Vad tycker du är bäst?

Snäll hand med skarpt bett
eller
stark hand med "snällt" bett?

Båda personerna har låg hand, även fast den ena blir "stark"


hmmm

vill nog driva hästblogg tillsammans med någon, vet inte riktigt vem.
En person som behärskar svenska språket
En person som har egen häst/foderhäst/rider många hästar
En person som vill utvecklas med sin häst
En person som siktar på att tävla.

Spelar ingen roll var i landet! Aja, det är ingenting jag känner att jag bara MÅSTE göra, utan... dyker rätt person upp så why not? Hör av dig om du är intresserad :)

hahahahha

Har hittat en sjukt smart kille, vad är han, elva-tolv nånting?
Lägger upp massa annonser på hästnet med grejer han vill "sälja". Typ såna grejer som "alla" vill ha. TYVÄRR så svarar han inte när man mailar på grejerna, utan verkar endast fiska besökare till bloggen... HEH. Som sagt, smart kille är smart!

hoppning!

OMG jag har transport till träningsdagen! Kalas!

Är dock lite osäker med hur jag ska göra med dressyrlaget, men får se efter träningen hur det går. Idag gick han skiiiiitbra i skritt och trav så länge jag RED. Vågade mig inte på galopp, tyckte inte det var underlag för det. Hittade massa gamla bilder på första sommaren med chester, O-M-G säger jag bara, ska tvinga samma tränare att ha lektioner för mig i år!

Eller ja, får se hur vi utvecklas framåt vårkanten när det blir bättre underlag överallt. hoppade en gnutta över den där granen idag igen, mest travhoppning eftersom det stärker upp dem lite mer, men blev några språng i galopp också. Det gick fint, visst, han blir pigg och stark, men får koll på honom ganska snabbt efter hindret. Snart kanske jag kan sluta göra halt och bara behöver bromsa lite? :P

Som det är just nu hoppar jag, gör halt, och galopperar sen framåt igen. Gör halten för att få honom att vänta. Brukar försöka lägga halten på rakt spår, men det gillar inte ponnyplutt. Bara att traggla vidare.

IMORGON borde mitt paket ha kommit. Hoppas det är fint på Chester. Är typ det mognaste jag köpt till honom...

2,5 år gammal bild, små pluttar är vi.


chester ikväll!!!

gillar nu när jag kommer igång och rider lite mer och oftare. Funderar på hur och var jag ska rida, vad jag ska ha för bett osv.
Igår var det ju tävlingsmöte, anmälde mig till ponnyhopplaget och ställde mig som reserv i dressyrlaget. Vi ska ha en träningsdag snart också! Kulkul. måste "fixa till" honom lite tills dess, kan ju inte ha en kräzy pony skenandes omkring på träning. Konstigt nog blir han ALLTID mer stressad i ridhus emd andra hästar, men sånt måste man ju också träna på om man tänkt rida fram när man ska tävla... :3
Kanske får göra om min anmälan förresten, har ev ngt på g....... Så kanske kan ändra från reserv till permanent? ;) NICE I SÅ FALL.
Måste försöka fixa en transport till den tolfte, behöver nog ha den heldag. Någon som har en jag kan hyra?

vad jag tycker om hackamore

red ju min häst mycket på hackamore i början, efter vi varit hos tandläkare. Tyckte att han gick mycket bättre på hackamore då, men nu, med facit i hand så vet jag att han trivdes mer på hackamore för att jag inte kunde komma åt honom lika mycket då. Jag hade inte heller så extremt stadig kontakt med munnen, det MÅSTE man ha i en känslig mun. Red med glappkontakt, inbillade mig att han trivdes på det.

I alla fall, åter till ämnet. Hackamore verkar på nacken och nosryggen på hästen. Följd: hästen sänker nacken och böjer in näsan. ofta tappas ryggen också, eftersom ah, hjälperna kommer inte riktigt rätt. Tror att det många hästar gillar hackamore för att de får mer frihet än med bett.

