Till er märkesnördar

ridbyxor
Emmishopen/catago

Hur matchar man dessa? Med det hemska flaggschabraket från JW? Vad har man för kavaj/tröja? Och om vi tar det ett steg längre, rider man med en röd och en marinblå tretornstövel? vartannat rött och vartannat blått benskydd på hästen? Fattar inte.

Grattis på mig :)

Idag fyller jag 18 år. Sjukt.
Jag har inte förrän idag (!!!!!) kommit på vad jag önskar mig. Bra va. Men en ny hjälm behöver jag.
Igår var min ponny jätte jätte jätteduktig trots vila, gick i en stadig fin form (skrittade och travade bara) trots 2,5 veckors vila. Hade väntat mig långt mer bus, men det kanske är såhär det känns när man kan rida sin häst ordentligt. Jag har en jättefin ponny.


ny lista, för häst-februari.

Dag 1
Ett nyligen taget foto på dig och din häst och 15 intressanta fakta om er
Dag 2
Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 3
Vardagsoutfit
Dag 4
En vana du önskar du inte hade inom ridningen
Dag 5
En bild på ett ställe du vill tävla på
Dag 6
Favorit-superhjälte och varför
Dag 7
Någon som har stort inflytande på dig
Dag 8
Kortsiktigt mål för denna månad och varför
Dag 9
Något jag är stolt över de senaste dagarna
Dag 10
Såhär ser ett vanligt ridpass ut för mig
Dag 11
Min hästs hagkompisar
Dag 12
Varför började du blogga?
Dag 13
En bild på ditt rum
Dag 14
Det här tycker jag är snyggt.
Dag 15
Vad vi äter
Dag 16
En annan bild på er
Dag 17
Någon du vill jobba hos
Dag 18
Planer/drömmar/mål du har
Dag 19
Smeknamn ni har; varför ni har dem
Dag 20
Den här framtiden drömmer jag om
Dag 21
En bild på något som gör dig glad
Dag 22
Vad skiljer er från alla andra?
Dag 23
Något du är sugen på väldigt ofta.
Dag 24
En kontaktannons för er
Dag 25
Vad jag packar med mig för tävling
Dag 26
Bästa tiden på året
Dag 27
Det här ska jag träna mer på.
Dag 28
En bild på er från förra året, hur har du ändrats sedan dess?

inget internet, buhuuuu

Inser nu hur beroende jag är av internet. Har varit utan i en vecka, med undantag för helgen då jag snodde mormors dator lite. I alla fall. Under tiden jag varit utan har jag blivit mega awesome harpan player. Har över 6000 som poängrekord. Och av okänd anledning tycker jag det är nåt att va stolt över. Haha. Nörd är bra.

Hoppas mitt egna internet kommit tillbaka när jag kommer hem. Även fast jag egentligen inte har tid för det. Idag borde jag diska och städa köket. looks like a mess in there.

late night

idag har jag fått höra allt möjligt jag inte kan göra. Jag kan inte det, kommer inte klara, kommer inte fungera etc etc.
blir så arg och irriterad. För tusan, låt mig åtminstonde försöka, så jag får chansen att lyckas. Vad är bäst, sitta ensam och vänta ut världen och inte våga sig på någonting för man kanske kan misslyckas eller gå ut och prova vingarna?

Jag vet ju inte om jag kan flyga förrän jag försökt.

Träning

Idag red jag årets första träning med ridprofilen. Det gick jättebra, red LouLou (han jag ridit mest under hösten nu och även tävlat lite på) och han var väldigt mjuk och så. Känner att min ridning utvecklats massa nu under lovet när jag kunnat rida Chester ordentligt på tygeln och så. Min sits och hållning var bra, men jag kollar ner på hästen för mycket. För att se att den går i form haha, måste sluta med det! Vi tränade inte så jättehårt direkt, övergångar och framdelsvändning. Jag lyckades på kramp i magen av att sitta ner i trav... Men det är bra träning det också. Nu om en halvtimme ungefär drar dagen igång med 2 möten och jag vill verkligen inte. Men det är det väl ingen som bryr sig om..........
mvh schizoemily som både är glad och nöjd och depp. samtidigt. Hej.

