Du hör dåligt

Har överlevt besöket i rummet, gissa vilket? Ligger nu och pluggar kemi, jag är USEL på att plugga, sämst fokus whatsoever, men jag tänkte att vi kör på gamla meriter? Glider fram på nians kunskaper? Jag menar. G på ett prov kan väl inte va hela världen, känner ändå att om denna lärare inte gör monstruösa prov så lär jag få G iaf. Och det räcker för mig. Imorgon i alla fall. Sov gott nu dårfinkar, tänker inte berätta mer om min facebookstatus :)

Hyreshusets läskigaste utrymme

Det är mörkt, har många dörrar som man inte vet vart de leder, många smårum... Ligger i källaren. Jag ska dit nu. Kommer jag inte tillbaka om sådär... 20 minuter, då bör ni larma polis osv. Det kanske gömmer sig en våldsman därnere. Om inte, brb!

i'm broken

suger. Fick åka akut till vårdcentralen idag, fick ett skärsår som blödde riktigt ordentligt väldigt länge. Tur för mig att mamma var kvar i åtvidaberg så jag kunde få skuts till VC. Har nu världens största tuta på fingret, så det är jättesvårt att skriva. har bara datorlektion kvar, tror jag går hem på matten kanske. Har förutom skrivsvårigheter ont i huvet och är förkyld. Buhu.

night

Världens näst mysigaste katt och jag ligger i sängen och försöker bli lite trötta. Fast det är SJUKT kallt. Försöker få henne att ligga på fötterna men det var tydligen inte så roligt nä?

Jag har iaf satt upp en plan för mig och Chester, men den är lite beroende på dagsform och om jag får tag i en sadel. Vi ska tävla om 3 veckor. Har inte bestämt klass än men det blir väl något litet eftersom vi inte hoppat "banhoppning" utan mest bara varit hardcore indianer och hoppat naturhinder. Gissa vems häst som blivit en fena på upphopp? Hoppashoppashoppas iaf att både transport och sadel är i ordning då, så vi får komma ut lite :) Är så fast besluten nu, när det går såhär bra tänker jag iiiinte sluta!

Tråkigt nog hände en lite tråkig grej igår. Tar inte upp det ännu, men då ändrades mina helgplaner lite. OM jag nu skulle orka trots att jag ska jobba på tävlingar i helgen, vill någon inviga pizzerian nedanför mig på fredag kväll? Eller ska jag "bara ta det lugnt" då?

knashest

Jag tror Chester är en av de få hästar som... är som att rida flera olika hästar. En dag är han på ett sätt, och en viss sorts hjälper funkar, och dagen därpå är han helt annorlunda, och jag får rida på ett nytt sätt. Jag har alltså flera olika hästar i samma hästkropp. Awesome. Idag var han iaf unghäst. "NEJ JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR DU SPARKAR MIG I MAGEN" Men när han fått bocka loss lite och jag varit tillräckligt tydlig tillräckligt länge var han jättefin och gjorde fattningar där jag ville, saktade av där jag ville och fattade igen. Och det ha vi åstadkommit tillsammans, utan hjälp från någon. Sjukt stolt är jag över oss och våra framsteg. Finis ♥

Nu red ju inte jag på bana men det var denna princip. Galopp på röda sträckor, trav på gula, ibland trav-ibland galopp på gröna. Red lite beroende på hur han kändes. bra övning som man kan renodla hjälper jättebra i. Så händer det grejer hela tiden så han får grejer att tänka på :)


världens segaste dag

Vill egentligen bara hem och äta choklad och sooova. Sjukt seg lektion och inget funkar. Skall härda ut i 50 minuter till, och hur ska det gå? Tänk om Peter Jihde stormade in i datasalen och ropade "var är kvällens vip? Jag har en rosa limousine med spa i ståendes här utanför, med namnet Emily Broman på i glitter. Var är hon?" I limmon ska det finnas obegränsat med frukt, godis, våfflor, glass och juice. Nomnomnom. Gärna också en frisör som klipper mitt hår och tonar det gingerfärgat. Why not liksom, skulle inte vara helt fel en seg onsdagseftermiddag.

Ska man kanske... hoppa av?

Blir så grymt sugen ibland på att hoppa av gymnasiet och åka till Tyskland och jobba istället? Vet att det är ganska onödigt, men när en sjujävla chans dyker upp, arbetsuppgifter jag gillar hos en ryttare med sjujäkla skicklighet och kontaknät? Det är inte rätt att stanna kvar hemma i Sverige då. Men det är å andra sidan inte rätt att strunta i att utbilda sig ordentligt. Hur jag än väljer nu kommer jag välja fel. It sucks.

jag hatar mat

mat hatar min mage. Fyfasen vad ovärt det känns att äta när jag bara får i mig en halv portion innan jag mår jätteilla?`BLÄBLÄBLÄ.

känns bra att mina nya ortoser redan spruckit, får försöka laga dom när jag kommer hem eller kanske gå till vårdcentralen igen...? Haha orkar inte. I eftermiddag ska jag rota fram en rejäl halsduk att ha när jag rider, kommer inte va så kul annars. Har ont i halsen också , och inga halstabletter kvar? Hur kommer jag överleva vår nästa lektion på... två och en halv timme?

poniplutis

Red både mammas och min häst idag, mammas är så söt! Hon råkade gå på ett torrt lönnlöv och flög ca 1 meter upp i luften. Något attackerade ju henne underifrån!!!!! Min egen var... mindre söt till en början. All over the place. lyssnade inte på hjälper och var allmänt jävlig. Nu skulle jag kunna säga två saker. Antingen att han är ung och testar, är speciell, eller att han är sjukt understimulerad och har överskottsenergi efter en mkt lugn vecka? Törs säga sanningen, min ponny är inget monster.

Förra veckan var typ skritt/travpromenader, i söndags red jag i bara grimma tom pga ett sår som såg riktigt illa ut i ansiket. Valde att inte skriva om det när det var "fräscht" eftersom jag var för orolig för typ, om tänderna satt kvar i munnen på honom, om han hade fraktur i skallbenet eller behövde sys. Idag ser det jättefint och läkt ut, inte ens svullet eller "rinnigt". Vilken superponny. FÖR ER SOM INTE FATTADE SÅ ÄR HAN UNDERSTIMULERAD.