Dammade av hackamoret i förrgår, skulle typ bara skritta och trava en aning på åkern. Chester gillade det, frustade och stod i. Travade med sänkt huvud, fast jag red medvetet med längre tyglar, tänkte bara lufta honom lite. Red ut barbacka på hackamore idag, red upp i skogen och hittade en gransom ramlat. Hoppade lite över den och han lyssnade väldigt bra för att vara hackamore, han har annars lärt sig att strunta i det.... Jag får gärna sitta och åka med på ryggen, men om jag försöker bromsa tackar han för stödet och ser mig som ett femte ben, oftast. Idag respekterade han förhållningar och hoppade riktigt fint. slutsats: jag ska ha hackamoret när jag bara ska ut och lulla i skogen, ska jag RIDA ska jag ha bett i munnen. Får inte ut lika mycket av passet om inte hästen får rätt hjälper.

gissa vad som borde vara på väg hem till mig nu?

ledtråd: Är till Chester ;)

Varför

VARFÖR ser man typ hundra "hingstämnen" till salu? Oftast är de korsningar eller opremierade och INGET avelsmaterial whatsoever. VARFÖR envisas ni med att behålla dem som hingstar? Helt seriöst, förstår inte varför man har en hingst om den inte har avelsvärde. Är ju bara en fet skaderisk, 500 kg testosteron som blir helt jävla blockerad i skallen om den har ett sto inom synhåll. 

Dagens diss, kan man säga.

zorka igår

Tränade på att korta och länga galoppen mellan bommar och red över en bom på volt. tycker överlag det är lättare att rida viss sorts dressyr om man har bommar ute. man v'får lite mer ett "kvitto" på att man har fått igenom det man ville. Red ganska mycket skänkelvikning och lite skolor också. Fick även till lite bakdelsvändning :)planer

först bokrea, sen ut och rida 2 fina fuxston  

see ya


yeah

Haha hjälp vad jag håller på att bli "bortskämd", har 3 hästar att uppdatera er om idag! Men vi tar dom i den ordningen jag red dem...

Chester
Sadel + träns idag. Red samma väg som igår fast 2 ggr så, ja. Galopperade ohc travade ganska mycket, stackarn måste ju få ut all energi nånstans. Hade inte så mkt krav på form då jag vet att den kommer av sig själv när han är avspänd, och det kan han inte va med allt det där spring-i-benen han har nu. Längtar tills det blir fast bra mark att rida på! Tyckte han skötte sig fint, varvade trav/galopp med halter och ryggningar.
LouLou
Lite konstigt ridpass, från att skritta på långa tyglar skulle vi direkt korta tyglarna och börja trava i en övning... Jag föredrar när man får lite mer lugn och ro att skrittjobba och lösgöra hästen innan mn börjar trava så man har det "gjort" och slipper tjafsa så mkt med honom. Red inte så himla seriöst, kände faktiskt inte för det idag. Såna dagar har man ibland. Hans högra sida är lite stum och så, han orkar inte riktigt böja sig och ta den skänkeln. Jag hade velat flytta mycket för höger skänkel i framridningen för att lossa honom lite. Blev väl irriterad eftersom jag VET hur han ska ridas för att komma till sin rätt, har inte medaljen liggandes här hemma för inte liksom... Skämt åsido. Ibland är det bra att testa nya vägar för att nå samma mål, och idag funkade det inte fullt ut. Har kanske en lång inkörsperiod med den här ridäraren, har ju itne ridit alls många gånger för henne faktiskt.

Måste ändå säga att WOW vilken galopp han har. Vänster galopp satt som en smäck, mumma, den vill jag ha varje dag och bara sitta och finlira i. NIIIIICE.

Zorka
Rider Zorkaborka den här veckan. Har inte suttit på henne sedan hon såldes så, lite spännande. Idag satt jag mest och kände på henne lite, renodlade hjälper och så. Kan ju säga er att hon inte är en lätt häst, precis. Trodde helt ärligt innan att det bara skulle vara att driva på och möta upp med en stilla hand, men nä. Damen kräver lite mer än så, men sista delen av passet var hon riktigt fin. Hoppas det går ännu bättre imorrn, idag var vi ju typ nya för varandra.

blogg.se

kul att radbrytningarna inte funkar på blogg.se......................

hur chester var igår

var ju ett tag sedan han reds. Eller nej det var det inte :S
Red iaf på tränsbett och barbacka, hur mycket annat behöver man egentligen när man ska skritta ut liksom. Gulleplutt var iaf på tårna typ hela tiden. Var överlyckligt när jag hittade en väg utan is under snön, så jag kunde flytta skänkelvikning och så. Chester tyckte dock att galopp var att föredra. Fina ponny. Men han höll sig i skinnet i alla fall.
På ett ställe halkade han till och jag blev skiträdd och hoppae av och kände efter i marken om det var is. Och det var det, kalas. Fick vända hem igen, och här kom dagens första egentliga problem. Varför stå still och vänta på sega matte när man kommer hem snabbare om man hoppar jämfota framåt? Så där hade vi en liten dust, chester knuffade ner mig i diket lite, gick runt och så fort jag var på väg upp gick han iväg. När jag efter mycket om och men kommit upp tyckte han att det var väldigt lajbans och drog till med ett superskutt på bakbenen. Typ som att hoppa över ett hinder, men jämfota på bakbenen. Knäppis, så pigg han var.
Fick i alla fall tillbaka kontakten med huvudet på honom typ direkt där efter och fick sitta och göra halt och igångsättningar och skänkelvikningar och öppnor och gud vet vad hela vägen hem för att hjärnan skulle ha nåt annat att göra än att säga åt kroppen att studsa omkring. När jag kom ner till sjön hoppade jag av igen och tänkte fota lite, var liksom asfint med solnedgång osv. MEN. Ponny var för pigg för att vara fotomodell. Han plöjde runt med huvudet i snön och skräpade ut en hel snövall på vägen istället. Gav upp och försökte hoppa upp igen. Hahahahahaha, vilken syn det måste ha varit. Ponny var glad i alla fall, och det är ju det viktigaste :D