mkt viktigt seriöst möte

Jag och julia skulle planera en kurs vi håller i tillsammans. Vilka gånger vi ska gå igenom vad på och sådär. Det gick ganska bra till en början. Sen spårade det ur.

pluttis och jag firar 3 år snart

Tänkte få till en resumé, ungefär. Vad vi gjort och vad som hänt.
Sportlovet 2008 åkte vi och provred. Det var inte ens säkert att jag skulle få rida, då han var en mkt speciell och känslig häst, och ägarna ville inte att han skulle bli stressad och "förstörd" av för mycket provridningar. MEN. Jag fick iaf prova, och jag var asrädd. Alltså, verkligen. Gillade absolut inte då att ha nån som tittar på när man rider, och jag kan tänka mig att det såg: uselt ut. Han var pigg och lite överallt, råkade börja galoppera och det var jag väl typ den enda som gjort då, och ägaren tyckte det ändå såg ut som om jag höll mig lugn och samlad, fastän han gjorde lite som han ville. Jag tyckte ändå att när jag gjorde rätt så gjorde han rätt, jag var kär för han var så sjukt söt och jag sntar att dom var nöjda också. Lite kul var att jag red som bäst när jag tänkte på annat, kände igen ägarens dotter från någonstans och vi har ridit i samma ridgrupp när vi var små haha. Och fyller år samma dag! 

Den 4/3 08 köpte vi honom, han var stressad och lite svår att lasta, men han kände väl säkert bara av mina nerver. På vägen hem la billyset av, vadtusan. Tror vi åkte typ 20 km/h från vårdsbergskors. Men ja, vi kom hem. Med en hysteriskt vilsen häst. Lastade av hemma hos Linda på domra, för mammas häst bodde där då (när vi bara hade 1) Där bodde han väl en månad ungefär, och vilken jävla månad. Jag hade 3 veckors prövotid, och han testade sjukt mycket. Skenade i skogen, lyssnade inte på tygel... var enormt hingstig i hagen... Hela paketet. Mammas kompis frågade typ "vad är DET DÄR och varför köpte ni den?! DEN HAR JU INGET VETT"

