tappat greppet helt

tror det kommer bli värre och värre härifrån.

Imorrn börjar jag 10.25, hur skönt? Kom dock på att jag glömt min necessär hos mormor, och inte har några idrottskläder här vad jag vet... Lika smart tjej som vanligt?

Julia skrämde livet ur mig idag, är fortfarande lite rädd men ska försöka sova. Måste också boka in Julia + Julias kamera en dag, tänker göra om bloggen heeelt. Har en del fina idéer, men krävs ju en kamera ;) Får se hur fotogenisk jag är nu för tiden, enligt vissa blir jag asbra på kort men... öh. Jag vet inte vad de sett för bilder...

Blir du bra på kort?


Höstmode?

Nu i höst är det ju ganska många som vill ha pälsjackor osv. Typ alla märken gör skitsnygga pälsjackor och alla dreglar. Kenza vill ha en från acne och inspirerar hundratals, kanske tusentals läsare till att göra detsamma, eller köpa en liknande. Men alltså. Har ni tänkt på hur jackan blev jacka? Hur pälsen slets loss från djuret för att klä er? Hur dunen drogs av levande fåglar? Hur sjutton kan ni klä er i pälsverk, när pälsindustrin är så vidrig?



Chester har fått en egen blogg som fungerar

Nu har Chester fått en egen blogg. Hans förra funkade ju inte uppdateringen på? Hoppas denhär håller sig fri från sånt. Jag tänkte skriva en presentation av oss men kom på att äh, jag kör en frågestund istället. Jag svarar på alla frågor, även såna som kommer från anonyma ;)
Så fråga på!

chesters.blogg.se

godmorgon!

Min frukost idag:
4 varma mackor
1 tallrik fil
1 antal vindruvor


:/

Här är något som ogillas. Jag kommer antagligen behöva operera min hand, eller ännu värre, kanske båda. Varför? För att skolhälsovården inte ser skillnad mellan växtvärk och senskideinflammation. Känns ju lagom gött att sjukskriva sig från skolan i en vecka och ridning i minst 3 månader? Och operationen låter asläskig. Man spänner åt runt armen och tömmer armen på blod, sen får man bedövning i handleden typ och så skär man upp senan. Måste boka tid för detta, gör ont så in i ******* att bara skriva på dator, ännu värre att skriva med penna och papper. Kan inte förklara känslan. Men det är inte något jag skulle önska att någon annan fick... :/

Står på diverse handkirurgiska hemsidor att om besvären kvarstår i 2 månader kan operation övervägas. Jag har haft detta i ~5 år. Senaste månaden har det eskalerat. Yesyes.

Har tänkt på att mina kvällsinlägg ofta blir griniga. Vad säger ni, ska jag lägga kvällsinläggen på morgonen istället så jag orkar vara "normal"?

Dressyrträning

Red Anntess, gick supersuperbra, hon har blivit så himla fin! Jättestadig i formen och typ inte tittig för väggar alls! Inte likt henne. Men jag är nöjd. Mot slutet av passet så blev hon lite trött, och då blev hon lite ostadigare.

Har just pillat i mig en tacopaj, min mage döööör. Jag vet inte varför jag får så ont av mat? Var är logiken? Äh, imorgon ska jag komma ihåg att ta medicin. SKA SKA SKA. Nä, nu hugger jag in på 1 kg vindruvor, innan jag sover. JA JUST DET jag har glass i kylskåpet, måste äta upp den innan den smälter helt.

första hoppträningen på hela sommaren

Idag red jag först Agnes treåring, Manfred. Jättetrevlig och kändes inte alls så ung och orutinerad som han borde :) Sedan åkte jag hem och pluggade lite och så gick jag vidare till stallet. Hade världens otur med skjuts, först såg jag en tjej i min grupp på hennes jobb, så när jag gick dit lite senare hade dom stängt, så gick jag iaf, och blev omkörd av en annan tjej i min grupp... haha. Fast motion är ju också nyttigt ;) Red iaf Tizia, ganska stor skillnad på hennes och Chesters gångarter! Men överlag gick träningen bra, lite missar och så men det får det ju vara ibland. Nu har jag iaf gjort nästan hela fysikläxan, gör resten imorrn på lektionen, och är bara SÅ TRÖTT. Tyvärr bestämde jag mig för att städa garderoben förut så min säng är full med kläder... GAH.