Ska ringa till en som har en padock och kolla om dom har skottat upp den eller inte, vore minst sagt GRYMT att kunna rida ordentligt på bra underlag igen. Nu red jag ju visserligen igenom honom lite igår, men vad ska man säga. Pigg ponny behöver mer!

listan

gillar att jag typ helt gått ifrån listan jag började på i februari. Kanske tar upp den snart igen. Idag är i alla fall mamma hästledig så det är jag som mockar, matar och kör ut vatten. Tänkte mig en liten sväng på Chester också.

håller på att bestämma mig för vilken färg jag ska ha på hans tävlingsgrejer den här säsongen, lutar åt nåt lite unikt... funderar också på om benskydden ska vara bruna eller av annan, lite mer uppseendeväckande karaktär. Äh, får se iaf. Fattar dock inte riktigt varför folk ska ha så sjukt mycket betalt? Jag menar, dubbla nypriset för ett träns från hööks? 800 kr för ett täcke? ha-llå.

kladkladklad

neggokommentarer
makes my day
vet inte varför men blir typ alltid glad av dem
på nåt lustigt sätt
tror jag känner mig skadeglad eller nåt
såklart är dom fina finare!
fnissfniss har ngt stort på g nu, en hemlis, som är hemlig, bara jenna vet om den, och N då. Delar typ med mig av allt till honom, stackarn vad mycket skit han får lyssna på.

Jag svamlar. Over and out.

det här med problemhästar...

Fy vilket söndertjatat begrepp. Typ varenda ponnyunge som tävlar hoppning har en "svår" ponny eller en problemponny till och med. Jag menar, om man tar 100 ponnyer + ryttare idag så är kanske 70 av dom problemponnyer? Jag menar, vafan, har vi bara problemponnyer nu för tiden eller?
Nä, det här beror nog på flera saker. Jag anser att vi har problemryttare, problemföräldrar och framförallt, problemuppfödare. I princip all ponnyavel går ut på att få en ädel snygg sportig ponny, en storhäst i ponnyformat. Ett problem då är att ponnyungarna är ALLDELES för okunniga för att rida fullblod, även om dom är i b-ponnystorlek. Ädla hästar har mycket nerv och så, och det är inte landets ponnyungar redo för.
Och så problemryttarna. De kan vara alltifrån "unghästutbildare" till de som sen ska tävla ponnyn. Störst vikt och "problem" ger ofta de som rider in hästen, och de ryttare som rider hästen som ung. Jag menar, sitter en kass så kallad utbildare och ska stressa ut hästen på tävling så fort den är sadeltam så är det klart att hästen får problem senare? Se det som att man går hela grundskolan på tre år istället för nio. Visst, det kanske funkar och eleven är skitduktig och går fort framåt, men efterhand märker man att grunden inte sitter. hur funkar gångertabellen? Typ.


Problemföräldrarna. Dom med mycket pengar och bristande kunskap. Farligaste jävlarna i hela hästbranschen, köper en "bra" häst åt sitt barn, som ungen inte klarar av och det blir farligt. Eller dom där som tycker att just deras barn är bäst i världen och ingen häst är för svår för deras barn... Eller de som faktiskt skiter i hur det går för ungen med ponnyn, de betalade ju ponnyn och står för stall och instruktörsavgift, behöver barnet mer hjälp eller?