Iaf, eftersom han fick gå så lugnt/lite förra veckan är han jättesugen på att göra ALLT SAMTIDIGT nu, så... när jag bara aktiverat honom och gett honom lite uppgifter att lösa blev han jättefin. Galopperade riktigt bra, kanske lite studisigt men för mig, just nu, har jag hellre en studsig galopp som han iaf bär sig uppåt i, än en lång galopp som han bara skjuter fart i och tappar ryggen. Men det är ju bara jag.

Appropå superponny. ca 6 månader sedan, hur fin?

hjälp

Tror man inte lite för mycket om sig själv, om man, oavsett vad, tror att folk "härmas" för att de gör likadant i vissa situationer eller har likadana grejer? Om man dessutom gör värsta grejen av det? Hjälp i havet. Håller på och fila på lite nytt hit till bloggen, ett samarbete iaf med kanske linköpings roligaste person, och sen nåt mer som är hemligt men som jag jättegärna vill ha. Smakar det så kostar det, tyvärr... Vi ska bara typ, lista ut på vilket sätt samarbetet blir roligast för både er, våra läsare och oss själva. Jag är en egoistisk lat bloggare som inte gör nåt för mina läsare som jag inte tjänar själv på. Hemsk jag är va?


Avslöjar mig

Såhär är det: Jag läser vissa "kändisbloggar". Typ dessies och kissies. Och idag kände jag verkligen att dessi inte vet vad hon pratar om. Varje gång jag läser deras bloggar undrar jag varför jag fortfarande läser, och dagen därpå gör jag om det. Nevermind. Är ju bra att hon gör ridsporten känd? :s

Nä. Nu på förmiddagen har jag varit på vårdcentralen och fått nya skenor till fingrarna på ena handen. Skitjobbigt att försöka skriva på dator med dom, skriver faktiskt bara med pekfingret på höger hand. Och skriver snabbt ändå!!!!!! Just amazing huh.

Nu är det eftermiddag och om 20 minuter börjar jag engelskan. Jag ska gå på den och snora jätttemycket och vara jätteirriterande. Bra va.


worst thing

Idag när jag vaknade kom jag på något av det värsta med att bo i lägenhet. Huvudnyckeln. Tänk om jag ligger och sover mycket lättklädd i min säng, har halvt sparkat av mig täcket, så ringer hantverkare/vaktmästare på dörren. Så kanske jag sover jättehårt och dom tror att jag inte är hemma, så de låser upp dörren och går in. SCARY SHIT.

Jag har ju sagt till värden om massa brister i min lägenhet och någon borde komma och kolla badrumsmattan omgående. Tänk om de kommer tidigt en sovmorgon? Nu vet jag en tjej som sover i overall fram tills dess.

625

Idag fyller min blogg faktiskt 625 dagar. Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Jag är förresten awesome på att vara tydlig när jag räknar matte. Kolla här bara, om ni vill veta hur man blir lika bra som jag:

29 januari 1993 -> 27 september 2010 blir...

17*365 dagar (17 år)
4 skottdagar (1996, 2000, 2004, 2008)
2 dagar i januari (30, 31)
28 dagar (februari)
31 dagar (mars)
30 dagar (april)
31 dagar (maj)
30 dagar (juni)
31 dagar (juli)
31 dagar (augusti)
27 dagar (september)

10*365+7*300+7*60+7*5=3650+2100+420+35=6205 (17 år)
4+2+28+27=41 (skottdagar+januari+februari+september)
31+30+31+30+31+31=180+4=184 (mars, april, maj, juni, juli, augusti)

6205+41+180=6426

Svar: Idag är jag 6426 dagar gammal.

WÖWÖWÖ endast 74 dagar kvar till min 6500-dagarsdag!

felen är rättade. Jag är bra. Idiotsäker uträkning också. Säg till om du inte fattar, då måste jag öva vidare på tydliga uträkningar.


Changed my mind

Kollar på idol istället. Vill bara hälsa till er, fjortistjejer, att nu ska ni rösta med öronen istället för fittan. Ja. Jag skrev det, och jag menar det. Mvh jag och mitt serious face

öllawed

Sitter här med min hosta och kollar på ullared, det går bra.
Var en sväng till affären och köpte en god kaka (som jag glömde kvar i lägerhuset) och halstabletter, awsum.

Stod en halvnaken man och tittade på mig när jag gick ur bilen, jag blev skiträdd. Han var i och för sig i sin (eller bekants) lägenhet, men han stirrade mycket argt på mig. Jag blev rädd och skyndade mig in i alla fall  Kanske inte snällt att blogga om sina grannars aktiviteter, men gå förbi ikväll så kan jag nästan garantera att ni får se lite överkropp. Dock inte min. Hoppas jag.

möte

kom just ur duschen, ska klä på mig bara så kommer julia och hämtar upp mig sedan. Vet inte vad för fika jag ska köpa, vet dock att min hals vill ha halstabletter. Många och starka.
Måste iiila, ha en fin kväll!


diss:

Okej.
Sanne är snygg.
Leopardmönstrat är snyggt.
Leopard från topp till tå är lite för mycket. Istället för snyggt blev det... 30 år för ung pantertant?
Länka gärna detta inlägg till Sanne så hon slipper göra om samma misstag en gång till.
Mvh Sveriges Bästa Och Mest Framstående Fashionista

knytis @ agnes place








Världen sedd med jontes ögon sisådär klockan... tolv...


lalala

Fy fan så hårt det suger att inte ha någon röst när man är så himla sugen på att sjunga! Självdisciplin på högsta nivå, jag vill spela instrument, sjunga, låta, och så har jag ett luftrörssystem som är jättetrasigt?! Jogga är inte nyttigt för min kropp.

