Dagens hoppning :)

Åkte på treornas hoppträninig idag, plutte fick följa med :) Dom skulel hoppa gymnastik/lydnadsbana och ah, det skadar väl inte. I framridningen red vi på volt i galopp alla fyra samtidigt och gissa vad, ponnyplutt stack inte. Visst, han gick inte på tygeln heller, men i nuläget är hastigheten och hans avspändhet i huvudet det viktiga. Galoppbommar på volt och visst tände hantill lite, men inget som inte gick att kontrollera. nästa övning var travbommar längs med långsidan med et avslutande trestuds i slutet. Studs brukar han ju typ kasta sig över allihop, så döm om min förvåning när han TRAVADE över. Jisses.

Runt banan sedan bröt jag av till trav och travade så mkt som möjligt, och han var faktiskt superfin. Smyggluttade på en film ifrån hopprtäninen i måndags, och det syns typ inte att han sticker och jag typ wtf. Men iaf. Det kan ju se kontrollerat ut utan att det behöver vara det... Filmen kommer upp här så snart jag lyckats hitta sladden till kameran...

Blir rädd

... för ponnyakutens inverkan på folk. Eller jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. klickade runt på lite random bloggar och ca alla tränar frihetsdressyr efter tips och inspiration de fått från ponnyakuten. Vissa skriver att hästarna stegrar och sparkar mot dem. Det är väl typ där jag blir rädd. Jag tycker att "utbildning" man fått från tv inte är tillräckligt för att själv gå ut och prova, eftersom hästarna kan bli farliga. Om de inte vet helt säkert att människan är boss och ej ska lekas med så kan ju typ vad som helst hända.
Nu kanske en del tycker jag säger emot mig själv, då jag jobbat både Olga och Chester lösa ifrån marken. Skillnaden är väl att jag fick hjälp av min tränare i början, hon lärde mig vad jag skulle göra, varför och hur hästen ska reagera. Och framför allt, vad som är ok för hästen att göra. Fine om man kör den på fyrkantsspåret i galopp och den brallar av sig lite, om jag står i mitten, men de FÅR INTE göra sådant nära människan.
Tobbe Larsson står för många bra saker och han är superduktig på vad han gör. Någonstans känner jag att ett "dont do this at home kids" kan vara på sin plats. Just för att många inte har det ledarskap som krävs för att det inte ska bli farligt. Så SNÄLLA SNÄLLA ta hjälp, kolla inte bara på tv och sen gå ut och prova själv! Skulle ni sko hästen själv om ni såg en hovslagare på tv? Eller göra en annan behandling efter "djursjukhuset"? Långdragna liknelser, ja, men en spark i huvudet vill ingen ha.

Hopptränade igår

... det gick både bra och dåligt. Han har ju varit sjukt fin på hemmaplan nu ett tag, men såklart blir han mer stressad i ridhuset med andra hästar. Var första gången jag red för Mikaela och ah, hon tog tag i hans springighet ordentligt. Det var väl linjen med 25 meter emellan då han på ngt sätt räckte över på 5 galoppsprång? Knäppis. Halt och rygga så fort han blir stark. Stackarn fattade inte ritkigt vad som hände, sedan blev han skitförbannad på mig och tog inte skänkel... och började sparka mot spö. eh, bra.

mot slutet förstod han lite mer vad vi var ute efter och väntade på mig bättre. Eftersom han fick så kort anridning på hinder fick han ta i VÄLDIGT mycket med ryggen, vilket märktes när jag skulle trava av. Någon stretchade mkt fint där :) Tror han kan ha lite träningsvärk idag, han var lite stel och sur på dressyrlektionen jag red imorse.

Något jag måste jobba med är att bli mer rörlig och flexibel i min vänsterarm/hand. Han vill gärna undvika stöd i höger tygel, vilket gör att han tynger lite mer i vänster tygel, där jag blir stum i handen. Jag borde ha högerhanden mer still och stadig och TA stöd om inte han gör det och lossa lite försiktigt med vänsterhanden.

