elektricitet

elektricitet är enligt min källa elektroner som strömmar enkelriktat i metalltrådar, oftast överdragna med plastmaterial. elektricitet driver dagens samhälle, eftersom våra liv kretsar så otroligt mycket kring el-apparater. vid åskväder kan elnätet slås ut, i synnerhet de gamla på landsbygden.

idag åskade det här. enormt mycket. efter att ha gjort en tråd på ungdomar.se vågade jag ändå surfa på internet, då många sagt att det inte är någon fara, så länge ingen sladd är ansluten till datorn. jag kom ändå till den kritiska punkten, strömmen hade gått, och datorns batteri var slut. hurra. vad gör man nu? kollar på tv? njäää, ingen ström. lyssnar färdigt på ljudboken? nä, vafan, ingen ström. läser en bok? kan funka, såvida himlen inte är så igenmulen att inget ljus kommer ner på min bok. elektriciteten är viktig. med abstinensliknande besvär går jag ner, äter en smörgås. sörjer mitt tomma datorbatteri. tvingar, med mammas hjälp, mormor att ringa och felanmäla, så vi kan få tillbaka strömmen.

två långa timmar går. sedan, som genom ett trollslag, tänds lamporna. ELEKTRICITET; LJUVA ELEKTRICITET!
i med laddninssladden till datorn, fort som attan!

jag tror jag är beroende.

btw blev min kusin som jag knappt visste fanns vän medmig på facebook idag. känns lite skumt. Antar att det är saker jag får vänja mig vid.

Kommentarer
Postat av: Hästpassion

sv: Hej!

Jag tror att du kan hämta mycket från detta svar jag givit till en tjej tidigare: http://hastpassion.blogg.se/2009/june/utkast-hej.html



Framförallt: träna för en tränare du känner förtroende för och som hjälper dig framåt! Angående pelhamet är det viktigaste att du provar ett väl tillpassat bett, annars är det omöjligt för dig att känna om hästen ger god respons på det bettet. Hästen ska ha ett sug och stöd på bettet, inte krypa undan från det vilket är oerhört viktigt. Hästen ska alltså kännas lätt men inte "borta". Skulle hästen göra det är det troligen för starkt.



Jag förstår att du läst min text om Pessoabettet, ett bett jag aldrig skulle rekommendera. Om du dessutom fått ett råd av hästens tandläkare att ha ett mycket stilla bett är Pessoat nog än sämre just för din häst. Pessoat är överrörligt vilket absolut inte går ihop med ditt önskemål om ett "stilla" bett. Ett bett som jag själv upplevt som bra för hästar som vill ha ett stilla bett är olika typer av eggbett och raka bett. Lycka till och tack för att du läser min blogg!

2009-07-03 @ 20:43:35
URL: http://hastpassion.blogg.se/
Postat av: Louise

har du facebook emliy!? lägg till mig vettja :D för jag hittar inte dig :S

2009-07-05 @ 23:27:52
URL: http://fashionlola.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0