Är det inte ganska... pinsamt för mig att jag joggade 10 minuter utan att pausa i förrgår och efter det får jag svårt att andas och halsont som FORTFARANDE håller i sig? Nä. Jo. Mer träning. Men inte ens träna får jag göra när halsen mår som den gör? Blir knäpp. Har massor energi i mig som bara måste släppas uuuuuuuuut men det får jag inte! BLÄ. ogillaogillaogilla.

Jag är helt hyper. Vad ska jag göra åt det.


Nattblogg

Just hemkommen från Agnes artonårsfest! Var faktiskt mkt mkt trevligt, galet fina människor hon bjudit in! Tyvärr är jag så osocial och går inte runt och hälsar på alla när jag kommer, så... Jag vet inte riktigt vad alla heter, haha. Synd och skam. Sitter just nu och försöker bli trött, går inte, är fucking hyper och kan inte bli av med det. Trots att jag inte drack någon alkohol alls hängde jag på trenden med mkt vattendrickande på slutet, för att inte bli så jävla pigg av allt socker, men lyckades jag? Nä. Blev bara så galet kissnödig på vägen hem att jag trodde jag skulle sprängas. Oh yeah.

Kvällen i korthet: Kramar, kakor, Tacopaj, kramar, foton, fylla, skånska, foton, shit-var-är-han-nu-då, sång, glädje, foton, kramar. Lalala.

Fastnade inte till 100% på bild ikväll men försöker få julia att skicka ett par till mig. Typ imorrn. Natti läsare <3

***

Sov 12 timmar inatt. Vaknar med trasigaste halsen någonsin. Fan.
Måste städa i köket, komma på vilka kakor jag ska baka, köpa ingredienser till det, köpa halstabletter (♥) och baka. Blööööööööööööööööööööööööööööök.

fabulous

Har ont i huvet som tusan, men känner ändå inte att jag kan gå och lägga mig nu? Liksom, sover jag vid 10 på fredan orkar jag väl knappast va vaken vid ett på lördagsnatten? Kills me. Min hals känns förkyld också. Fasen vad gnällig jag är.

Vill se färdigt på filmen men kommer ej orka vara vaken en timme till! Dilemma.


Min drömhäst

Om ett och ett halvt år är det dags för mig att gå över på storhäst. Vad vill jag ha för nåt då? En stor häst av lätt typ, kanske fullblodskorsning? Modig och tänker själv, bra reglerbar galopp och gärna fin trav också. Gärna runt 170! Lovar nästan att jag kommer komma dragandes med en storhäst på 155 men med hjärta av guld istället. Lite min stil, men vi får se hur det blir. Vill att min mage ska bli glad igen, mår verkligen blöök. Spelar ingen roll vad eller om jag äter, mår lika illa ändå. Usch. Tyck synd om mig.

hur det känns att ha bulle i ugnen


Känns sjukt bra att ha bulle*16 i ugnen. Luktar supergott, mindre kul bara att köket blir så otroligt grisigt av att bakas i? och TYVÄRR kan jag inte skita i att diska eftersom jag eventuellt misstänker att mitt kök ska användas imorrn eftermiddag? fanfanfan. Typ. Orkar inte diska! Men vi säger såhär: gratis kanelbulle till den som städar mitt kök? Bra deal välkommen på förhand.

blablabla

Ska alldeles strax bege mig mot stallet. Mattelektionen idag blev inte så mycket, NV hade klassfoto i mitten? Hann i alla fall förstå hur man räknar på radioaktivt avfalls halveringsfaktorer. Ni i min klass tycker säkert att jag är efter? NV håller på där nu, dom kör lite långsammare eftersom de inte gör uppehåll för praktik. MEN det passar mig jättebra, för jag är lite trögare än er kanske? Mycket möjligt? Aja. Nu blir det stallet via willys, när jag kommer hem blir det IDOL OCH KANELBULLEBAK IN MY HEART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


matte nu

ska smita lite tidigare från programmeringen tänkte jag, har inget rast mellan den och matten, men ja. Börjar matte om 10 minuter, tänkte gå om fem kanske? Kalas. Hittar bilder senare. HEJS.

otålig tjej

Är sjukt otålig och otrevlig idag. Blir jätteirriterad när saker går fel och har världens sämsta tålamod. Har programmering och det går hur? Har gjort fel, vet inte vad som är fel och Ida tar upp all lärarens tid?! BLIIIIR KNÄÄÄÄPP. Har tråkigt. Är otålig. Supertrött. Hjälper inte direkt till att ämnet är dötrist. Nej.

pinsamt bruden

du gör bort dig.

Idag hade vi ridprofil på morgonen, jag red BamBam, supertrevlig ponny verkligen! Lisa sa att det var ungefär andra gången han hoppade i sitt liv, och han var verkligen helt okomplicerad. Jättefin. Har nästan en ny favorithäst faktiskt, och kanske får jag rida honom fler gånger? Tror inte han är jätterolig i dressyren ännu, han är ju bara "grundriden" MEN denna ponny kan bli en helt underbar lektionshäst tror jag. Han hoppade allt oavsett hur han kom på hindret, men orkar inte riktigt bära sig själv längre stunder. En pärla :)

hahahaaha

Ja. Du är så smart? Tycker det är lite... lustigt att du har så svårt att stå för dina frågor och åsikter att du måste skapa en ny blogg för att "lura" mig? way to go girl!!!1

Men men. Ska nu sova, har två katter i mitt rum och den ena ligger i sängen och sussar sööött. Lite jobbigt bara att hon tar upp typ halva sängen och ligger på mitt täcke? Hur ska jag nu få plats under täcket utan att väcka henne liksom.

hunger

Är döhungrig men har inte vett att äta? smart tjej. Chester var iaf... knasig när jag skulle göra iordning honom, verkade som han fått ca 1 kg havre? Hur lugn och fin som helst när jag red iaf, så det var ju fint. Håller just nu på att skaffa deltidslivvakt, har hittat en som ser sjukt farlig ut! Helst skulel man ju ha en livvakt på 190+ som ser superfarlig ut, men när inget annat finns får man ta det man hittar! Denna är inte dyr heller, helt gratis men lite dyr i drift, kräver massa mat tydligen :c Får se om jag anlitar, känns som om man kanske behöver det om man bor där jag gör... :s

