Bara jag som...?

Jag vet inte om jag ogillar stalltrenden eller inte, mest kanske för att man skulle höja på ögonbrynen om en hästtjej kom gående på stan i kläder som ser ut som lyxig ridutrustning. Jag skulle antagligen tänka så iaf. Hur kom modeskaparna på idén att dyka in i hästaffärerna för inspiration?
Nån som verkar gilla trenden är kissie, som snart kommer knalla runt i dessa?
why not, men 11000 för skor med stövelskaft, nja. ;)

alltså.

Fick ett par skor idag. Trots att dom har klack känns de som tofflor? Hur skönt som helst. Är grymt törstig. Helt otroligt, men jag kan inte dricka? tar typ emot efter ett halft glas, fast jag är jättetörstig. Blir trött på min kropp.

ordbajs

Ibland kan jag undra
om det en dag
växer fram värderingar
som anses sunda

men du är ju bara en
människa

med fel och brister
hjärtat fixat med klister
en tuff fasad
men ska vi slå vad
du kan om du vill!
ordbajs/songwriting när man inte kan sova
det är till 100% det bästa, kan jag lova.
Skulle spelat in en videoblogg för er skull,
men jag har för mycket hull
grannarna får inte bli sura
mig kan ingen lura
kanske ska jag alltid blogga på rim?
ibland kanske jag måste prata om kim
för jag kommer inte på nåt annat rimmar
nu är jag så trött att jag tror att jag svimmar
nog med vispopspoesi för idag,
nu ska jag sova, jag!

trodde jag uppdaterat idag?

men tydligen inte? Knasigt. En vän erbjöd mig att gästblogga på hans blogg tills han orkade blogga igen. Fine, men varför skulle hans läsare, som är vana vid en 19-årig manlig universitetsstudents betraktelser, gilla mina inlägg? Haha. Får se hur jag gör, och hur seriös han var. Min stjärnsyskonbror är det, som har varit jättesnäll idag och agerat amatörgoogledoktor. Men vi vet fortfarande inte vad jag är för sjuk. Oh crap.

godnatt

nu har jag ätit och druckit så jag borde vara frisk och pigg imorgon. Jag kom på nyss att jag måste komma ihåg att anmäla mig till en tävling som är snart. Känns lite illa bara att jag lyckats vara mystiskt sjuk ganska länge och därför inte kunnat träna som jag ska. Max 5 träningstillfällen kvar tills tävlingen är, och just nu känns det som att alla bitar fallit isär och vi inte alls klickar? Kalas. Men det är ju ändå 3 veckor kvar, mycket kan hända under den tiden.

aha

det är väl konstigt vad vissa personer kan intressera sig för min sanning. Eller varför blev det en sån topp? Dock är det hycklare som skapat blogg.se's statistikdiagram. Jämför med en mattebok. Ej trovärdigt diagram.

Hur många unika/sidvisningar tror ni jag hade i helgen?


I feel good

nä. Fick avbryta träningen idag pga yrsel, fyfasen? red en sväng imorse på chester och det gick "bra" jag hade just precis vaknat och gett hästarna frukost och ätit lite själv, när jag gav mig ut i minusgraderna i 1,5 timme. Helt galet, jag borde legat och sovit. Hur eller som, en skrittrunda i "bergen", eller, bergsknallarna i skogen. Hatar verkligen att rida på vissa ställen i skogen, speciellt på små stigar där markägaren börjat röja, så det ligger träd överallt. Bra träning för hästen att skritta igenom och lyfta på fötterna lite, men lite mindre bra ifall man vill komma därifrån snabbt. Kanske därför jag rider där på morgonen och inte kvällen? :D

Hade velat rida i sjön, men känns lite taskigt mot hästen att blöta ner honom när det är flera minusgrader ute... Vart tog sommaren vägen, när man kunde rida och bada varje dag, slapp frysa och bara hade det bra?

Svar på kommentar:

Varför raderade du inlägget om ***? Står du inte för vad du säger?