Nä. Nu ska jag sluta gnälla och gå upp och skapa lite utrymme i sängen. Sov gott, ligister och banditer.


.

shit nu är jag helt typ. Full i magen. Om 20 min ska jag gå till stallet. Jag är så korkad. Jag såg Frida som rider i samma grupp som jag, när jag gick förbi ugglan. Gick jag in och frågade om skjuts? Nej, jag tänkte att jag tar det på vägen ut. Då hade de stängt. Jag har flyt.

Jag har inte heller någon ridjacka här, så antagligen kommer jag GÅ ut till stallet i ridkläder, och så väst utanpå? Är för lat för att bära något. Aja, det löser sig. Nu måste jag bara dricka en massa, blev verklign hur törstig som helst när jag åt!


pjuh

Programlagsaktiviteter idag, i två timmar. Minigolf med en trea och två ettor. Betydligt bättre än förra året. Tycker faktiskt att vårat lags trea var en grym lagledare. Om vi nu ska kora någon sådan. Vet faktiskt inte vad jag fick för poäng, glömde fråga, men med tanke på att jag glömde boll också, så är det kanske inte så konstigt?

Har grymt ont i huvet iaf, fattar inte. Känns som om jag sovit 4 h/natt i en vecka. Jag har sovit betydligt mer än så. Blev ändå till att rida en sväng när jag kom hem, efter lite pannkaksätning. Testade att ha massa massa stöd av benen idag, fick grym mjölksyra efter... 10 min? Fortsatte iaf, flyttade mycket framdelsvändningar och skänkelvikningar och han kom igång riktigt bra i kroppen, på en rak skogsväg travade han jättestadigt på tygeln, jag kände att det var nu om någonsin rätt tidpunkt att testa galopp ute, och vad tror ni. Ponny går i en lugn galopp på tygeln, på en rak skogsväg. Jag fick tårar i ögonen. Så sjukt underbar känsla.

Skoldag nr 1

Gymnasiet är verkligen inte en klapp på ryggen. Första dagen efter sommarlovet, vad gör vi då? Först går igenom schemat + andra grejer i ca 1 h, sen kör vi lång fysiklektion med RIKTIGT tunga uppgifter? Lite lunch, sen pang på med kemi. Haha. Sen lite ridprofil, komma på styrkor och svagheter. Iaf, jag är mer eller mindre slut nu. Efter en dag. Ja, det här kommer gå bra.

Naturettorna verkar iaf jättetrevliga, av det lilla jag sett. Våra ettor stirrar ganska mycket. Men sånt kan ju också vara trevligt, typ? Haha jag ser säkert skitfarlig ut. Såklart. Vad annars?

Jag är så duktig

I sommar har ju jag "gjort om" Chesters utbildning. Och jag måste säga att jag gjort det väldigt bra. Idag galopperade han i svåra galoppen, på tygeln, utan att jag behövde göra särskilt mycket. Känns hur bra som helst att få "kvitto" på jobbet man lagt ner. Nu är det bara att fortsättafortsättafortsätta, inte släppa taget nu, när det går så stadigt uppåt. Om en månad kanske han är så stark att han orkar vara med på träningar, utan att behöva ha ridhuset för sig själv? Jag bara spekulerar, svaren ligger i framtiden.

Så är det ju skola imorrn. Jag fixade mitt hår idag, haha, jag har ALDRIG misslyckats med det förut! Men, just idag :D Haha, fiint. aja, går ju bara med killar, och jag tror faktiskt inte de ser någon skillnad. Och om de skulle göra det, varför skulle de bry sig? Killar är mindre lömska än tjejer. Typ.

Nä, nu blir det sova, börjar 9 imorrn och har inga kläder här? Grymt. Får man uppmärksamhet om man går naken till skolan? Tänker inte testa. Får åka härifrån vid 8 så jag hinner hitta något hemma. SOV GOTT NU ALLA MINA FINA LÄSARE!