Haha ni som bor i långbrott kommer hata mig för att jag tycker att det är ettläskigt område :$ Idag har jag iaf försökt skaffa tvättid, men... min nyckel passar inte i min tvättcylinder! Vi ringde värden och han kom ut, jag har fått fel nyckel och dom vet inte vems nyckel det är! hoppsan liksom. Fick iaf en extracylinder så jag kan boka tvättstugan, och så ska han ringa imorrn och ta reda på var min riktiga nyckel är och vems nyckel jag har. Spännande!


möjligt att jag avslöjar mig nu, braceface

JULIA

Mkt tjat om julia här. MEN. Jag och julia ska laga mat inför helgen. Jag funderar på att tvinga henne ta med sin kamera, var sjukt länge sedan hon fotade mig. Då kanske hon kan spontanfota litegrann när jag låtsas att jag vet vad jag håller på med i köket, som reklam för hur otroligt awesome hemmafru jag är? Min lägenhet är faktiskt typ hur ren och fin som helst. Jag funderar på att ha invigning av den snart, men vill helst ha ett N64 först blev ju lurad av en säljare förut... MEN. Om jag fixar en N64-turnering, får jag några deltagare då? Anmäl till min mobil/bloggen/prata med mig irl om du är på!

slaskbilder från julias senaste plåtning med mig, najs osv. Gillar speciellt min äckelhårfärg, snart blir det mööörkare. </3

trög-as.

Fråga till dig som kommenterar anonymt och vill ha länk: Hur ska jag skicka den till dig hade du tänkt?
Har just kommit på helt själv hur kort tålamod jag har. Någon säger nåt störande ELLER fattar inte ELLER fattar inte varför jag itne fattar och fattar inte att jag fattar osv och jag blir skitförbannad. Måste kanske träna bort det?

Hade ridkläder på mig idag, offentligt. Fyfasen, jag gillar VERKLIGEN INTE att ha allas uppmärksamhet. Uschusch. Jag överdriver säkert, alla kan inte kolla på mig samtidigt pga: så intressant är jag inte. Dock bör alla som sett mig bli kära pga vem kan motstå tjej i flammiga ridbyxor liksom? Ingen. Tror profilkortet blir asbra, vi fick iofs bara se den yttepyttiga bilden i kameran, men den ser mysig ut. Förhoppningsvis var det värt att bli utstirrad litegrann.

Nu ska jag ta på mig dom skitigaste byxorna i världshistorien och bege mig ut på en ridtur.

pinsamt bruden

Läste just något av det töntigaste jag tror man kan finna på internet. Kontakta mig så skickar jag länken. :s

Iaf, hade skolfoto just, det gick hur? Jag gillar ju att vara linslus, vilket Julia fått erfara, haha. Dock tycker jag skolfoton ALLTID blir så stela? summa: Jag gillar att posa fritt, gillar lite mindre att sitta i en klump ihop med 10 andra och se neutral ut. Allt eller inget!

Snart ska jag ha foto nr 2 för dagen, ridprofilfoto. Ska byta om till ridkläder innan, är sugen på att göra det nu men kommer känna mig "lite" utstirrad kanske? Men äh, har ju haft all eyes on me i över 1 år nu, kan lika gärna byta om nu kanske? haha, känns ju inte helt hundra. Ska kanske ringa till nån annan i ridprofilen så vi kan va mongo ihop? Profilkortet är om 40 min iaf, så jag byter om om... 25 minuter kanske? ah.

Hur skulle du reagera om en tjej i skolan satt i ridbyxor? Eller iofs, ryttare är ju fashionistor nu för tiden. Byter nog om. Eller nä. Fan vad ettorna glor redan nu. Glor tillbaka med bigsmile, kanske slutar dom?

Sammanhang och röd tråd var det ju inte gott om i det här inlägget.

Hittar cammen en annan gång, lovar!

Världens finaste mattelärare

Jag har bytt mattegrupp,  istället för att ha matte med min klass har jag med NV istället. Mobbat - ja, men deras lärare är awesome. 100% awesome. Ser ut som Einsteins kollega, förklarar snabbt och jättelätt så allting blir lätt att förstå. Precis en sådan person man vill ha som morfar. Är avis på hans barnbarn. Faktiskt.

Nyss gick jag och min klass till Östergården för att intervjua gamlingar om vilken teknik de skulle bli hjälpta av i vardagen. Vi fegade ur lite. Vi frågade en dam ur personalen. Knappknäpparrobot och strumppådragare. Det ska vi väl klara av att bygga, eller?

Fler grejer som får mig att smälta som smör

Norrländska. 100% awesome. Det verkar som om alla utbildningar inom ridsportsförbundet har högt norrlänningsdeltagarantal, eftersom de två jag vet har åkt på utbildning kom hem, brytandes på norrlandsdialekt. Hur underbart? Går bara omkring och myser, tycker det är så fint!

ruskhöst

Tog en sväng till stan idag, behövde köpa lite basgrejer till garderoben. Slutade med ett baslinne och lite leopardplagg. Inte många vet att jag är helt såld på leopardmönstrat? Så såld att jag kommer skaffa en Bengal- eller Savannahkatt. Asfina är dom. Har bloggat om Savannah cats tidigare. Stora fina leopardfläckiga tamkatter. Kärlek. Nu sitter jag nyduschad och trycker i mig chips och läsk med mamma framför medium. Finfint.

Smart tjej

fan vilken morgon. Övningskörde på morgonen, mötte arton bilar och när jag kom hem och skulle borsta tänderna inser jag att hårblekmedlet läckt och kletat ner min tandborste. Märker inte det förrän jag börjar borsta tänderna. Tror det finns en anledning till att inte tandkräm innehåller ammoniak. Heh. Don't try this @ home kids.

Kemi om en kvart. Illamående tjej. Läskdrickande kille brevid rapar. Men detta fixar vi. GOGOGO.


