ni minns destiny?

från ponnyakuyten?
kollade på hans nya ägares blogg, där hon lagt upp envideo som handlar om folk som slår sina hästar. Videoskaparen hävdar att det ALDRIG är ok att slå sin häst. och fine, det är aldrig ok att slå sin häst omotiverat. Dock anser jag: tränar man hoppning och känner flera meter ifrån hindret att hästen står emot etc eller inte tar skänkel, då är ett "rapp" med spöt bakom skänkel ok, som framåtdrivande. Dom får ju inte lära sig att stanna. Och nä, det är ingen långvarig lösning, måste man sitta och peta på hästen mot varje hinder ska man ju kolla upp  varför den gör som den gör, ryggont, problem med benen, muskeltrött... men är det bara lite övertygning är ju en spöhjälp - just det, en hjälp.
Och kom ihåg, i tr står det "ett lätt slag" är ok. Tycker att de flesta domare är på tok för slappa på lokala tävlingar och låter alldeles för många dra och slita i sina hästar, eller spöa upp dem. Fram för mer tillsägelser på tävlignar! Lokala är ju till för att lära ryttarna hur man beter sig på tävling, ifall de saknar förnuft eller vettig tränare själv.
Kan dra parallell til en elev jag hade för länge sedan. Varje tävling slet hon i hästen, varje tävling fick hon tillsägelse, jag sa åt henne på träning att skärpa till sig men hände ngt? Nä, för hon tyckte det var ok, för det var vad hon var van vid. Föräldrar och andra tränare sa att det var ok. Våld mot sin häst är inte ok. Behöver jag säga att jag inte tränade henne fler gånger? ;)

Kommentarer
Postat av: Natalie

Ehm du tränade inte oss eftersom du INTE skulle det fler gånger? sjuukt pinsamt att ljuga om sånt i sin blogg alltså.

2011-02-16 @ 16:23:20
Postat av: "elev" till dej ! :@

du ska fan inte säga nått som du sitter och sliter och drar i dina jävla hästar! dock det va ingen träning man kan säga att du va en jävlig pissig vikarie!! och du ska inte säga att hon sliter i sin häst för det vet du inget om!!! sköt ditt eget och skriv för fan inte om nån såkallad elev du hade nån ggn!!

2011-02-16 @ 16:45:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0