Tror att vi skulle ha betydligt färre problemhästar i sverige om kunskapen ökades och det föddes upp ponnyer som matchar nivån för de flesta ryttare. om föräldrar blev kunnigare och satte stopp i ett tidigt stadium. Om alla kunde sluta vara så sjukt stolta och faktiskt erkänna att de inte klarar av sin häst. Alla hästar är inte gjorda för alla människor, och ibland stämmer inte personkemin bara.


vet att vissa människor kommer tycka jag är dum i huvet som skriver att den inte finns problemponnyer, jag med min häst liksom, men jag har aldrig varit tillfreds med att kalla min häst en problemhäst. Han kan ju inte rå för att nåt gick fel på vägen. Som han är idag är han inte problemhäst alls, han kräver bara en sjuhelvetes massa ridning. Nu menar jag inte timtals, utan hög kvalitet på ridningen så han sätts i arbete och fattar vad man menar. Kommunikation och kunskap, så halverar vi mängden problemisar! Både tvåfota och fyrfota. Deal?
Varje dag försvarar någon ridning med ett "Ridning är inte alls bara att åka häst, man får jobba massor!!!" samtidigt som de själva är missnöjda med sin häst för att den har "problem" och kräver massa ridning. Är det bara jag som ser hur motsägelsefullt det är eller?

ut igen

Så, då har jag latat mig färdigt frö idag, nu ska jag ut och bära in mer silage på höskullen. Ser inte fram emot det. Men efteråt kanske det blir promenad med fina ponnyn, kanske knäpper lite kort då också :)

tävlarrr


fint va?
http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html

castingen och så

ah hur gick det idag då? Nja, sådär skulle jag vilja påstå. Gick ej uruselt, men gick inte direkt kanonbra. Tror jag gjorde en najs grimas istället för ett glatt lyckligt leende, eftersom jag blev så hiiimla förvånad och stressad när fotografen tyP "BRA, och så ler du STORT med tänderna" Gillade fotografen, han verkadse asmysig och mitt i alltihop kom hans dotter springande, aaw, liten skruttis på typ 2 år. SÖT.

Tror mina bilder ser stela och vettskrämda ut. Aja, en erfarenhet rikare, nu vet jag hur en stressad fotocasting går till!
Får nog veta inom de närmaste dagarna "hur det gick", fast jag är typ helt säker på att jag inte fick jobbet :)

Efter det åkte jag ut till stallet och red en skolhäst ett pass också, eller pass och pass, men ah. Fortsatte på hennes schema. Ska ta henne onsdag och fredag också har jag för mig.

orkante

min kropp känns manglad, både på insidan och utsidan, buhu. Ska packa ihop lite grejer så jag kan åka till mormor ikväll, frågan är... datorn med eller inte? :o

dör

Gårdagens hårda träning gjorde mig sjuk
Kalas
Förkylning igen
Kan man ha kronisk förkylning?
Dunno, ikväll eller imorgon ska jag skritta på min plutt. Gillar. Har världens jobbigaste dator. Ogillar.

Galopprogram

Igårkväl red jag galopprogram på en häst och det fick mig fundera lite. kanske är det så jag ska sätta igång Chester ordentligt? Galoppintervaller? Är ju trots allt hoppehest han ska bli. Tror till och med till en början att mamma kanske kan longera honom när han ska galoppera, en dag jag inte kan komma ut och rida på.

Nåt jag är stolt över de senaste dagarna

Jag är stolt över att jag vaknade och tog mig iväg till bussen och inte missade den!!!!!!!!!! när jag skulle till Niklas. Jag är stolt över att jag träffade hans syster utan att få ångest, jag är stolt över att jag äntligen tagit mod till mig och färgat håret (trots att det blev väldigt fult men kan nog vänja mig.... kanske) Är stolt över att jag pratat med min mentor och blivit förstådd. Är stolt över att ha fixat så jag kan betala över internet, är stolt över att jag är jag.
fast alltså, det här var sverige va? Då får jag väl inte säga såhär om mig själv eller?
är stolt över att jag pallar lägga ut en cleopatra bild på mig. Fast lightversionen dårå.

ett kortsiktigt mål för denna månad, och varför

Ett kortsiktigt mål för den här månaden är att börja rida igång honom. Han behöver verkligen komma igång mer regelbundet, och för att göra det ska jag:

- säga nej till nya grejer
- ge honom all min lediga tid
- skolka från skolan så jag har mer tid

Nä. Ska stuva om i min planering och sätta mig med mamma och kolla igenom när jag kan komma ut rida och inte. Är ganska beroende av  ok underlag på vägarna då jag redan gått omkull en gång för mycket i år. Hoppas för mitt liv att han inte slog tillbaka höften så den är låst nu, men tänker börja sätta igång och sen be vet klämma lite när han ändå kommer ut och vaccinerar. Min vetrinär är så sjukt sjukt sjukt bra. GILLAR. Så tänker jag alltid på Jan Gillous face när jag försöker tänka på vetrinären, fastän de inte är så speciellt lika. Lol, låter som att jag fantiserar om min vetrinär dagarna i ända. HAHA. Så är det eeeeey.