SD

Minst 3 av mina vänner är SDare, och det blir bara flr och fler som går över till the dark side. Har jättesvårt att ta dem seriöst, då de på allvar verkar tro att tjejer färgar håret brunt för att känna sig mindre utanför i invandrartäta områden. Inte för att de egentligen vill, utan för att smälta in. Jag förstår inte.

Idag hade jag tänkt mig en slapp och seg dag, måste ju vila ut lite efter den här veckan! Men så en halvtimme efter att jag vaknat skulle jag tydligen övningsköra tur och retur till åtvidaberg. Trots att jag är en sådan awesome driver blev det kortslutning i en rondell och jag höll på att köra av vägen pga hysteriskt skrattanfall. Ni som känner mig vet att jag inte är den som får hysteriska skrattanfall. På vägen hem var jag helt galet ofokuserad och satt och lekte bara, illa!

Nu skall jag gotta mig i det faktum att jag fått en egen status på en community, all thanks to min awesomeness. Är fasen grymt att kunna kicka ur chatten :$ tyvärr missköter sig ingen så får inte använda mina superkrafter. Märker på innehållet i detta inlägg att jag börjar bli hög på socker. Finfint.

Julia Sjödin

Tack. Du skrämde bort mina läsare. Idag är det bara hälften mot var det var igår. NEVAH EVAH att du får gästblogga igen! TUVÖR. Förlåter dig dock nästan pga du lämnade godis åt mig.



Idag har jag varit personal på ett barnkalas för 18 barn. Inser att jag nog inte bör jobba som dagis/förskole/fritidsfröken. Förstår också varför föräldrar väljer att köpa barnkalas när de har så många bjudna. Jisses vilket ös de små kan få igång!

Ska nu gå ner och se om man kan få lite onyttigheter här i huset, skulle inte sitta fel direkt :D


Emily ligger bunden i gardroben med munkavle

En ny era har inletts. Jag, Julia (juliasjodin.blogg.se) har tagit över Emilys blogg med våld (hon ligger bunden i garderoben).

Visste ni förresten att Emily inte uttalar sitt namn Emily? Det göt visserligen inte jag heller, jag uttalar mitt namn Julia. Nej, men flämt åt sido, Emily uttalar sitt namn Emelie! Hur B är det? Hela grejen med hennes namn är ju att med y:et blir hennes namn så mycket coolare än alla andra Emmelie, Emilie och så vidare.
Jag har alltid uttalat hennes namn med Y och så fick jag igår reda på att hon inte gör det själv!
Det är något som inte klickar hos henne, men det är ju å andra sidan ingen nyhet...
Nu när hon har chansen att höja sin coolhets status från -20% till typ ... ja, -15% i alla fall. Jag vet att hon aldrig riktigt kommer komma upp i min division (100% cool), men hon kan ju åtminste hjälpa till att göra det lite mindre pinsamt för mig att umgås med henne.

Hur som helst så bjöd Emily mig på mat innan jag låste in henne i garderoben, så nu är jag mätt och glad. Jag lurade i henne en extra stor portion så jag ska få ha godiset för mig själv. Inser nu at jag inte hade behövt det då hon är fast i garderoben... Jag släpper ut henne innan jag går. Promise.


träningar

Red ju två träningar igår, och har inte tänkt igenom hur det gick på nån av dem? Dåligt av mig.
På morgonen hade jag hoppträning med treorna, red LouLou. Tränade en hel del vägar och lite så. Jag har alltid ridit honom med mycket ben, och inte brytt mig så mkt om att han får lite stor galopp så länge han kommer bra på hinder, men igår bestämde vi oss för att ändra på det. Jag ska vara lite mer passiv och låta hästen sköta hoppet. Slutade med ett par stopp då jag släppte benen helt istället för att bara hålla om lite lagom. Sista gången gick det bra, jag red bra och språnget blev super.
Läxa från hopplektionen på morgonen: Galoppera i svängarna, mer passiv mot hindret. Försök hitta en kortare men aktiv galopp.

På kvällen red jag dressyrträning, Mikaela var sjuk. Hade sett fram emot hennes tips på Estra, men. Vi red en övning som jag inte kände mig helt tillfreds med, serpentinbågar över medellinjen och avbrott till skritt ett par steg över medellinjen, som succesivt minskades till 0 skrittsteg. Det jag gillade minst var att Estra inte tog skänkel. Jag var inte heller så aktiv och övningen lämnade inte så mycket utrymme till att effektivisera skänkeln, då hon går i taket (men inte framåt) om man sparkar, men inte tar en lättare skänkel. Hon fick iaf en ok form och jag fick lite gångarter att sitta i ;)
Läxa från dressyrträningen på kvällen: "Öka traven lite när hon blir stadig." Jag skulle vilja ge mig själv i läxa att få igenom skänkel över huvud taget.

Hejsan hoppsan kemi om 10 minuter och jag har ingen kemibok i skolan? Surt. Hörs om en timme!

Kräzy

Har just röstat i skolvalet, skolan gör en kupp och ger oss datorer efter vi röstat? Najs för oss, men vad ska jag med 2 datorer till? Äh. Nya är fin men skitliten, eller kanske bara jag som är bortskämd med en stor? Den här har iaf alla tangenter på plats än så länge. Det gillas!

Världens rörigaste inlägg men så äger jag ju också bloggen utan röd tråd och handling. Ni är vana. Idag ska jag hitta på nåt att baka, men vad? Julia verkar inte vara så kräsen utan bara hon blir tjock så blir hon nöjd. Jag däremot vill äta gott. Vad ska jag baka?

sov du lilla videung

känner för en rejäl törnrosasömn. Man blir så trött av att sova för lite, konstigt nog. Imorrn kommer Julia och våldgästar mig, tänkte hinna dammsuga och gömma alla kläder i tvättkorgen innan hon dyker upp. Så tror jag att jag lovade henne något onyttigt också för att bygga på hullet lite, MEN jag har inga ingredienser hemma. Alltså tar jag med henne till affären och tvingar henne bära de tunga kassarna eftersom jag inte får? Fy sjutton så smart jag är.