Vi flyttade hem honom och började lastträna. 15 minuter senare lastade han sig själv och var som en gosig liten hund i all hantering. Undra btw var mitt röda fleecetäcke är, som vi flyttade hem honom i. Fan ett sånt kan ju inte bara försvinna :s MEN MEN. Han var fortfarande ofantligt svår, och jag har väl aldrig varit direkt farträdd och det var ju tur. Åkte till vimmerby och kollade munnen, fick rida på hackamore i 2 veockor. Han funkade bra på det så jag fortsatte. Red lektion för Charlotte, med varierande resultat.
Han hade inte varit utan flugtäcke i Sverige innan han kom till oss. Vad jag vet. Vi körde på flugsprej istället eftersom vi hade en busig fölunge i samma hage.
red vår första tävling i rappestad, 0.70 och 0.80 Gick jättebra men minns inte resultatet. Publiken var förfärad redan då. Han hoppade asfint med ryggen då också, runda fina språng.
2009 red vi på som vanligt, tävlade lite hoppning (för dressyr var det ju inte tal om, eftersom han blev så stressad av övergångar och så) åkte på träningar... Och hade ca alltid 10 sek snabbare tid än alla andra i klassen, trots längst vägar
träning på örsätter
2a i överum, här har han börjat hoppa lite flackare, tyvärr. Var för att jg bromsade så mkt ( ni som sett vet varför) och för han började växa ur sadeln, inget jag tänkte på då eftersom jag frågat kunniga personer och dom tyckte sadeln låg bra...
Kisa, div2. DSen här tävligen kraschade vi in i ett annat ekipage på framridningen, resulterade i en nyuppskrämd chester (han hade just börjat lugna sig mot hinder) men efter den händelsen fick jag börja om helt. Började med att bara träna, men han var verkligen hopplös, stack som ett as och var svårare än någonsin. veterinär kom ut och klämde, kiropraktor tyckte att allt såg bra ut och jag började träna delvis efter veterinärens råd.
Hade chester uppstallad som privathäst påridskolan 3 månader, han trivdes inte alls, åt som en häst (fniss) och tappade hull ändå. Tycker att en ponny borde kunna hålla hullet på 17 kg silage, men... Dock stod han ju uppe i lektionsponnystallet så et var mycket liv och röresle där. Kan ju ha en del i det hela.
Flyttade hem honom eftersom varken han eller jag trivdes helt, sämst också att ridhuset rasade in så vi inte hade nånstans att rida. Behöver ju inte direkt betala hyra för att rida ut... Inget som någon kunde förutse dock.
Red barbacka i ett halvår ungefär, fick också ridförbud en månad pga en ridolycka med lektionsponny i början av året. Chester älskade det och började bygga massa muskler och blev riktigt fin
Hade designat ett eget pelham efter min hästs mun som han ääälskar, något positivt med att gå teknikcollege i alla fall
Tog hem en sadel på prov från hööks, hoppade lite (hade inte gjort det seriöst tidigare barbacka utan mest gymnastik) och han tog i med ryggen och var kanonfin. Något som inte var lika kanonfint var min sits efter ett halvårs barbackaridning. Putrumpaa. Har inte ridit för tränare på honom på ett år men det är under det här året han utvecklats som allra mest, men start är det dags igen.
Köpte sedan en sadel med Julias hjälp och i den trivs han riktigt bra. Hoppar betydligt bättre nu än han gjort tidigare och är ridbar (taack vare mitt halvår barbacka med tydliga hjälper. Har nu betslat ner till vanligt tränsbett, något han aldrig gillat eller accepterat tidigare. Remontnosgrimma på, eftersom han inte kan ha engelsk till vardags. Går i stadig form i trav och är lugn i galoppen. Bådar gott inför tävlingssäsongen 2011!

här kunde det stått en fyndig rubrik

åhåhå jag mår så dåligt fortfarande. fryser, har ont ihuvet, halsen och magen, uuusch. Är gnällig också, tyck synd om mig. Idag tänkte  jag klippa chester lite om jag orkar, mamma ska fota också tänkte jag, om jag lyckas rida alls idag. Vore ju fint innan all snö är borta :)
Funderar lite på hur jag ska göra med ridprofilen i år. Rida kvar med treorna eller börja rida med tvåorna? Vore kanske bättre att rida med tvåorna eftersom de rider eftermiddagar = lättare att hinna ta med häst sen i vår. men treorna är färre! Dilemma.
Ska släpa ut lite vatten åt hästarna om en halvtimme eller så, tänk vad härligt det vore med vattenkopp eller thermobar. Slippa köra ut 100 liter om dagen. men men! ha en bra dag, alla ni som tvingas iväg till skola idag :)

brabloggmanager

hur gör en bra bloggmanager? Jo, lägger orden i bloggarens mun. Eller fingrar. Ni hajar.
Om någon undrar är det jag som är världens bästa chey.
och testa drickan, asgott!
http://idiotenstankar.se

dåligbloggmanager

Jag har ju fått äran att bli bloggmanager till min kära stjärnbror. Jag tänkte väl att hans uppdate knappast kan bli sämre. Nu under min managertid har jag endast fått honom att skriva hur mycket bloggtorka han har. Jag som tänkte ta ut lön och grejer. Eller nej, nu kommer jag ihåg, han bloggar om grejer jag absolut inte har nån aning om hur de fungerar! Hur tusan ska jag kunna managerera en blogg jag är helt okunnig om?!