Trött tjej

Hemma nu från stallet... Red först i projekthoppgruppen, på anntess. Vi tränade jockeysits och iiiiiih min nacke värker. Hon var ändå väldigt mycket mer avspänd än hon kunde ha varit, så jag är nöjd. Efter det red jag en skolhäst några minuter, skulle vara pilot på galopprogram. Tror hon tyckte det var skönt faktiskt, men hon var ganska framåt och blev lite väl på emellanåt (lyxproblem! haha). Tur då att ridhuset inte är så stort så hon bromsar av sig själv. :)

Men herregud vad är det för fel på er.

Hej på er som känner mig så oändligt bra och vet allt om mig. (samt antagligen sliter i era hästar med tanke på reaktionerna?)
Det är inte er jag menar då jag faktiskt bara haft er EN gång. Jag fick veta att jag skulle ha er typ 1 timme innan lektionerna började=jäkligt kort om tid att förbereda sig på. Sen kan jag ju inte säga vad som helst till er heller när ni rider eftersom ni inte respekterar det ändå. Jag valde inte att ha er lektion, jag var tvungen för att inte ordinarie ridlärare skulle jobba för mycket den månaden.

Personen jag syftar på rider inte för åtvidabergs ridklubb(och har inte gjort heller), utan en annan klubb. Väljer att inte nämna vilken då jag inte vill peka ut någon i onödan. Jag tog upp händelsen som ett isolerat fall, utan specifika detaljer, och ja, det medger jag att nu i efterhand verkar det som att jag syftar på dig (eller??? sliter du din häst i munnen i onödan? fattar inte). Men så är det inte iaf, denna tjej hade jag ca 5 ggr under förra sommaren, personkemin och värderingar stämde inte överens.
Och natalie, pinsamt? Aa, sjukt pinsamt av mig att titta på och tipsa folk som ber om det, verkligen. Jag har ännu ingen utbildning, och jag påstår inte att jag har det heller. Det vet de som rider för mig om. Tycker snarare det är pinsamt att du följer min blogg så slaviskt och är snabb med att tala om för mig vad jag gjort och inte. För inse. Du. Vet. Inte. Allt. Om. Mig. Även fast du vill tro det.
Undrar även vilket slita och dra som menas. Utgår ifrån att du anonyma argbigga antingen är blind, okunnig eller bara ute för att hitta fel på mig. Och hästar? äger en. Men tack för visat intresse.

trippelträning

GRYMT
Nu klockan tre hare jag hoppträning med åk 2, direkt efter dressyrträning med åk 3 och två och en halv timme senare ikväll har jag hoppträning med tjejerna i tävlingsprojektet! Ska ragga på vissa av dem tror jag, för en heeeeemliiiiiiiiiiiiiiiis. Haha, nä.
måste springa nu iaf, hei!

ni minns destiny?

från ponnyakuyten?
kollade på hans nya ägares blogg, där hon lagt upp envideo som handlar om folk som slår sina hästar. Videoskaparen hävdar att det ALDRIG är ok att slå sin häst. och fine, det är aldrig ok att slå sin häst omotiverat. Dock anser jag: tränar man hoppning och känner flera meter ifrån hindret att hästen står emot etc eller inte tar skänkel, då är ett "rapp" med spöt bakom skänkel ok, som framåtdrivande. Dom får ju inte lära sig att stanna. Och nä, det är ingen långvarig lösning, måste man sitta och peta på hästen mot varje hinder ska man ju kolla upp  varför den gör som den gör, ryggont, problem med benen, muskeltrött... men är det bara lite övertygning är ju en spöhjälp - just det, en hjälp.
Och kom ihåg, i tr står det "ett lätt slag" är ok. Tycker att de flesta domare är på tok för slappa på lokala tävlingar och låter alldeles för många dra och slita i sina hästar, eller spöa upp dem. Fram för mer tillsägelser på tävlignar! Lokala är ju till för att lära ryttarna hur man beter sig på tävling, ifall de saknar förnuft eller vettig tränare själv.
Kan dra parallell til en elev jag hade för länge sedan. Varje tävling slet hon i hästen, varje tävling fick hon tillsägelse, jag sa åt henne på träning att skärpa till sig men hände ngt? Nä, för hon tyckte det var ok, för det var vad hon var van vid. Föräldrar och andra tränare sa att det var ok. Våld mot sin häst är inte ok. Behöver jag säga att jag inte tränade henne fler gånger? ;)