Jag raderade det en timme efter jag skrev det för att jag fått bekräftelse om att de jag ville skulle läsa och ta åt sig av inlägget, hade gjort det. Det var mitt egentliga mål med texten, eftersom det i tio fall av tio inte fungerar för oss att prata irl. Jag står fortfarande för det jag skrev, eftersom det är inget förutom sanning, texten finns sparad i mitt bloggarkiv och jag kan publicera det igen, om jag skulle känna för.

jag är väldigt analytisk

till ingen nytta, för jag kan inte längre se någon logik i så många situationer. Människors handlingar överlag är ologiska.

HEJ

Här har jag ändrat mig, men tycker fortfarande samma. Nu ska jag städa stall och prova ut regntäcken. Hej så länge.


prosit

Igår var Chester skiiitfin, red ut i mörkret med massa reflexer på, testade tränsbettet också, nån gång ska han väl lära sig bli riden på lite olika bett :) Skrittade iaf bara, men han jobbade på bra och kom till en trevlig form till och från. Synd bara att jag är så jäkla feg och hör spöken och monster i varenda buske. Vi hade lite eldträning också, det var auktion i missionshuset så det var massa marshaller överallt. Först var dom inte läskiga. Sen var dom ASLÄSKIGA och sedan var dom inte läskiga längre. Finis. Idag ska vi nog flytta ett staket så dom inte kan gå ut runt det, sjön har ju sjunkit över sommaren... Men nu luktar det pannkakor så Tiger och jag ska nog äta nu. MUMS.

Men det är kallt :c

MIN DATOR HAR SLUTAT FUNGERA

Så vet ni, ingen uppdatering på bloggen igen.

Okunskap

Okunskap gör mig så arg. När någon faktiskt har FEL och inte känner för att ens lyssna på andras åsikter, eftersom, dom själva har ju rätt. Vad annars. Dom är ju ofelbara? Eller. Jag blir väl inte arg på någon för att den inte kan, utan för att någon väljer att inte bry sig. Och dessutom beter sig som en besserwisser? Hjälp vad tänker ni på egentligen.

Jag har planer, jag har mål.

Jag har min lilla lista med mål. Kortsiktiga och långsiktiga. Inom 2 veckor ska jag börja beta av några av de närmaste. Men bara för min egen skull. Ingen annans.


God morgon!

Skönt att få veta att första lektionen är inställd så man kan sova lite längre! Tyvärr råkade jag vara för lat igår för att handla frukost, så... Jag har kokat havregrynsgröt! Kanske håller jag mig mätt till lunch nu, men just nu mår jag mest illa :S

Skall alldeles strax bege mig till Vårdcentralen och fixa nya ortoser till vänsterhanden... Men det ser ju inte kul ut ute, med vädret alltså. Brrr. Hur mycket kläder kan man egentligen ha på sig nu för att inte frysa? En hel del va?


jag och min mage

vi har ett problematiskt förhållande. Jag vårdar den efter bästa förmåga med mat, grönsaker, frukt och dryck. Jag ser till att jag inte har några allergier men ÄNDÅ låter min mage mig veta att jag lever, när jag ger den pannkakor. Pannkakor!!!!!! som är så gott! Jag är varken laktos- eller glutenintolerant, så vad tusan är det min mage reagerar på? Blir verkligen galen. Jag älskar ju mat.


Det finaste

Min ponny är det finaste som finns. Framtida pojkvänner får väl bara acceptera att hästen kommer före? Har liksom umgåtts med honom nästan varje dag i över 2,5 år. Att jag skulle sätta någon annan före honom? Kommer inte på fråga.

Igår provhoppade jag i nya sadeln. Jäkelskapet åker fram. Trots det var Chester som en liten klocka. Gick på tygeln, rusade inte mot hinder, hoppade fint och rusade inte efter. En vinters träning på detta blir nog bra till tävlingssäsongen hoppas jag :)

Övningen jag red var på volt. Galoppbom, ca 3 meter till litet hinder, ca 3 meter till en grind just under tävlingshöjd, ca 3 meter till litet hinder, 3 meter till galoppbom. Tror att hjälphindren gjorde sitt jobb och hjälpte till att bromsa upp honom, och HAN tog sig an hindren bättre. Tidigare har han ju bara runnit över studs, igår tog han i lite och jobbade. Fina ponny. Imorrn eller på onsdag ska jag fixa till bomvidden och se om det blir bättre, så kan vi HOPPAS på att transporten är klar till lördag :)


välkommen åter

Bloggen kommer vara stängd ca en vecka.