Grymt bra att jag sitter och förklarar hur jag rider med händerna. Eh. Jag rider alltså med benen också. men det är i armarna jag får mest problem just nu. Det blir som en ond cirkel, han är stum i munnen för att jag är stum i handen och eftersom han är stum och stel är det klart att jag blir ännu stummare och stelare... Måste bryta det mönstret

tränset...

köte ett träns åt chester för inte så länge sedan... Tyckte nosgrimman såg lite "lång" ut eller vad man ska säga... och jag hade rätt. Det är lite dekorsömmar på nosgrimman så "pluppen" som håller remmarna på plats går inte att flytta upp... Ska prova göra nya hål och se om jag kan hissa upp den lite så tränset blir brukbart iaf, exakt samma färg som sadeln (och martingalen/förbygeln jag köpte samtidigt) Tycker tränset är skitfint så kanske får ni se bild på det idag :)

nåt ni kanske inte visste...

Jag har tävlat Emma på örsäter, LD/LC
sex år sedan! Det var tider det, tror vi gav Jens huvudvärk varje onsdag, för då tränade vi för honom. Emma var riiiiktigt fin då faktiskt, tror vi hoppade uppemot en meter på träning. Och hon höll galoppen och hade rätt galopp och så. Blev jättesugen på att börja rida henne lite mer nu. Verkligen jättesugen.

uppmärksamma elaka kommentarer?

ska man eller ska man inte ta upp diskussion i ett eget inlägg? Är det fel att inte publicera vissa kommentarer?

Vet inte riktigt hur jag ställer mig i frågan. Typ 90% av de kommentarer jag får kommer aldrig publiceras. Den som skrivit har inte tänkt efter så mkt, så varför ska den få synas i min blogg? Ibland svarar jag på kommentarer i inlägg. Ofta för att författaren till kommentaren typ missförstått big time, kommer med påhopp jag känner jag vill rätta, eller ah. Jag vill svara. Att man i och med det ger puckot uppmärksamhet, är ju en annan sak. Det borde man ju inte göra. Är kluven till hur jag ska göra faktiskt!
... och ja, skrev detta inlägg pga en lite mindre trevlig kommentar som kommit in, vet inte om jag vill diskutera den här eller inte.

Vad tycker ni, publicera och "svar på tal" eller låta bli?

magröntgen

magröntgen gick bra
typ
trodde jag skulle kräkas
Har aldrig haft så svårt för att svälja ngt som jag hade idag, den där vätskan typ fastnade i munnen och vägrade åka ner i halsen. Som om den spjärnade emot nästan: Usch. Nu försöker jag i varje fall dricka så mycket vatten som möjligt, för tydligen kan man bli förstoppad av den där vätskan. Äckligt. Gillar inte förstoppning. Så då dricker jag så mycket jag kan istället, men det går inte så bra. Är törstig men får inte i mig vatten längre. Har bara den där äckliga grusiga känslan i munnen. Ouäk.

tävlingsterminen april

såhär det det nog ut för oss med hopptävlingar närmaste månaden. Usch, blir stressad på ett sätt, men peppad på ett annat. Ska försöka komma iväg och hoppträna ordentligt på fredag, eftersom det börjar dra ihop sig...

16/4 Åtvidabergs RK
LD Clear round
LD lagklass div. III

22/4 Tollstad
LD lagklass div. III
LC A:0/A:0

30/4 Skogslotten
LC
+ ngn mer klass, skulle vara trevligt om propositionen kom ut
April blir ganska full alltså, men efter det har vi några veckors tävlingsfritt och kör sedan på överum, i think. Älskar överum, de är så trevliga där. Minns ej om jag sagt det, men första gången jag tävlade där hade jag värsta hejarklacken och jag kände INGEN, hade bara gått och klappat lite på min förra häst. HUR OFTA HÄNDER SÅNT PÅ ANDRA KLUBBAR LIKSOM...