Sluta rida utan hjälm, era nötter

tycker INTE OM att så många större hästbloggare rider utan hjälm, eftersom det säkert kommer göra att yngre mindre smarta individer också tycker att galoppbilderna kommer se snyggare ut utan hjälm. Å andra sidan är väl det här vad som kallas naturlig selektion, de mindre tursamma nötterna dör och lämnar plats för smartare mer säkerhetstänkande människor som kan överleva tills livet tar slut som gammal.
Bär hjälm, en olycka händer väldigt lätt.

ska nog skaffa en privat blogg

Eller?
Har ni varit med om att man suttit och skrivit ett långt inlägg, eller har ett i huvudet, som man egentligen bara vill få ut på bloggen, men ändrar sig för att det handlar om sånt andra inte behöver veta om? Blir. Sjukt. Trött.
Får se om det blir en privat lösenordsskyddad "dagbok" mer eller om det blir en offentlig 100% anonym. Ibland vill man ju ha åsikter liksom.
Ska fråga N hur säkert lösenordsskyddat är. Tror inte det är så grymt svårt att ta sig förbi, om man vill och vet hur man gör...

Weekendpaus

Har inte haft så mkt att skriva, har varit i stockholm hos Niklas.
Skulle kunna, om jag ej var i behov av lönsamt arbete, kunna spendera dagarna i en tunnelbanevagn i sthlm. Tycker dom är roliga. De säger så roliga saker. juppjupp.
Har iaf inte direkt haft ngn lust att hänga här, eftersom niklas windowsdatro blev jätteledsen när jag satte mig vid den, och hans andra dator var superläskig, med en liten fin röd knapp istället för touchpad. Och linux istället för windows!!!!!!!!!!! asläskigt. Är alldeles för aspie för att våga prova linux igen, även fast det kanske är bättre än vista. Gillar min dator "som den alltid har varit", liksom.

ridning igår

hoppade ju då två lektioner... en i skolan och en på kvällen. I skolan red jag Tizia. Hon var lite liksom, stor och "svår att rå på". Kroppen gick åt ett håll, böjde sig och rätade ut sig om varannat, skjöt ut en bog här och en bakdel där... För att inte tala om hur tråkigt och jobbigt det är att korta galoppen. Usch sa hästen. Vi skulle rida över bommar på böjt spår, gick helt ok men det är verkligen snävt som gäller i gamla ridhuset. Vad bortskämd man blivit!

Bäst av allt på passet var studs i galopp, hon kom bra in, backade av för mina hjälper och väntade. Jag hade en bra och stadig sits också, så det var bara bra.

Motion

Ska jogga iväg till stallet nu, hoppträning!
Hopptränade ju tidigare idag också, skriver om hur det gick när jag kommer hem sen igen! :)

någon som har stort inflytande på mig

Det är min mamma. Blir oftast jätteosäker om jag inte får medhåll från henne osv, spelar nästan ingen roll vad det gäller.

I övrigt så har jag faktiskt ingen direkt inspirationskälla eller så. Jag tar lite här och lite där och pusslar ihop det till min egen väg. Funkar bäst så tycker jag, men glöm inte bort ödmjukheten.
ny lösdrift på g..........

äntligen hemma!

Nu är allt gjort, skönt!
var en jättesnäll människa som lät mig gå före i kön när jag skulle fylla på kortet, så jag hann till bussen i tid. Blev mkt glad.

Tyvärr var det personalbrist hos tandläkaren så de tog bara ut mina gamla gummikedjor och gav mig nya snoddar att byta med. Skulle egentligen fått röntga och greja, för nu är det inte långt kvar!
träningen i kväll gick inget bra, men det hade jag inte förväntat mig heller. Känner att man liksom inte kommer framåt i utvecklingen när man sitter och trycker ut hästen mot väggen hela lektionen, och så fort man får den lite avslappnad blir den rädd för... luft? Hallå. Man kommer ju aldrig till ridning. Fick som kommentar att jag var för hård mot mig själv, men alltså. Känns det inte bra så känns det inte bra, struntar i hur det ser ut :S

sitter nu...

sitter nu i tandläkarstolen, sköterskan gick iväg och skulle hämta teamledaren! Vad tror ni, blir jag av med tandställningen idag?

Dagens planer!

- klä på mig normala kläder
- gå och fylla på busskortet
- buss till linkan
- tandläkare
- projektridning
- rida zorka
busy day, ska nog gå och kolla hur mkt pengar jag har på kortet också, så jag vet vad jag har för budget för idag :)
ohcrap, börjar se att det håller på att bli sent... måste nog skynda mig, ovanligt :/

trodde att jag var frisk...

har en knöl i gommen. Vet inte hur den kom dit. Gör ont när jag sväljer, buhuhu. Ska gnälla för tandläkaren imorgon.
Är egentligen grymt trött och borde sova, men sitter uppe och suktar efter oboy.... Så grymt gott. yeo, oboy it is. Godnatt med er, sov gott och borsta tänderna ordentligt!