Nä, nu bestämmer jag att han ska börja blogga om hästar. Så mycket enklare.

vad jag gör med killar jag inte gillar


LYD MINA ORDER

Chester 8/1

red barbacka, tänkte vänja honom vid pulkaljud så jag tvingade ut min kusin :) Chester var supertagg och typ hoppade på stället men pulka är han inte rädd för iaf, kanske provar tolka imorgon? Vore jättekul
travhoppade lite över en tunna, jag har en duktig hest. Red ut en sväng också, han gick super. känns som om jag skriver samma sak i varje inlägg, att han är asduktig och gör rätt hela tiden och utvecklas massor. Men det gör han! Är dock lite rädd, för det kan ju inte bara gå bra utan man måste ju få lite bakslag också... Vill inte ha bakslagen, trivs jättebra med min pålle som han är nu!
ser fram emot mer plusgrader så transporten kan bli klar, är verkligen jättesugen på en hoppträning. se hur han sköter sig och så :)

Chester 7/1

Idag var det maskeradhoppning på ridklubben! Jag åkte tyvärr inte, men hoppas på att det kommer fler, sjukt kul ju!

Red ut en sväng på Chester, tanken var ett skritt/travpass ute. Han kändes så sjukt mjuk och lydig! Så såklart kunde jag inte hålla mig ifrån att galoppera ute, jag menar, hopphäst är vad han ska bli så då måste man ju ha en galopp i hästen... ;) och här kände jag verkligen hur sjukt stor skillnad det är på honom nu mot förut! Tror jag galopperade 200-300 meter och han var lugn och trevlig hela tiden. mitt mål är ju 1 km galopp på ca 3,5 minuter, lite lagom banhoppnings/chilltempo sådär. Och nu känns det inte så långt bort längre! Helt sjuk, är hur glad som helst nu när jag märker skillnad så tydligt :)
tänkte att mamma skulle fota lite idag när jag red, men det hann bli mörkt så vi tar det nu i helgen istället. Imorrn ska vi försöka tolka :)

Tävlingset.

Jag har börjat bestämma mig lite mer och är inne på lite olika färgkombinationer nu...
alternativen jag kommit på hittills är:
  • beige med smaragdgrön kant
  • knallrosa med blå/vit kant
  • marinblått med röd+vit kant
  • brunt (kan man ha det till brunt träns/sadel)?
  • Lila.
  • rött
Vilken av dom här alternativen är bäst? Finns det ens beiga luvor? blir tokig.

Chester 6/1

Idag får han vila, han har gått ganska hårt 2 dagar i rad nu och jag mår dessutom riktigt illa. Var tänkt att han skulle få skritta ut en sväng men det var ju snöstorm här på förmiddagen och nu är det mörkt. Så han får busa lite med unghästarna i hagen istället :)

OM...

om jag köper nytt bett till chester kommer det bli ett sånthär.
tycker inte det ser så bra ut med pelham om man bara använder översta ringen... men men :)

Dagens fråga

Ni som följt bloggen vet ju att jag är periodare. Ibland har jag perioder då jag hoppar mycket för att sedan ha uppehåll en längre tid, pga väder, underlag, intresse, ponnyn etc. Men nu frågar jag er:
Och är det någon skillnad mellan markarbete och banhoppning? ;)

Tävlingsset?

Idag provade jag hoppa lite med Chester. Han brukar ju vanligtvis verkligen hugga tag i hinder och springa efter, (men vara snäll på naturhinder) men idag hoppade vi nästan tävlingshögt och han var väldigt fin och reglerbar. Åh så glad jag blir. Tävlingssäsongen känns inte så långt borta och jag blir riktigt sugen på ett tävlingsset till nästa år.
Luva, schabrak och (kanske) lindor? Träns och sadel är mörkbruna, och jag ska köpa bruna benskydd runt om.
Men vilken färg är snygg på skimlar?

söta damer och pigga hästar

Idag var min häst helt kalasbra. gillar, känns lovande inför året faktiskt :) hoppade några språng över den där snödrivan igen, gick mycket bättre än igår. sen på vägen hem lossnade han riktigt ordentligt och var mjuk och fin och reglerbar. Glad Emily.
på vägen hem träffade vi en söt dam med hund som var jättetrevlig. Berömde min häst och mig och var lite avis, för hon hade inte ridit på ett år. Erbjöd henne en tur på min eller mammas häst, men hon avböjde. Tror hon skulle åka hem till ngn stad ganska snart.