Tur på ponu

Nu ska jag iväg på en tur på ponni
Egentligen skulle han kunna bli longerad över studs idag igen, men nä. Sparar det till en veckodag då jag inte har tid, ska kolla nya schemat och se vilken dag som passar bäst. Från och med nu ska han träna galoppen på lina minst en gång i veckan. Idag tränar vi nog... Jag vet inte? Galoppfattningar kanske. Kanske. Kanske. Eller övergångar bara. Äh. Vi tar en mysig tur i skogen och njuter av att ha sommarlov.

Jag gillar att sova

Jag gillar att sova, för jag drömmer så mycket bra drömmar. Igår var ju Chester kanonfin när jag red. Drömde att han var jättelättriden inatt och typ ja. Min drömhäst på topp. Jag kom ihåg exakt hur jag red i drömmen, så provade jag det idag och - voila - Jag har en superponny. Fast det visste jag redan, haha. Mamma skulle fotat men kameran var heldöd, märkligt? Så inga fräscha bilder på snyggingen idag heller. Är jättepepp på att få min sadel, hon sa "nästa helg", vet inte om hon menade nu eller om en vecka? Vill ha den nununununu!

Är jättejättesugen på en dressyrträning också. Och ett brunt remontträns. Haha. Jag vill bara ha och ha. Bortskämd? Inte i jämförelse med många andra ;)


Pratade med en kompis, om sadlar. Tydligen är det ganska många som köper snygga märkessadlar just nu och sen lägger på dem på sina hästar oavsett om de passar eller inte, för de är ju snygga liksom. Hallå, hur tänker man då?


Sadeln också

Just det, har pratat en del om sadeln jag ska köpa?
Den kommer tidigast i helgen, till följd av en rad sammanträffanden? Tar mer om det sen, men blir fint när den kommer, så jag kan börja hoppa lite mer, intensivt. I dagsläget hoppar vi ju bara pytteserier och enstaka bockar, för att bygga styrka. Snart är det "färdigt" (om man någonsin blir färdig med sånt) och vi kan gå upp på lite mer hoppning. Kanske. Får se hur det utvecklas :)

Idag var han som sagt superfin, bar sig jättebra i galoppen så. Ska fundera ut ett par lämpliga övningar till imorgon, får se vilken som fungerar bäst på honom. Det är alltid bra att ha en färdig plan för sin träning, och en plan B IFALL man skulle tänkt helt fel på plan A. Kanske kommer de upp på ryttarinfo, beroende på vad det blir.


här kommer pippi långstrump

Kontrakt

Känns segt såhär sista dagarna på sommarlovet, under sommaren har jag gjort ca inget? och på måndag klockan nio ska jag vara ngnstans, antar i mitt vanliga klassrum? Kan ju hoppas de sätter upp lappar om våra klassrum på "vår" dörr, haha. Orkar inte riktigt gå bort till huvudentrén.

Det känns som om tvåan kommer bli ganska hattig. Liksom. Vi är 4 i min klass. Skolan har inte råd med så liten klass, så vi kommer, vad jag förstått, ha lektioner ihop med andra klasser? Kalas. Aja. Sånt som märks.

Idag när jag red så kollade en av stuggästerna på. Kändes jättebra eftersom Chester var så pass fin. Verkligen jätteroligt att få "kvitto" på att sommarens träning gett resultat :) Mamma tyckte också det såg bra ut och tjejen från stugan var jätteimponerad. Imorgon ska jag nog rida inför publik igen, jag som hatar sånt? Menmen, bra att träna. Vill jobba mkt i höger varv, blir gärna att jag rider honom som om jag vore i vänster varv, även om vi är i höger. Får kanske träna på att rida med hjälper för höger varv, i vänster varv också? Har lite planer, får se vad som funkar.

Nu ropar mamma om att hon vill ha hjälp att ta in marsvinen så ger lite mer update när jag kommer in, hinner inte färdigt nu ;)

filmkväll

Ser på harry potter och den flammande bägaren, för första gången. Det slår mig att en av skådespelarna gått och blivit känd på äldre dagar. Riktigt känd och avgudad av tjejer. Kommer ni ihåg Cedric Diggory?