Bloggtävling!

bild & tävling från: http://www.nattstad.se/Topriders?id=1316625

:/

Skulle egentligen åkt ut och ridit idag, men var yr och mkt nära att svimma i skolan så... mamma tyckte det var bästa tt jag stannade hemma. Så hon kollar till Chester idag och ger burk och så :)

Sitter nu och värmer upp ugnen, pizza it is!

grejer jag behöver köpa

behöver verkligen skaffa mig en kortare sadelgjord, red ju bort chesters gubbmage lite under december. Lyckades använda en 110/120-gjord men nu sitter den på näst översta hålen... Behöver en ny anatomisk eller med magplatta, 90-100 cm lång, BRUUUUN.

Inget omatchat läder här inte ;)

Sko eller inte?

Det är IS ute. Div 3 drar igång om 9 veckor och igår tyckte jag att det var aslyxigt att jag hittade 30 m avtöad grusväg att rida fram och tillbaka på. Tyvärr får man ju inte så mkt kondition av det... Törs inte rida på isen efter vad som hände sist eftersom han är barfota, och varit det sedan 3 år. Funderar på att sko och brodda för att kunna rida även där det är lite halt... men! Hur mycket nytta gör egentligen broddar på is? Känns som om det kan bli skridsko om man inte har en så tung häst?

Hur skulle ni gjort, sko eller inte sko?

bild från blogg.aftonbladet.se

Chester 6/2

Idag ÄNTLIGEN fick jag rida igen. Blev mest skritt, är fortfarande uselt väglag. Vi började ge lite kraftfoder igår, eftersom Chester ska igång och tränas relativt hårt. Hade nog varit smartare att ge en annan dag kanske.... nja jag vet inte. Han var iaf övertaggad och hoppade på stället och så, lite vårkänslor :) lät honom busa av sig nån minut och sen började jag jobba lite skritt och trav, skänkelvikningar. Kunde bara rida upp till Gammalskeda gård, efter det blev det för isigt. Red väl sisådär 30 ggr fram och tillbaka på en futtig liten grusväg som solen kommit åt, men bättre det än inget. Ser fram emot mer sol och mer värme så jag kan börja rida ordentligt snart.

skitväder?

Visst, jag bad om plusgrader. Men en regnstorm? Nej tack. Allt är blött, jag är blött, men snön smälter i alla fall. Grymt. Nu ska vi strax åka till 1 potentiellt roligt resmål. Några timmar sådär.

Vad är det man säger, break a leg?

En plats jag vill tävla på...

... behövs en förklaring?

vad jag aaaaalltid gör.

Nåt jag alltid gör när jag hittar en häst jag ev vill köpa eller ha på foder är att googla den. Googla googla googla. Det har sparat mig många provridningar. Ni vet, man ser en häst som är SJUKT FIN och verkar vara typ perfekt men lite långt bort. Då googlar man den och får upp en blogg där ryttaren skriver om hur dom åker av åt höger och vänster, hästen sticker och bockar. Jaha, tänker jag, det var den välridna hästen... :D

Nej, men google är verkligen grymt. Ska ni köpa häst som dom påstår sig ha tävlat etc, googla hästens namn och kanske ryttarens namn. Och tex "hoppning ponny" Är den utesluten varje gång kanske ni slipper fästa er vid en häst som ändå inte passar. Fast kul är det då man hittar massa filmer och grejer som visar att det faktiskt ÄR en pärla. Åh. Mitt hjärta typ ba smälte.

diss...

Dagens diss går till bubbleroom. Jag skulle aldrig sätta upp deras annonser på min blogg, eftersom de praktiskt taget tar alla mina klick och ger till större bloggare. Säg att ni, fina läsare, skulle klicka 10 ggr var. Då borde det, om det fanns någon logik, vara jag som får pengarna för klicken ni gjort på MIN blogg? Nån som håller med?