Anledning: postar ändå bara skit här just nu, vill känna mig sugen på att skriva inlägg som faktiskt är värda att läsa. Nystart om en vecka ungefär alltså. Vi ses då!

god morgon

Sitter i telefonkö, känner mig extremt stressad eftersom skolan börjar typ nu?! Blir tokig men kan inte lägga på :c

varför

varför har så många unga tjejer så otroligt dålig självkänsla? Blir ledsen av det. Känner mig som grynet, "TA INGEN SKIT", eller, ta skit och gör den som kastar bajs på dig förvånad, när du oberört gör skiten till guld. Utan att vara oförskämd. Det går. Positiva tankar. Varför låta nån annan styra ditt liv liksom?


lilla fröken gnällfia

idag har jag varit. Gnällig typ. Vi har kalkat om taket i en del av stallet, i hörnan där vi har all utrustning. Fysatan vad man kan frysa när händerna är täckta av kalkfärg i ett par timmar. Och när man tvättar av sig, då inser man att huden är torrare än saharas öken. har dränkt in mina händer i vatten och sen olja men hjälper det? neee.

Kommer inte hinna rida idag, lite synd men han har ju ändå gått väldigt mycket nu i veckan, så rastar han sig själv ganska bra i hagen :) Åker in till åtvidaberg om mindre än en timme, får packa lite inför veckan fram tills dess. :)

Svampletarrunda

nä, jag orkar inte blogga. Red på svampletartur, red vilse, hittade rätt igen. Hittade lie kantareller åt mormor. Hejdå

Balsammetoden igen

Nu ska jag börja igen. Med grejer från apoteket. Flaskan som ligger ner håller på att utgå ur sortimentet, så det är ju en himla tur att bamseserien finns kvar på apoteket i åtvidaberg! Sött och rosa, jag är fast.
Nr 1+2 funkar som "sistaschampo. nr 2 är rekommenderad av astma och allergiförbundet. Nr 3 är ett balsam som funkar med balsammetoden. I EN SUPERFIN FLASKA MED BRUMMELISA PÅ!!

Den som ligger, även den godkänd sistaschampo, men utgår. Halva priset fram tills den är slut!

Kurragömma

Har lekt och lekt och lekt idag. Är helt slut. Har glömt bort hur fyraåringar leker kurragömma. Jag gick ut LITE för hårt och gömde mig bland jackorna i hallen. Stackarn missade mig, och jag fick ge massa fina ledtrådar. Varför leker man inte kurragömma längre? Är ju hur kul som helst.

Nu ska vi snart åka till stallet, Tiger ska med säger han. Får se. Jag ser inte det roliga i att kolla på när nån rider, hur tråkigt som helst. Men jag klagar inte, det är ju jag som får rida. Påklädning nu, wawawa.

ah ok

Allså. Varför har jag fått "skov" nu, med ett finger som en krokig rotfrukt? känns som sand i leden och så är det fruktansvärt svullet nere på fingrets bas. Vill inte riktigt se den söndertrasade senan. Men vill väldigt gärna bli av med detta. Vill dock inte ha flera månaders ridförbud. Vafaan.

Hoppade lite idag på min bebiponi. Det gick super tills han blev trött. Tiger var min supporter och hejade på både mig och hästen, kanske därför det gick så bra? Hoppade superlågt, ville mest bara kolla då det är minst 1½ månad sen sist. Så blåste det ju också. Stackarn blev ju uppspelt och svettig bara av att kolla på hindren. Skönt ändå att han är så fin nu, hoppas bara det håller i sig i 3 veckor till minst :)

Onödiga kommentarer.