Robert Pattinsson, 18 och 23. Spelade 17-åring båda gångerna. En vanesak?
När var han egentligen snyggast?

Att komma någonstans

Och att lyckas. Det är väl typ vad som räknas i ridsporten, eller? Man ska tävla, vinna, gå upp i klasser för då får man ett mått på hur duktig man är. Varför är man inte lika "bra" om man är bra på hemmaplan? Man kanske har HUR mycket kunskap som helst, kan rida vilken häst som helst, lösa nästan vilka problem som helst som uppkommer i vardagen, men inte har nåt sug efter att tävla. Då är man inte lika bra, tydligen?

Vem är det som utbildat era tävlingshästar. Vem har ridit in dem? Vem har gett dem en grund att utgå ifrån, så ni kan göra fel utan att hela hästen blir förstörd? Antagligen någon som lägger fokus på hästen och utbildning, framför tävlingsresultat. Det är ju trots allt dessa eldsjälar som utbildar hästar, som får sporten att gå framåt. Det kan vara en känd tävlingsryttare, som Louise Haaga som hjälper sina elever att lära sina hästar, det kan vara Nina Lilja, det kan vara en ridlärare på en klubb. Det kan också vara en "buskryttare" - nån som är anonym i hästvärlden men ändå har kunskap att ge resten av hästvärlden välutbildade fina hästar. En som inte får ett öre för att utbilda. Varför lyfter vi inte fram dem? Är ni nu sådana otroligt fina och bra hästmänniskor själva, varför måste ni ha ett tävlingsresultat för att tycka och erkänna att någon är duktig?

Tror det beror på er trångsyntet och dåliga självförtroende. Alla kan lära av varandra inom hästsporten, om vi bara suddar ut gränserna lite. Men är ni inte villiga att göra det, står ni bara och trampar vatten. Tror de flesta vet att man snabbare kommer framåt om man simmar, och goes with the flow. Typ.

hemma

provridningen gick bra
trevlig ägare
inte jätterutinerad häst
Allt ni behöver veta
Den hästen har visserligen all utrustning i brunt, men det är ju OLIKA brunt! Blir knäpp. Tror det är därför jag valde svart utrustning från början, antingen är den svart eller så är den inte. Brunt är liksom mer komplicerat.

Nu bör jag äta. Är typ yr och känner mig inte vaken, vet inte om det beror på att jag är sjuk eller att jag borde äta. Testar äta först, innan jag får panik av att ha konstig sjukdom.

Ät mer tjejer, mat är bra för er.

Edit: ser nu att jag glömt lite skiljetecken. Ät inte tjejer. Ät mer mat.


Snartsnartsnart

borde min sadel komma :)
måste köpa nytt träns då också, och kanske benskydd? Har ju allt svart nu men eftersom jag ska ha en brun sadel och tycker att det är SÅ FULT att ha olika färg på utrustningen så... Men haha, jag lär väl bli så illa tvungen att rida omatchat ett tag i början. Har inte helt bestämt mig för vad för nya grejer jag ska ha, men tror det blir ett remontträns och en lädersadelgjord... Kan dessutom LOVA att det inte blir läderbenskydd, tycker de ser klumpiga och fula ut. Nån som har tips på snygga senskydd i syntetmaterial, i typ mörkbrunt?

Funderar ändå lite på, ser det konstigt ut med brun utrustning på hästen och svart på ryttaren? Eller det spelar ju egentligen ingen roll, kommer ha svarta stövlar och svart hjälm hur eller som. Ska också försöka se till att prova ett oledat tränsbett också, eller kanske ett jaktkandar? Man får ju inte tävla på dubbla tyglar på pelham, och ser lite löjligt ut att inte använda nedersta ringen... Men det får väl gå :)

Idag ska jag åka och rida en häst också, får se ifall vi passar varandra eller inte. Har ju träffat hästen förut men aldrig ridit. Det blir spännande! Kanske åker jag av för första gången på 3 år?


