Världens finaste ponny

här har jag missat att uppdatera!

I onsdags gick Chester två hopplektioner. Det var inte särskilt mycket hoppning, men mycket nyttigt för honom att ridas långt pass för instruktör. Chester var superduktig. En riktig hoppkanon är vad han är. trodde allvarligt att vi hoppade 60-70, men nejnej. 90. Fina. Red på pelhamet, vilket behövs i hoppningen, han lyssnar verkligen kanon på det (tack och lov, vad skulle vi göra annars xD)

På torsdagen var han allmänt surig och stel, jag antar att det var dels lite träningsvärk och dels att jag red på tränsbett igen. Lite avtrubbad i munnen alltså. Fredagen blev barbackadressyr ca 20 min och det gick lite bättre, något okänslig i munnen men det löser sig.

Idag skulle jag rida dressyr, men när jag kom upp till ridhuset höll Emma på och hoppade. Som den obotliga hoppunge jag är lyckades jag rida dressyr i 40 minuter, sedan hoppade jag några språng. vi började på nästan 90, hehehe. Känner mig SÅ ansvarsfull men han var ordentligt framriden och ja, de flesta av er vet att han är allt annat än stel i kroppen. Sen höjde vi upp till en meter och tog det ett språng, sedan 110 2 ggr. Kalasfina språng. och ganska lugn efter, det var inte förrän jag lämnade väggen för att rida på en volt som han stack, och då stack han ordentligt. Jag red alltså inte på pelhamet idag. Hade en halsförlängare på. Men men, världens finaste ponny har jag!
 
Överum förklass till klubbmästerskap, 2a plac

Uteritt!

Idag ska jag rida ut med Maja och Canasta i snöyran. Jag hoppas det kommer gå bra, Chester fick vila igår eftersom jag slog i ryggen på ridprofilen och hade svårt att ens gå och sitta vanligt sen. Idag hoppas jag att jag orkar rida och att Chester inte är allt för het, jag betslar nog upp till pelhamet med kindkedjeskydd och har på en martingal. Strax kommer mamma och hämtar upp mig och kör mig ut till stallet, så slipper jag gå när hon ändå kör omkring liksom.

Standardutrustning

Den utrustning jag har till vardags är en Wintec 500 CAIR hopp, benskydd och ett pullarträns med tränsbett. Vid hoppning byter jag gärna bett till ett pelham jag själv designat i verkstaden och tar på honom en martingal och boots. För tillfället har han fått ett litet sår av pullarnosgrimma/kindkedja, så nu är det endast ridning på engelsk nosgrimma + tränsbett som gäller. Det tycker Chester är bra, för nu kan han gapa hur mycket han vill ;)

Jag försöker variera utrustningen lite och ofta, tex halsförlängare ibland, graman ibland, byter nosgrimma, bett, har hackamore istället osv osv. Många hästar trivs bättre när det inte är samma samma samma. Det är såklart något man får testa själv, men det skadar väldigt sällan att testa. Dock bör man vara 100% säker på hur utrustningen verkar på hästen och hur den ska användas innan man använder den. Är du osäker, fråga en ridinstruktör eller annan kunnig. Det är ditt ansvar att din häst inte far illa av utrustningen.


Chester och jag

Hästen jag kommer skriva om här är min d-ponnyvalack Chester. Han är holländsk import född 1998. Det sägs att han tävlat motsvarande LB innan han kom till Sverige och det är inget jag tvivlar på. Hoppa det kan han. Men det går väldigt fort. Så fort man vänder upp mot ett hinder går han iväg, eller nej, man kan inte kalla det "gå iväg". Han rusar som ett as och skenar ibland. Det gör att vi inte kan tävla så mycket som jag skulle vilja.

I dressyren känner man att han är utbildad, han kan väldigt mycket rörelser, åtminstonde upp till LA. Dock blir han så stressad i galoppen och ibland i traven att programridning är omöjligt. Verkligen omöjligt. Det är vad denna blogg ska handla om. Vägen från galen kanonkula till ridbar tävlingsponny. Det kommer bli tufft, men det är verkligen värt det.

Jag som ryttare är tjejen bakom bloggen http://auroraemily.blogg.se. Jag är 17 år om mindre än 2 veckor och har ridit aktivt på ridskola sedan 2001. Jag tävlar på lokal nivå men målet är att tillsammans med Chester klättra upp till regional med goda resultat innan min ponnytid är slut. Jag ligger utbildningsmässigt på LB hopp och LA dressyr. Det jag är extra bra på och tycker är väldigt roligt är att rida "problemhästar", som inte bara är att sitta upp på och sedan går de superfint "av sig själva" utan jag gillar när man får kämpa lite. Jag vill, i framtiden, hålla på med utbildning och tillridning, drömmen är väl att ta emot hästar och ponnyer för utbildning.

Stallet vi står i just nu är Åtvidabergs Ridklubb. Där har vi tillgång till ridhus och kunnig personal och tränare. Mycket bra. Det enda minuset som jag ser det är att Chester är väldigt söt, och väldigt många har väldigt svårt för att INTE gå in till privathästar och INTE ge godis. Jag är inte den som vill sätta upp små skyltar om "förbjudet att gå in" osv, men ja, det verkar ändå som om det får bli så.


Välkommen till Auroraemilys ridblogg!

Den uppmärksamme har funnit ut att min hästkategori på huvudbloggen aldrig fylls på. jag är helt enkelt för lat eller något. Så nu gör vi såhär istället. Ett nytt år, nya förutsättningar för min häst och ridning, en ny blogg för att dokumentera. Den andra bloggen kommer vara i princip fri från hästrelaterat stuff och det hamnar här istället. Jag tror det kan bli bra.

En presentation av mig och hästen samt en liten "previous" kommer senare ikväll eller imorgon, för nu ska jag iväg till stallet. Vi hörs senare, och glöm inte att lämna meddelande eller ställa frågor i gästboken, om en fråga skulle dyka upp!


RSS 2.0