Onödiga kommentarer är så onödiga. Dom där kommentarerna som får en att tänka "wtf jag måste läst fel", sen inse att man läste helt rätt, och att personen i fråga rimligtvis är dum i huvet. Jag har överseende när barn gör så, men vuxna? Nånstans på vägen måste denne tappat hjärnan?

För att citera enni: Shit alla här på community värkar ha kobajs istället för hjärna.
Fast byt ut community till in real life world.

tack och lov att jag inte har ett sto

Imorse hann jag rida innan skolan började. Jag hade både sporrar och spö, tänkte rida igenom honom lite och eftersom han gärna struntar lite i mina hjälper tänkte jag förstärka dem idag, så slipper jag förhoppningsvis en "fajt-period" på flera dagar, ni fattar. I vilket fall som helst. Tack och lov att jag inte har ett sto. Jag hade ponnysporrar på mig. 1 cm långa. Riktiga bebisgrejer alltså. Men vad sa min valack som var sto idag? På ett ungefär "FU". I en bra stund gjorde vi upp rangordning, många småhopp på stället, gå emot skänkel osv, men till slut kom min fina underbara lilla ponny att visa sin bästa sida. Så då blev det 15-20 minuters travjobb på åttvolt. Otroligt hur snabbt det kan gå från botten till toppen. Helt otroligt. Men så otroligt bra start på dagen!


New outfit

Jag är en av dom som tycker det är en dödssynd att inte matcha basgrejerna i utrustningen, alltså sadel, träns och benskydd. Can't stand att ha brun sadel till svart träns. Så nu när jag köper en brun sadel måste jag uppdatera min hästs "garderob". Gjorde en jämförelse med "likvärdiga" produkter från 3 företag, vilka grejer tycker du jag ska köpa? Allt är såklart i mörkbrunt, bara att företagen inte laddat upp bruna bilder :)

yessss

Nu har jag KANSKE en sadel på g vilket innebär tävling om 3 veckor! Helt sjukt hur tävlingssugen man kan bli av att se alla duktiga ryttare och hästar idag. Är helt sjukt trött även fast det inte var många starter, kanske för att vissa vuxna inte beter sig vuxet när lite nerver kommer in i bilden? Hästsportsmänniskor alltså.

Kollar på Sveriges fetaste man. Visste inte att han bor i åtvidaberg. Men det gör han. Coolt. Hoppas dock att han går ner i vikt, kan verkligen tänka mig hur dåligt han måste må. Liksom, 200 kg för mycket är lite mer än vad dom flesta gnäller på med sig själva. Håller tummarna för honom. Tror han kommer klara det. Kanske blir min blogg en supporterblogg för honom?

Provskrivarn

Kände mig ganska hängig idag faktiskt, men gick till skolan och skrev provet. Det gick ok. Köpte sen lite kakingredienser och gick hem och degade. Så blev jag uppringd av Lisa, ridskolechefen. Hon undrade om jag vågade rida den nya hästen (som jag aldrig kommer ihåg namnet på). Och ja. Jag gillar ju nya utmaningar så :) Hon är iaf skitmysig, när man fått henne ta skänkel i framridningen. Jätte jätte jättefin i galoppen. Tror att hon är lite stelare i höger varv, men när hon blivit varm i vänster galopp lossnade andra galoppen senare också. Verkligen hur fin som helst. En häst som passar mig jättebra, och mest troligt ridskolan också bara hon får lite mer kondis och ork. Så lite mer rutin också så kan det inte bli så mycket bättre :)

Det man slås mest av när man ser den här hästen är hur oerhört STOR hon är. Tror hon ligger runt 170, och är grovt byggd så... man känner sig liten! Det känner man iofs inte av när man rider. En jättefin häst.

GOD morgon

Duschen på morgonen är farligt. Jag gick in, nyvaken (men försoven). Halvsov där i... 20 minuter, gick sedan ut. Nu är klockan typ 8? Äter frukost i hundraåtti men hur resten ska gå till, det förstår jag inte. Ses KANSKE i skolan i tid?
 


RSS 2.0