Glömde säga

Att jag klippte mammas hår idag
Närmare en halvmeter
Hon har fortfarande längre hår än jag


Låg uppdatering

Blir så när man har tävling på communitys :$

Men ja
Jag har lite planer för imorgon, ska göra en grej jag vet en familj kan komma att bli arg på mig för. Det känns sådär. Fast ändå. Man ska inte bli arg för en sån grej. Det är lite "lågt".

Appropå ilska så verkar det vara halvt krig här i närheten och jag fattar ingenting. Fast jag har inte heller något med det att göra så. Är lika bra. Rekommenderar alla att ha eget stall hemma på egen gård. Asnajs.

Och vad tusan ska vi göra med vår dialekt?
Vill gå till talterapeut, tror faktiskt östgötska är sveriges fulaste dialekt. Eller tror och tror. Det måste vara.

Gillar att jag har ca 0 sammanhäng i det här inlägget

Gårdagens ridpass

Minns inte om jag skrev vad jag gjorde igår, men jag red över bommar på volt. Han gillar att veta vad som kommer hända hela tiden, så efter ca 84924 varv behövde jag knappt rida alls utan han tog i ordentligt själv. Skitfin ponny. Idag ska jag nog longera över bommar/studs, bygga upp lite rumpa. Kanske badar jag också, det är ju asvarmt! Hade tänkt löshoppa också, men våra grannar har hund springande lös på sin tomt, och jag vill inte ha hästen lös om det när som helst kan komma en hund springandes, så det får nog bli en annan dag.

Ska försöka få mamma att fota honom lite också, så ni får se snyggingen in action. ;)

Har idétorka

ovanligt?!

Mums

Var bort och fyllde på vatten åt hästarna, som är för bortskämda för att dricka ur sjön. Kort beskrivning:
Mörker. Hästar. Vass. Snårskog. Närgångna hästar. Knuffande hästar. Flicka står på en stubbe i sjön. Flicka tappar balansen och ställer sig i sjön. Hål i stöveln. Vatten i stöveln. Vass i ögat. Full vattenbalja.

Ni anar inte vad som kan hända på 5 minuter.

vet inte vad jag ska skriva

men inte kunde jag tro att så många av mina bloggläsare jobbar i kassan på donken? Fick ju EN DEL kommentarer om att jag dömmer henne för hårt osv, men grejen är, gör man inget bra jobb och är servicemedveten så bör man inte ha ett servicejobb. Simple as that.

liksom, hur kul skulle ni tycka att det vore att handla i en affär där personalen är otrevlig? Hur bra känns det att rådfråga apotekspersonalen om de är totalt okunniga? Nä, var person på sin plats.

Självklart kan personen i fråga vara ny och ovan, men ändå. Lite fallenhet för ett yrke bör man ha.

Edit: här kommr jag få 39 kommentarer om hur dålig jag är som ridlärare. Förklarar varför jag är så dålig i senare inlägg om ni ej kan förstå det på egen hand.

Donken

Var på mcDonalds idag. Världens minst servicemedvetna tjej jobbar där. Jag beställde en milkshake och 6 cheese endast ketchup. Som jag skulle ta med. Vad händer? Först får jag min milkshake trots att jag ber om att få den samtidigt som hamburgarna, så får jag stå och vänta på mina hamburgare i ytterligare 10 minuter. Oacceptabelt lång tid att vänta. Sen ska jag vara glad över att ha en helt smält milkshake att dricka till?

Det är inte allt. Efter mig står en engelsktalande dam. Hon frågar "how much for a middle size coffee?" varpå tjejen svarar "ursäkta? Jaha, eh, *** hur mycket är det i en mellan kaffe?" Och svarar damen på svenska "tre deciliter" Damen blir otroligt förvånad, varpå hon säger om tre deciliter och sen en gång till på engelska, three deciliters. Nu blir damen lite frustrerad, antar att hon har kaffeabstinens. "HOW MUCH" och återigen. Tjejen svarar på svenska. En medarbetare får svara "fifteen".