Bajs. Jag tog upp köttfärs ur frysen idag. Imorgon MÅSTE jag laga köttfärssås. Hur lång lunchrast har jag? Inte en chans att jag hinner då. Får laga efter skolan. Om jag hinnr innan träningen.

Jag funderar på att skriva ett smutskastande sanningsenligt inlägg. Tyvärr tror jag inte det är så jättesmart så jag håller mig ifrån det. Eller försöker i alla fall. Allvarligt talat, jag trodde alla människor hade ett värde, oavsett kön? Tänk så fel man kan ha.

alltså

jag tar tillbaka det jag sa igår. Det är inte döjobbigt att vänta en minut eller två. Tanklöst och inte omtänksamt.

Du har taggarna utåt och det skadar ingen utom dig själv

Idag skiner solen, jag ska ut och rida. Ska galoppera i sandgropen, han har inte fått galoppera på på ett tag, men idag så :) Tror också att det är lite fastare underlag i sandgropen nu när det regnat så mycket. Får hoppas på det! Chester kaaanske har träningsvärk idag, han fick ju göra skänkelvikningar mer eller mindre i 40 minuter igår. Men han lossnade jättefint och jag har grym träningsvärk! Vad ska man egentligen äta för att bli av med träningsvärk snabbare? Sånt kanske jag ska fråga mina proteindrinksdrickande skolkamrater, ni borde ju ha koll på sånt? Eller så kanske alla är så vältränade att ni inte får träningsvärk längre. Är avis på er i så fall.


Irriterar mig på folk som alltid har taggarna utåt. Men äh vafan, det är DE och ingen annan som går miste om mycket fint och bra. Skyll er själva surisar. Ni får ej förstöra min dag med gnäll?


Teknisk tjej

Jag är så himla bra på CAD. Jag vet inte ens vad det står för. Computer Aided Device? Nja. Grymt krångligt, extremt många mått på ritningar. Galet. Frånvaro från ca 3 lektioner är ju inte att rekommendera heller... Näh, om jag skulle ta och lägga lite tid på att jobba istället kanske? Ingen annan gör just nu, men då kanske jag kommer ikapp?

Om du var pensionär/funktionsnedsatt äldre, vad skulle du vilja ha för tekniskt hjälpmedel?

Nej

De närmaste dagarna kommer jag vara lite nere. Går i skolan så mycket jag orkar (ja så vet ni) men hoppar över idrotten idag, den lektionen är på inget sätt främjande för mig just nu.

OBS: Råder ingen att låta bli att gå på lektioner. Bara efter att ha rådgjort med sina föräldrar, och dom tycker det är ok PLUS ringer och frånvaroanmäler.

hästfolk

Hästfolk är knas.
Det är omöjligt att köpa begagnade grejer av hästmänniskor.
Har velat köpa ca 5 saker under sommarlovet, har varit i kontakt med 15 säljare men typ två av dem kom till skott? Skärpning va!

Matte C Matte C Matte C

Känns toppen, jag har varit vaken 3 timmar och 2,5 av dem har jag räknat matte. "räknat matte". Jag förstår inte och om jag kunde skulle jag hoppa av kursen. Fyfan, varför går man ens i skolan, när man inte får ut något av det? Som det känns nu skulle jag helst av allt bryta och ta ett sabbatsår någonstans, tyvärr krävs det ju litegranna planering för ett meningsfullt sådant. Vore kalas att bara krypa ner under en varm filt och bli världsmästare i Mario Kart 64 istället. Ska jag satsa på det?

Mjau

Idag var chester skitfin, även fast han fått stå mycket när jag varit sjuk i veckan. Ganska stadig på tygeln, red bara i skritt och trav men ändå! Träffade även på en älgfamilj, det var lajbans tyckte Chester! Och när de sprang iväg, så skulle han springa efter, för dom hade ju inte hälsat på varandra än?! Slutar aldrig bli förvånad över hans egenheter, helt underbar är han, min ponny ♥

Har för tillfället en spinnande katt i sängen, supermysigt. Funderar på att sova lite snart, så den här veckan kan få ett slut nån gång, det har verkligen varit en... Dålig vecka.

Ni får inte veta

Ni får inte veta vad som hänt idag, då jag inte vill blogga om känsliga familjegrejer. Till er som vet vad det handlar om: Gör aldrig någonsin om det. Jag blir rädd och ledsen. Jag vet inte vad ni ska göra för att laga det ni gjort, jag vet inte om det går, men från och med lunchtiden idag så har jag ytterst lite förtroende för er. Känns skit att känna så för familjemedlemmar, men tyvärr. Ni gav mig en skitdag.

låg uppdatering

det har hänt en grej idag som jag inte vet om jag vill nämna så att många får reda på det. Jag har iaf varit lite nere pga det och därför har jag inte varit vid datorn, faktiskt.
Ska nog upp och rida nu, för att tänka på lite annat... Får se om jag kommer skriva om det som hänt eller inte... :c

tips

hur roligt det än är att skaffa ridstövlar och hur kul det än är att vara kär i dem: Se upp för gigantiska skavsår i knävecken. Aj.

Hoppträning idag. Jag dog. Nästan. Första gången mina ridstövlar blir hoppade med. Och det kändes kan jag lova. Nyp och tryck i knävecken är ingen hit. fotar imorrn om jag orkar, pusheiiiiiiiii

promenad

skall gå i det underbara vädret till stallet. Åt just världens största portion mat, jag tror jag kommer spricka på vägen. Hjälp. Jag vet inte hur jag ska göra med mina stövlar, dom var assköna att rida i men jag kanske inte vill blöta ner dem om det ösregnar ute...? :c

Och appropå stövlarna, jag kan ibland inte se dem utan att tänka på hur otroligt bisarr situation de gett upphov till. Jag slutar aldrig förvånas över andra människors reaktioner. Aldrig. Jag älskar det.

Långbrott är ett slumäckelområde

Tyvärr. Jag har bott här en vecka. Ni vet vad som hände igår?
Jag gick just hem från skolan. Helt plösligt från ingenstans får jag femtio liter vatten över mig? Syftar inte på regnet utan den mindre (eller fantastiskt) pricksäkra bilföraren som skvätte ner mig med skitigt gatuvatten. Tack.