23/3

Idag vilar chester. Jag ska på magröntgen och kanske (om jag hinner) inom hööks en snabbis och köpa bruna benskydd till alla benen. Sen på kvällen ska jag ut till stallet och diskutera kost och droger.
Nu ska jag planera vad jag ska äta idag, får inte äta ngt 4 timmar innan röntgen (eller dricka, hur ska jag klara mig) så måste verkligen proppa i mig mat och vatten till lunch. börjar nu med lite c-vitaminvatten. Frågan är väl bara hur nyttigt det är.

Är det någon hästmänniska som läser min blogg?

vill kanske blogga tillsammans med någon. Så bloggen inte blir så tom när jag glömmer uppdatera ibland. Är någon på? Hör av er
Puss och hej
Emily

vår!

tänkte att eftersom det är varmt och så idag kanske snön försvunnit ifrån skogsvägen? Gissa vad, det hade den inte. Blev kondition idag alltså, skritt en timme i djupsnö. Varvat med isgata. Jag har ju blivit största tönten på sistone, törs ABSOLUT INTE rida om det är is. Så fick hoppa av typ 3 ggr och var skitfjantig och bromsade honom masor så han inte skulle gå för fort över isen och halka omkull...
och chester typ "men kom nu fåntratt här går skiiiiitbra att gå!
Fick hoppa av på ett anant ställe också, var vatten somforsade över hela vägen, typ en meter brett. Det var INTE OK tyckte min häst. Så då hoppade jag av och gick igenom, och stackars rädda kraken hoppade efter. Jätteförsiktigt. Fina häst.

Nåt jag inte tänkt på var att HELA SISTA NERFÖRSBACKEN som är typ en halv kilometer var också isgata. Nice. Försökte mig på att gå i skogen istället, slutade med att vi stod överst på ett berg och inte fattade hu rvi skulle komma ner? Gick bra till slut i alla fall... och chester blev jättegosig av att jag gick med honom i skogen. Ska nog börja skena runt i skogen avsuttet lite oftare, bygger ju typ allt möjligt. Hästens muskler, min kondition och framför allt, bandet mellan oss. Kan inte sluta tänka på hur fin ponny jag har. Känner mig typ nykär, som första sommaren vi hade. Då jag typ NU JÄKLAR FIXAR VI DET HÄRA. Precis så känns det nu också. Visst, behöver de ett dressyrekipage, vi är på. Kan ej garantera resultat, men vi är på. Behöver de hoppning? Vi tar två. Typ.
Sa jag hur fin han var igår när jag hoppade? Kalasponny.

bus och så

typ i.. förrgår? bytte jag järn i gamla hoppsadeln. Nu sitter den som en smäck. Typ. Red iaf ut och gjorde lite galoppintervaller, han var jätteladdad. Men ja. Fin och handbromsen fungerade och så. Har börjat se chester som en bil. Tänk att tyglarna är handbromsen (vilket det typ är). Ibland tar han tag i höger tygel när jag bromsar och snurrar runt. En äkta handbromssladd alltså.
dagen efter det, igår alltså, skrittade jag bara ut en jättekort sväng, mådde ap-kasst och sov bort halva dagen. Hann rida mammas häst också.
Idag skrittade jag en lång sväng och galopperade lite, kanonfin! skrittade hem igen och hoppade lite 5½, Chester fattar inte ritkigt vitsen med att trava mot hinder. Det är ju roligare och mindre jobbigt att galoppera? FFULLT ÖS MEDVETSLÖS. Men han var riktigt fin och inte alls särskilt springig, förutom mot lilla för-hindret. Hade en ganska bred oxer ut, typ 80 cm hög och minst lika bred, kanske mer ändå. Fick några riktigt fina språng i alla fall, höjde upp en gång också och åh, fin ponny. Nu är det bara att fortsätta bygga muskler och lydnad så. Får se hur det blir med dressyr i år... lovade ju mig självnär jag köpte en DRESSYRTALANG att jag skulle ut och tävla dressyr innan vår tid ihop tar slut. Åh, blir galen. Är ju ett tag kvar till tävling, men.