Inte för att man måste gått ut gymnasiet med 20.0 för att jobba på mcDonalds, men lite baskunskaper i engelska är väl inte för mycket begärt. I en internationell kedja.

Provred en ponniii

Provred en poni idag, asfin, lagom pigg på hinder, ganska okomplicerad i all hantering och ridning, lite lat men antagligen pga sommarmage (MUMS GRÄS). Han hoppade så himla väl, och ja. Jag är fast. FÖRHOPPNINGSVIS kommer han få ett eget inlägg här. hoppashoppashoppas.

Kollade även på ngt annat idag, som var SÅ LYXIGT HELT PERFEKT. Känns som om det flyter på ganska bra nu. Eller ja. Fram till för kanske 1,5 h sedan. Känner mig rysligt hemlighetsfull idag.

Marsvin mitt på dagen

Sitter nu och väljer ut bilder på en del marsvin, är en kille på 15 som vill ha teddysar, soet! Och vi som har så fina teddyhanar just nu! Seriously, ena har så jävla underbar färg att om den varit hona hade jag adopterat den från födseln! Tyvärr kan vi inte spara några hanar då de blir släkt med för många för att kunna användas i avel. Vi köper från bland annat Malaxis och Lillhagas, även Abbylines någon gång, och det blir riktigt fina ungar :)
Eller vad tycker ni?


obs, han är alltså INTE rödögd. Detta är första bilden då jag ännu inte stängt av blixten.

Stüvlarna

Kan inte sluta tjata om dem. Så jävla nöjd jag är just nu. Imorrn ska jag (kanske) göra nåt kul också, gissa vad? mhm mhm.

Är det nån som vet hur man ska sköta läderstövlar? Har hört att man INTE ska smörja dem, utan typ bara använda skokräm? Glömde fråga det när jag köpte dem, får kanske ta och ringa och fråga imorrn? fast dom kommer ju bara säga att jag ska använda nåt dom säljer, haha, inte vad som är bäst för stövlarna. Så funkar säljare ibland!

Är sjuuuukt sugen på att rita vidare på min **********, men klockan är över ett? Jag som gillar att sova haha, måste upp senast 8 imorrn... får kanske lägga skisserna på hyllan ett tag, bör dock ha dem klara till skolan börjar så jag kan muta industri att göra delarna åt mig! Inte för jag inte KAN göra dem själv, men jag har ju faktiskt inte nån schemalagd tid i verkstaden längre. Lite synd, var faktiskt mkt kul där. Och jag är en naturbegåvning på svets, no lie. Om vi fick betyg speciellt MIG/MAG svets skulle jag ha mvg+, minst. Och mvg i pinnsvets. Så grym är jag!

Dock ska inte mina grejer svetsas utan göras i CNC-tjohajs. Har kanske inte mvg i fackmässiga uttryck. DOM KOMMER BLI SÅ JÄVLA FINA OCH DU KOMMER VILJA HA EN. PRECIS SOM **********.se!

Ok, nu ska jag tillbaka till verkligheten. Först prototyper, sen möte. FAN VAD NAJS OCH OM NI VISSTE SKULLE NI VARA AVUNDSJUKA!

Klockan är mycket, jag svamlar. Brabra. Godnatt med er!

Shopping

Idag åkte jag till Linköping för att göra syntest på körskolan. Tyvärr glömde jag både leg och blanketten hemma... AJ DÅ. Blev lite "shopping" istället, ett par stövlar från hööks :) Hade planerat att köpa deras dressyr/allroundstövel utan snörning (med det stora "sporrskyddet"). Dom var inte så snygga på och otroligt obekväma så... Provade lite andra också. Crw-stöveln med snörning var faktiskt perfekt på alla sätt och vis! Exakt lagom i foten, tight över vristen, perfekt skaftvidd/höjd så... Blev ett par sådana med hem. Ska jag kanske skriva ett "testinlägg" på ryttarinfo för hööks stövlar? Haha. Får se. Sitter nu i alla fall med stövlarna på mig och vickar lite på fötterna för att gå in dem :)

Vad gör ni ikväll?