Hej jag är skallig år 2011

Typ. Nu är det bara lite färg som behövs, sen ser jag representabel ut.

Att ha blogg

en blogg är en dagbok man visar för alla. Den är i regel öppen för alla att läsa, och alla kan kommentera. Man kan välja vad man vill visa upp för alla. Jag bloggar inte om exakt allt, för vet ni, jag vill inte att alla ska få veta alla smaskiga detaljer. Jag bloggar inte om mr X för jag tycker inte ni har nåt med det att göra. Jag bloggar inte om när hästarna går omkull, för det tror ju vissa stolpskott är dålig hästhantering. Jag bloggar inte om grejer som rör familjen, ytterst sällan om ångest och andra dumheter. Jag undviker att provocera så jävla öppet för jag vet att jag kommer bli upprörd och bete mig omoget tillbaka.

Jag tycker man bör tänka sig för innan man postar något, hur kommer mina läsare reagera på det här? Om jag lägger upp en bild i min blogg på mig, mr X och en till kompis som alla sitter på chester samtidigt, då kan ju jag räkna ut själv att ni allihopa kommer få dåndimpen och skriva upprörda kommentarer om hur dålig jag är. Ingen sanning är rätt eller fel, alla människor har olika sanningar, för guess what, vi är olika personer med olika kunskaper, värderingar och erfarenheter.
Sen kan jag ju välja hur jag vill tolka kommentarer. Jag brukar läsa dem, fundera på om det ligger nån sanning i dem, och sen ignorera dem. Ungefär. Ett "fyfan du är alldeles för lång och tjock på din häst jävla miffo" biter inte så mycket på mig. Jag vet att jag är lång, jag är inte för tung, jag är inte tjock. Ofta är det ju anonyma idioter som står för idiotin, och vet ni, dom kan man strunta i. Om man inte får 10 likadana kommentarer, säger 10 människor samma sak kanske man ska överväga att ta till sig lite.
Majoriteten rules.


Bloggregel nr 1 för trevligare kommentarer: Tänk efter före.

chesteeeer

Han har fått lite jullovsvila över julhelgen. Funderar på att låta honom vila ännu mer, han känns liksom lite matt. något mellanting mellan att han vill springa iväg ifrån jobb men orkar inte. igår hade vi hoppträning, och hahaha. Han har inte hoppat på ett tag. Hittade en snödriva som låg på vägen, lite lagom pluttig sådär. Tror det tog 10 gånger innan han var lugn mot och inte skenade efter. MEN DET TOG BARA 10 GGR! blir glad, hoppas på tävling i vår.
Funderar på att betsla upp nästa gång jag rider, tycker han blir lite kort i halsen på tränsbett. Problemet är väl att jag tappat bort min stång (typ, ligger säkert nånstans) och kedjan är på ridklubben om inte nåt as stulit den...... Och sen kanske han ska vila som sagt.
Har också funderat på att börja fodra med ngt kraftfoder. Chester är typ "allergisk" mot vete, han blir jättestressad av det så inte helt lätt att hitta lämpligt foder, då ca allt pelleterat foder innehåller det. Okej allergisk är att ta i, men han blir typ lika knäpp som jag blir när jag får sockerkick. Sådan herre sådan hund ;)
IDAG SKA PONI VILA
imorrn borde jag sitta lite på mammas unghäst, jag kommr döööö. nej det kommr jag inte, jag kommer landa mjukt och fint i snön. Han kanske är hur snäll och fin som helst, han gillar ju att jobba :)

jag kommer bli tjock

tack och lov att mitt nyårslöfte inte var "sundare vanor" i så fall hade jag redan brutit det. Min frukost var godis och julmust? nyttigt vaaa.

RSS 2.0