pluttis och jag firar 3 år snart

Tänkte få till en resumé, ungefär. Vad vi gjort och vad som hänt.
Sportlovet 2008 åkte vi och provred. Det var inte ens säkert att jag skulle få rida, då han var en mkt speciell och känslig häst, och ägarna ville inte att han skulle bli stressad och "förstörd" av för mycket provridningar. MEN. Jag fick iaf prova, och jag var asrädd. Alltså, verkligen. Gillade absolut inte då att ha nån som tittar på när man rider, och jag kan tänka mig att det såg: uselt ut. Han var pigg och lite överallt, råkade börja galoppera och det var jag väl typ den enda som gjort då, och ägaren tyckte det ändå såg ut som om jag höll mig lugn och samlad, fastän han gjorde lite som han ville. Jag tyckte ändå att när jag gjorde rätt så gjorde han rätt, jag var kär för han var så sjukt söt och jag sntar att dom var nöjda också. Lite kul var att jag red som bäst när jag tänkte på annat, kände igen ägarens dotter från någonstans och vi har ridit i samma ridgrupp när vi var små haha. Och fyller år samma dag! 

Den 4/3 08 köpte vi honom, han var stressad och lite svår att lasta, men han kände väl säkert bara av mina nerver. På vägen hem la billyset av, vadtusan. Tror vi åkte typ 20 km/h från vårdsbergskors. Men ja, vi kom hem. Med en hysteriskt vilsen häst. Lastade av hemma hos Linda på domra, för mammas häst bodde där då (när vi bara hade 1) Där bodde han väl en månad ungefär, och vilken jävla månad. Jag hade 3 veckors prövotid, och han testade sjukt mycket. Skenade i skogen, lyssnade inte på tygel... var enormt hingstig i hagen... Hela paketet. Mammas kompis frågade typ "vad är DET DÄR och varför köpte ni den?! DEN HAR JU INGET VETT"

Vi flyttade hem honom och började lastträna. 15 minuter senare lastade han sig själv och var som en gosig liten hund i all hantering. Undra btw var mitt röda fleecetäcke är, som vi flyttade hem honom i. Fan ett sånt kan ju inte bara försvinna :s MEN MEN. Han var fortfarande ofantligt svår, och jag har väl aldrig varit direkt farträdd och det var ju tur. Åkte till vimmerby och kollade munnen, fick rida på hackamore i 2 veockor. Han funkade bra på det så jag fortsatte. Red lektion för Charlotte, med varierande resultat.
Han hade inte varit utan flugtäcke i Sverige innan han kom till oss. Vad jag vet. Vi körde på flugsprej istället eftersom vi hade en busig fölunge i samma hage.
red vår första tävling i rappestad, 0.70 och 0.80 Gick jättebra men minns inte resultatet. Publiken var förfärad redan då. Han hoppade asfint med ryggen då också, runda fina språng.
2009 red vi på som vanligt, tävlade lite hoppning (för dressyr var det ju inte tal om, eftersom han blev så stressad av övergångar och så) åkte på träningar... Och hade ca alltid 10 sek snabbare tid än alla andra i klassen, trots längst vägar
träning på örsätter
2a i överum, här har han börjat hoppa lite flackare, tyvärr. Var för att jg bromsade så mkt ( ni som sett vet varför) och för han började växa ur sadeln, inget jag tänkte på då eftersom jag frågat kunniga personer och dom tyckte sadeln låg bra...
Kisa, div2. DSen här tävligen kraschade vi in i ett annat ekipage på framridningen, resulterade i en nyuppskrämd chester (han hade just börjat lugna sig mot hinder) men efter den händelsen fick jag börja om helt. Började med att bara träna, men han var verkligen hopplös, stack som ett as och var svårare än någonsin. veterinär kom ut och klämde, kiropraktor tyckte att allt såg bra ut och jag började träna delvis efter veterinärens råd.
Hade chester uppstallad som privathäst påridskolan 3 månader, han trivdes inte alls, åt som en häst (fniss) och tappade hull ändå. Tycker att en ponny borde kunna hålla hullet på 17 kg silage, men... Dock stod han ju uppe i lektionsponnystallet så et var mycket liv och röresle där. Kan ju ha en del i det hela.
Flyttade hem honom eftersom varken han eller jag trivdes helt, sämst också att ridhuset rasade in så vi inte hade nånstans att rida. Behöver ju inte direkt betala hyra för att rida ut... Inget som någon kunde förutse dock.
Red barbacka i ett halvår ungefär, fick också ridförbud en månad pga en ridolycka med lektionsponny i början av året. Chester älskade det och började bygga massa muskler och blev riktigt fin
Hade designat ett eget pelham efter min hästs mun som han ääälskar, något positivt med att gå teknikcollege i alla fall
Tog hem en sadel på prov från hööks, hoppade lite (hade inte gjort det seriöst tidigare barbacka utan mest gymnastik) och han tog i med ryggen och var kanonfin. Något som inte var lika kanonfint var min sits efter ett halvårs barbackaridning. Putrumpaa. Har inte ridit för tränare på honom på ett år men det är under det här året han utvecklats som allra mest, men start är det dags igen.
Köpte sedan en sadel med Julias hjälp och i den trivs han riktigt bra. Hoppar betydligt bättre nu än han gjort tidigare och är ridbar (taack vare mitt halvår barbacka med tydliga hjälper. Har nu betslat ner till vanligt tränsbett, något han aldrig gillat eller accepterat tidigare. Remontnosgrimma på, eftersom han inte kan ha engelsk till vardags. Går i stadig form i trav och är lugn i galoppen. Bådar gott inför tävlingssäsongen 2011!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0