Besökare

Måste bara säga, jag förstår mig inte på min statistik. När jag inte uppdaterar får jag nästan dubbelt så många besökare som när jag uppdaterar bra? Jag förstår mig inte på er. Vill ni läsa gamla inlägg? :D

Såklart gillar jag er allihop, det är ju ändå för er jag skriver. Men håll med om att det är konstigt att ni blir fler när jag bloggar dåligt? :)

Hästbloggah

Blev plötsligt jättesugen på att hästblogga, gärna ihop med någon så det inte blir så tomt? Jag har ju trots allt bara en häst att rida för tillfället, men snart kommer mammas häst hem igen så då ska jag väl rida henne, och till vintern ska vi börja sitta på Brorsan några minuter i veckan... Han är stor och välväxt :) Blev SÅ JÄVLA SUGEN på att rida in honom igår, haha. Jättesugen.

Blev iaf jättesugen på att hästblogga med någon, kanske *****? TÖRS EJ SÄGA PGA VET EJ OM HON VILL, får väl prata me'na. Vill du hästblogga med mig?

Red i alla fall Chester idag, på bettlöst jag själv designat (finns kanske med i min prov********** sen) och ja. Han gick som 1 liten klocka idag också! Är mer vanligt än ovanligt att han är sån nu för tiden faktiskt ;) Men blev lite förvånad, har inte galopperat så mkt på honom på sistone, men tänkte att "äh vafan" när jag red ut så testade att galoppera i backen upp vid gammalskeda, och ja. Han orkade hålla en fin högergalopp hela vägen, ok ett par byten med fram/bak hann han med men han hade ett fint tempo och ok takt så! Jag är nöjd! Börjar dock bli SÅ JOBBIGT att inte ha sadel nu, visst, jag har grym balans men min sits förtvinar ju :P Är ASJOBBIGT att rida i sadel, har inte gjort sen skolan började och hur snyggt ser det ut nu för tiden? Jag bara frågar? Haha hoppas jag hinner få ordning på min katastrofala sits tills jag ska tävla (om det är stil...) för såhär kan vi ju inte ha det!


Lånade ju hem en sadel på prov för ett par veckor sen, och vi alla kan väl enas om att jag är i extremt behov av sadel så jag kan träna sits ordentligt, hahaha.

+ jeeeeeeklar vad långa ben jag har på bild 1!

Chester

När vi lämnat tillbaka Orla började vi se oss om efter en häst som jag kunde utvecklas tillsammans med. Vi hittade ett par i mjölby-motala-mantorpområdet, och åkte och provred. Med Chester var det kärlek direkt i hagen. Mysig men lite knepig att rida, och jag var fast. Ett par dagar senare åkte vi och hämtade honom, på en studiedag. Den fjärde mars började vår saga.

Han är en holländsk import på 146 cm, med ganska mycket arab i sig. Han har riktigt vackra gångarter och en alldeles extra talang för hoppning. Han blir ibland mycket stark och het mot hinder, något vi jobbat med ungefär hela tiden jag haft honom. Det har också gått i vågor, han var till exempel hur fin som helst förra året tills en tjej råkade rida in i oss på framridninen till en tävling (hon svängde in just bakom hindren när jag var över hindret, vi krockade alltså i landningen), och i och med det fick jag börja om igen. Nu skyndar vi långsamt och hoppar lågt då jag denna säsong satsat på att utbilda honom från grunden istället för att tävla.

Vissa skulle antagligen utnyttja hans hoppvilja och gå uppåt i klasserna så snabbt som möjligt, men... Jag tycker att hästen i första hand ska vara den som är nöjd, så det blir på sin höjd LD tills han är "stabil" där.

I höst blir det nog en dressyrtävling på klubbnivå för att han ska få lite rutin inom dressyren. Han är som sagt riktigt fin, men kan tappa fokus. Han stod förut på ett dressyrstall men passade inte riktigt in i deras verksamhet, med många hästar per ryttare och starkt fokus på tävling. Får man bara koll på honom så han orkar hålla fokus de där 5 minutrarna tror jag minsann procenten skjuter i höjden ;)

RSS 2.0