Men nej, så är det inte. Summan av alla annonsklick på alla bloggar läggs ihop och betalas ut procentuellt, efter hur stor blogg man har. Så ni småbloggare, även fast ni genererar en sjuhelvetes massa klick på er blogg så är det bara kissies blogglön ni gör ännu fetare. Sad but true.

träna utan hjälm

Vad ska jag göraidag? Chester måste komma ut och motionera, men det är asmycket skare och typ is på vägen. Jag har ingen hjälm eftersom den numera anses förbrukad, så det måste vara träning från marken. Kanske ska slänga på selen och påbörja inkörning? Vore ganska najs fram i vår om han var inkörd så mamma eller någon annan kunde motionera honom när jag inte har tid. Så får ju vagnshästar så grymt snygga muskler också!
Yes, körträning it is.
Chester är ju korsning KWPN/arab...

en vana jag önskar jag inte har inom ridningen

Jag är ganska svag i min rygg. Det gör att min sits blir "för följsam" över hinder och jag orkar inte riktigt fixera höfterna. Hoppar därför ofta med ena höften sänkt, jättesvankig eller liknande. Börjar komma ifrån det nu, men här är ett par bilder ifrån när det var som värst.
supersvank
svank+sänkt höft

...

skönt att jag har dig, så jag är van vid galna fans sen när jag blir känd.


Projekt

har från och med idag 3 hemliga händelser inplanerade. Är SUPERNERVÖS men det ska nog gå bra.
Tänk i USA, där har de agencys för nästan allting. Som letar castings, uppdaterar en om allt osv. Smidigt det vore att ha en egen sådan :D


vardagsoutfit

Jag i skola etc: Jeans, tröja, tjocktröja.
Jag i stall: Ridbyxor (men chaps eller termobyxor åker på när det är kallt!) ful t-shirt, långärmad helst enfärgat tjocktröja. Ungdomsledarjacka. skor med stålhätta+stövelskaft. när jag rider ibland mina jäääättesköna stövlar.
Chester är för det mesta naken. När jag rider har jag:
Sadel robert whitaker
träns med remontnosgrimma
vojlock.
martingal/graman/halsförlängare.
tredelat tränsbett.
Anatomisk sadelgjord (jättebra om man har problem med att sadeln åker fram!)
Vid hoppning senskydd och boots fram, för att jag är nojig.
tråkigaste outfitinlägget utan bilder, men ska fota så snart jag kan...

saywaaaat

Fick just sms om att jag har ett paket att hämta ut på ica. Jag har inte beställt något. Vad jag kan komma ihåg.
Pratade med telia för tre veckor sedan om att mitt internet lagt av då, och de skulle skicka "information", men???????????

Ofta informationen är så skrymmande att det hamnar på ica?
Ska leta fram legitimation etc och gå dit och kolla vad som händer, detta är: konstigt.

auroraemily

Meningen bakom mitt bloggnamn? Det är så jag heter och när jag skapade bloggen orkade jag inte med nåt "fyndigt" eller liknande som jag ändå skulle tröttna på. Namnet är man ju lite mer fast vid.
Paniken smyger sig på

Om tio veckor är det första omgången i div 3. Jag har inte hoppat bana på ett år (seriöst, tyvärr) och har ingen möjlighet att ta mig till ridhus. Blev dock överlycklig alldeles nyss, kollade ut och såg gräs (!!!!!) nedanför lägenhetsfönstret, så har jag tur blir det snart barmark där jag ska rida också. Fytusan vad jag ska ligga i, känns som att 2011 inte är ett år att fega. Visst, har sämre förutsättningar än många men vad ***, NU KÖR VI FULLT UT.

femton intressanta fakta

 1. Chester har egentligen bläs
 2. Jag har en leverfläck som är formad som ett hjärta
 3. Chester blir stressad av för lite utevistelse
 4. Jag blir stressad av att ha dagarna "fullbokade"
 5. Chester har klarat sig med bara sin vinterpäls i år (och året innan)
 6. Jag har genetiskt svårare att klara kyla, tappar känsel snabbare i fingrar och tår
 7. Chester har för många tänder i munnen, placerade så det inte går att använda vilket bett som helst
 8. Jag har för få tänder, och blir av med tandställningen innan sommaren (peppar peppar)
 9. Chester behöver träna upp sin styrka för att orka med kraven jag ställer på honom.
 10. Jag behöver träna upp min styrka och bålstabilitet för att ställa de kraven.
 11. Chester är egensinning och envis och vill göra som han vill, samtidigt som han älskar att vara duktig hest
 12. Jag envis och vill gå min egen väg, och gillar att vara bra på det jag gör
 13. Chester är en mes mot kompisarna i hagen, tills de blir för jobbiga, då säger han ifrån, ordentligt.
 14. Jag blir tyst för jag inte vet vad jag ska säga när jag är med folk jag inte känner, och kan stå ut med att människor beter sig som as, tills jag inte gör det längre och då säger jag ifrån.
 15. Sådan herre sådan hund. Vi är ganska lika.
Chesterplutt har en dum matte som säger åt honom att jobba, aaaw.

RSS 2.0