nice

har skaffat mig marinblå lindor. Fint kan det bli. Och det snöar massr ute? Jag hade beställt vår nu, hallå. nu ser manj ju inte isfläckar och så längre, åh. Känns lite uppgivet nu, jag vill ju ut ocvh konditionsträna lillponny men går ej pga väglag och att jag mår så sjukt kasst. Hela min kropp är typ skev. Och sen lite illamående på det. Har iaf fått en tid till röntgen nu, nästa onsdag. Måste fasta i 4 timmar innan och kontrasten man dricker för att undersöka fuckar upp magen, har jag hört. Ser inte fram emot det direkt, men hoppas de hittar något nu.

oh well here i am

men frågan är, vilka är ni och vad gör ni här? Det är ju typ sveriges tråkigaste blogg.
Kan iaf uppdatera er om att jag är i största bakåtflowet just nu med ridning och så, blir nog ej dressyr i vår för min del. Kanske går det om det kniper, men klubben tjänar nog mer på att ett annat ekipage hoppar in. Lite tråkigt, men vill inte stressa fram nånting nu, blev sjukt frustrerad igår. Och så ska det inte vara.

fina ponny <3


Läderbenskydd

Fula och dålig passform.
Min första (och enda) ponny jag haft på foder hade såna benskydd som på bilden, och wooooow, benskydd i lääääder, lyxigt, tyckte jag. Fast alltså, nä, efter att ha använt dom 1 gång tröttnade jag. Kändes som att dom inte va så jättesköna för henne heller.
Köper så grymt mycket hellre bensydd i syntetmaterial, tycker de har bättre passform och skyddar bättre.

kallt

alltså vad FAN
fryser mer inne i skolan än jag gör utanför
och det skyller dom på att jag är tjej?

Mycket kan bero på att man är 1 st brud, men fan, det är ju ingen universalursäkt.

ska googla magsjukdomar nu

för uppenbarligen är detta landsting ej villigt att ge mig vård.

Blir sjukt irriterad när man söker vård, söker vård, söker vård och ÄNTLIGEN får en tid. På den tiden klämmer doktorn ur sig att alla mina problem med magen kommer lösa sig om jag äter mer kött. WTF. Två timmar tog det honom att försöka trycka in det i mitt huvud. Det hade även alternativa lösningar, som att jag "grubblar mycket frö att jag vuxit upp utan pappa" och liknande. Tror doktorn missuppfattat vilket yrke han har, han är läkare, ej psykiatriker.
MENNEEEEH. Mormor ringde och klagade, han sa att jag kunde få magstrupesröntgen denna vecka men har jag hört ngt? Asså nä. Jävla svårt det ska vara för dem att faktiskt ta tag i olika fall. Liksom, bara för att gluten, laktos och magkatarrsprover visar negativt betyder det inte att jag fejkar magproblem? Herregud.

Blir även riktigt irriterad när man får höra ursäkten "du har haft besvär så länge att du inte längre är en prioriterad patient". Jaha. Så eftersom jag haft problem som ignorerats av sjukvården i flera ÅR så går ngn jäkel som haft lite strul en månad före i kön? Logiken?

Hoppas på att i framtiden möta en läkare som faktiskt tar sitt jobb på allvar. Gärna innan jag måste börja betala för alla vårdbesök, kommer bli utfattig annars. Tror nämligen det kan gå åt ett antal visiter på US... Gah. Har jag inte fått en röntgentid imorgon ska jag ringa och klaga på dem. Eller kanske stövla in på avdelningen arg som ett bi och undra vad för inkompetenta jäklar som jobbar där, och varför man aldrig får vården man blivit lovad?

Vad ger bäst resultat?

nice

1 veckas uppehåll, men det är väl nice?
Är lite öm i kroppen idag och har ont i huvudet, överskattade min förmåga lite imorse. inget allvarligt dock, tror jag.
Hade finbesök i helgen

ponni vaccinerades igår

ponny var SKITFIN rent utsagt förra veckan, bar sig jättefint, jag travade ganska länge och han var 1 st pärla.

dum dumtidum

varför har jag itne fått nån post idag?

RSS 2.0