Slumäckelområde. Nu känns det som om det borde hända något trevligt snart, det är ju inte riktigt... rimligt att världen hatar mig? Eller?

Äntligen!

IDAG KOM MIN SÄNG HEM!!!!!!
Jätteglad. Tyvärr hade inte jysk sagt till jetpack att ringa en halvtimme innan, så... han ringde och sa "jag är hemma hos dig om 2 minuter". Jag fick panik. Rushade hem, mötte de andra i TE + christoffer och de måste tro att jag är dum i huvet på riktigt nu.

"kan ni säga till engelskläraren att, det här låter konstigt, att jag ska hem och hämta min säng?"
Ibland får jag verkligen till det. Fan vad grym jag är!

the drugs don't work

blir så himla irriterad. Har varit på utredning för mitt illamående, den har tagit ca 1 månad inkl väntan på alla provsvar och så. Så får jag en medicin utskriven. Kalas, jag kanske kan få må bra nu? Men icke, jag märker ingen skillnad på om jag tar eller inte tar medicinen? Ska det vara så?

När jag ringer läkaren och hör mig för om medicinen, hur lång tid det ska ta innan man märker någon verkan, men... han säger att jag är inbillningssjuk. wtf? Ska strax gå till skolan, när jag mår tillräckligt bra för ta mig hela vägen till skolan. Hatar illamående. Och inte hjälper det att tröstäta? Blir tokig.

jag är tydligen snygg

Jag gick en promenad på kvällen idag. Så skildes jag och julia åt mitt på bron vid willys. Ca 20 m senare ser jag en igelkott. Jag är helt djurkär och ville ta med den hem. Tyvärr verkade den bli självmordsbenägen när jag kom nära och gick farligt nära brons kant. "SLIPP DÅ :'c " tänkte jag och gick vidare. går mot nästa bro. Där finner jag tre män som vardera bär på varsin willyskasse. När jag går förbi dem börjar de ragga på mig. wtf. Sedan när var min underkropp en killer-underkropp? Har tydligen skitnajs röv och ben, sånt är väl kul att höra men kanske inte från tre fulla fyrtioplussare?

This is how some killerlegs look. yeh right.

äntligen

guess  what?! dom ringde nyss om min säng... Imorgon får jag den! Är mucho lycklig. Har just fått i mig lite lätt-lunch och ska nog bege mig mot centrum nu för att handla litegrann...vi hörs när jag kommer hem!


gammal bild

hur jag håller mig i form

ni har redan sett julias (http://juliasjodin.blogg.se) sätt att hålla sig vältränad. Vill ni däremot se ut som jag (jämntjock uppifrån och ner) är detta mina hemligheter:

1. bli sjuk och tappa matlusten ofta.
2. alla borde trycka i sig en hel chokladkaka ibland, choklad är nyttigt för dig.
3. snöa in totalt på olika grejer. Ett tag sprang jag massor (okej, två dagar), ett tag körde jag hollywood-grejen (hur jag fick silikonkropp helt naturligt?! Välbalanserad kost, mycket vatten och pilates) och som sjuk äter jag nästan bara råkost.
4. stå på händer. Lek att du är akrobat. obs varning för skador
5. ät godis. oboy. vad tusan du är sugen på.

the way to tha killerbody!!!!!!!!!!!!

värmeskydd

taggar så gott jag kan tills julias onda planer för mig om 2 veckor... kom på att jag vill ha värmeskydd. Jag vet inget om värmeskydd. Vilka är bra? Vill locka hår. känns ovärt med ett straightening då... :S

Funderar lite på vilken bitch jag egentligen är. Tycker lite synd om mina vänner, vad de får stå ut med för grejer egentligen... men äh, haha. Dom får väl skylla sig själva?


varför har jag massa såna här bilder på min dator nu? haha

ja alltså

jag håller på att packa upp grejer, ligger och snorar, har migrän, slöglor på tv... oerhört innehållsrik dag. Så är det när man är sjuk. Åkte med mamma och handlade lite frukt, jag äter nästan bara frukt när jag är sjuk... idag och igår åt jag riktig lunch, men annars är det bara frukt som gäller. Är bara sugen på det faktiskt, får inte ner nån mat :s Låter som en ätstörd när jag säger det, men sant.

Fick med mig ca 4 kassar fulla med grejer därifrån iaf... minns inte om jag skrev det. men iaf. Väntar på att få hem min säng, den skulle kommit igår, sen skulle den komma idag, och nu är det kväll? Hoppas jag får den imorgon, ser lite fram emot det!

sjukdom

usch, jag mår inte bra. Dyngförkyld, feber, huvudvärk, rubbet. så är hemma från skolan, med alla grejer jag släpade mig runt på ikea och köpte igår, och min ASSKITIGA LÄGENHET?! Blev så himla sur, trodde inte man skulle behöva städa lägenheten från början innan man ställer in grejer? Skitvidrigt är det, hundhår överallt, några fläckar i badrummet som jag inte ens vill föreställa mig vad de kommer ifrån... och en balkong som verkar vara en bättre grogrund för mossa och alger än en skog. Kalas.

ska försöka pilla i mig lite mat nu, om jag lyckas laga någon utan att kräkas över hygienen i köket... Frågan är om jag ska ringa hyresvärden eller bara torka ur själv? Känns som om det går snabbare att göra själv, men kul att städa efter någon annan man inte ens känner? Blä urk usch.


mitt i natten

ja alltså vad finns det att säga? Herrejisses, det finns folk till allt.

jag kanske skulle skaffa en till blogg där jag är lite anonym och kan skriva ut exakt vad som helst? Har jättemånga bra ämnen att blogga om men känner inte att de är riktigt rätt för den här webadressen...
MEN kan bidra md lite kändisblogg-skvaller... DennisM åkte buss mot linköping idag, flitigt gosandes med sin pojkvän, enligt säker källa. Vad säger ni om den va?

