg/Ektorpets dressyrstall. Han passade inte för deras verksamhet och såldes därför. På sportlovet -08 åkte vi på provridningsrunda, Chester var tredje hästen jag provade, och jag var fast. Hur söt som helst, sjukt snäll i hantering! Lite svår i ridningen, men vafan tänkte Emily, nyss fyllda 15. Ägaren var imponerad, jag var fast, och den femte mars 2008 blev han min.

Första halvåret ägnades åt att rida ihop oss. Då fick jag hjälp av Charlotte, och det fungerade bra. Vi tävlingsdebuterade i Rappestad under deras meeting den sommaren, med helt ok resultat, 0+4 och 0+0 tror jag :)
Året därpå red jag i div 3 laget för Åtvidabergs ridklubb, och Chester levererade nolla efter nolla i lagklasserna. Och en sjujäkla tid, jag red nog störst vägar men fick ändå 10 sekunder bättre tid i grunden i finalen? Knas.

2010 har jag ägnat åt att enbart rida till och muskla upp honom, utan sadel så han kan bredda sig och muskla på sig utan att en sadel hindrar. Det har gått super, han har blivit stark i kroppen samtidigt som jag fått enorm balans :) Nu har jag äntligen hittat en ny sadel som passar när han musklat till sig, min gamla passade i början men han ändrade form sedan dess...

Mina mål för chester under 2011 är att han ska göra flera godkända rundor på LD. I ok tempo, så han verkar lugn i huvudet. Jag vill också starta ett dressyrprogram med honom, för rutinens skull :) Självklart vore det najs att gå upp i klasser till LA under året, men jag vill inte klassa upp för fort. Viktigast är att han är tillfreds med uppgiften han ställs inför.

I stallet är han världens snällaste, ett litet barn kan göra vad som helst, rykta, duscha, gå ut och gå, lasta... En ängel alltså. Min fina ♥

RSS 2.0