Gillar dennisM, skulle antagligen ragga på'n om jag kände honom privat + han inte var homo + han inte fick mig att känna mig fet. But thats life och jag lär väl typ... hooka upp med någon rätt snart, har jag på känn :S

KILLTEST

Eftersom jag är UTTRÅKAD och vet att jag har hemliga beundrare som läser min blogg (TJA PÅ ER!!!) så kör vi ett test va.

Killtest
Jag gillar hår som är...

[x] Brunt
[x] Blont
[x] rött
[x] Svart
[/] Färgat i en galen färg
[x] Kort, eller "normal längd"
[/] Långhåriga (Inte en millimeter längre än axlarna, men det är inte så många som passar i't)

Jag faller för ögon som är...

[x] Blå
[x] Gröna
[x] Bruna
[x] Bakom glasögon
[ ] Drogade
[ ] I linser som är onaturliga
[x] Stora
[x] Normalstora
[ ] Små
[/] Som blinkar flörtigt

Jag gillar killar som är...
[x] Långa
[/] Lika långa som mig
[ ] Korta
[ ] Kortare än mig
[x] Utåtriktade
[/] Blyga
[x] Vältränade
[x] Smala
[ ] Väldigt flörtiga mot alla
[ ] Playiga
[/] Beroende av sin dator
[x] Fotbollsspelare
[x] innebandyspelare
[x] Sportiga över huvud taget i lagom mängd
[x] Tränar på gym
[ ] Nazister                 

Det är snyggt när killar...

[ ] Har tatueringar över hela kroppen
[/] En liten tatuering
[/] Piercing i ögonbrynet
[ ] Snaggar sig
[ ] Har längre hår än mig
[ ] Inte rakar sitt ansikte
[/] Använder kajal
[ ] Alltid har keps på sig
[ ] Har märkeskläder
[/] Är modenörd
[/] Har häng (alltså, hellre häng än brallerna i armhålorna, men jag kräks snart över alla som envisas med att blotta hela sin kalsongklädda rumpa, särskilt när man 1, ser hud UNDER dem, 2, kalsipperna är säckiga. Petig tjej)

Detta säger allt om en kille...

[/] Hans kläder
[ ] Hans moppe
[x] Hans leende
[ ] Hur ofta han är med kompisar

Det är sjukt gulligt när killar...

[/] Ringer ofta
[/] Smsar non stop
[/] Är svartsjuka
[/] Försöker bli kompis med mina föräldrar
[/] Ger mig små presenter (men jag vet aldrig hur jag ska reagera haha)
[ ] Köper mina underkläder 
[/] Lyssnar på Britney Spears
[ ] Gråter till filmer
[ ] Pratar om giftemål och barn (nejnejnejnejnej)
[/] Har tandställning
[ ] Totalt skiter i sina betyg 
[ ] Pratar med sin kuk  
[x] Kan sjunga/spela instrument riktigt bra -
[x] Skriver egna låtar
[x] Är lite pluggis
[ ] Är mycket pluggis
[/] Städar sitt rum kliniskt varje vecka
[/] Slåss för mig

Detta står jag INTE ut med...

[/] Kaxiga killar
[ ] Blyga killar (för blyga är ju inte så himla... kul)
[x] Killar som slår ner folk
[x] Nazister
[x] Överbeskyddade killar
[/] Sportnördar
[/] Killar som har nära tjejkompisar 
[/] Killar som spelar Wow  
[/] Killar som kör moppe
[ ] killar som är i stallet 
[/] Killar som ALDRIG tänker på nått annat än mig
[x] Killar som trakasserar folk
[x] Killar som inte raggar eller snackar något annat än på msn
[x] Killar som super sig packade varje helg
[x] Killar som röker och snusar


Mhm, så får man se på måndag vilka som ändrat sig över helgen ;)

2,5 år ♥

Idag firar jag och världens finaste ponny två och ett halvt år tillsammans. Genom vått och torrt i nöd och lust. Typ.

Finafinafinafinaponny.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ok allihopa

jag lever. Peace out.

fyfan

jag dör, det här är inte min grej.

14.04

Är hemma en kort stund innan jag går till kemin, den börjar 14.30 och slutar 15.20, fredagar är faktiskt min tidigadste dag! Blir så trött när jag hör folk gnälla om jobbigt schema, testa mitt en vecka?!

Iaf, efter kemin funderar jag på ifall julia kommer attackera mig, jag hade iaf TÄNKT köpa en chokladkaka och gå till mitt hem nr 2 och glo på tv och ta det lungt innan den femte träningen för instruktör den här veckan, tredje hoppträningen... Vissa ligger i ;)

Aja hörs sen!

goder morgon

en sak jag undrar över såhär på morgonen är...
...vad tänkte jag på när jag köpte kläder i str L?

Nu måste jag fortsätta göra mig i ordning så jag hinner till skolan, men angående klädproblemet: Jag får helt enkelt hyra in mig på någons symaskin och sy in dem. Du råkar inte ha en symaskin jag kan få låna?

Jag tänker inte förstöra mitt liv med att plugga när jag kan spela wow istället

Jag har en rubrikmaskin. Eller har och har. Äh. Han är grym på rubrikmaterial iaf
Idag på ridprofilen gick det bra, hade grymt flyt nästan hela tiden. Gillar
Sedan hade jag fysik. Ganska "slappt" eftersom vi nu gör samma sak som vi gjorde på konstruktionen förra veckan. Sedan hade jag programering. Tjohejs. Jag kan inte stava till programering. Ser kort ut med ett m men långt med två. så lite matte på det. Jag tror att jag mår bra av att vara arg. Eller så kanske jag bara uppfostrar min lärare lite när jag blir arg? Hur eller som så funkar det. Nåt som inte funkar är att det är ca 15 plusgrader i vissa klassrum. Känns ju verkligen som om jag kan lära mig något när jag sitter med gåshud på hela kroppen och känner mig mer och mer febrig. Hur jobbigt är det för skolan att köpa in portabla element (eller låta bygg fixa bättre isolering)?

RSS 2.0